#QueenGRTakesFW: Το concealer trick που μάθαμε backstage στο Παρίσι από την Αλεξάνδρα Σπυριδοπούλου

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
#QueenGRTakesFW: Το concealer trick που μάθαμε backstage στο Παρίσι από την Αλεξάνδρα Σπυριδοπούλου

Είναι ιδιοφυές!

Η εβδομάδα που πέρασε ήταν… τουλάχιστον απίστευτη καθώς βρέθηκα στο Παρίσι με την ομάδα του Queen και την αγαπημένη μου fashion editor Διονυσία Καλαποθαράκου. Σε περίπτωση που δεν το είχες καταλάβει, το Queen ταξίδεψε σε όλες τις Μητροπόλεις της μόδας για να παρακολουθήσει τα shows αλλά και τη μαγεία που συμβαίνει στα παρασκήνια… και μιλάμε για πραγματική μαγεία.

1

Οι πληροφορίες που δέχεσαι backstage είναι τόσες πολλές και όλα συμβαίνουν τόσο γρήγορα (fittings, μαλλιά παράλληλα με το μακιγιάζ, ρετούς, αλλαγές, διορθώσεις…) που πρέπει πραγματικά να κρατάς σημειώσεις για να μην σου ξεφύγει τίποτα από αυτή την πολύτιμη εμπειρία.

2

Έτσι λοιπόν, κράτησα τις σημειώσεις μου και τώρα, μία ημέρα μετά την επιστροφή μου, είμαι έτοιμη να σου αποκαλύψω τα πάντα! Πρώτη στάση: Το backstage στην Ann Demeulemeester mε την MAC και την λατρεμένη Αλεξάνδρα Σπυριδοπούλου, senior artist για την περιοχή των Βαλκανίων. Μάθημα: Concealer. Για το συγκεκριμένο look, έπρεπε να δημιουργηθεί μία αψεγάδιαστη, διάφανη επιδερμίδα και έτσι το κονσίλερ χρησιμοποιήθηκε –όπως μου αποκάλυψε η Αλεξάνδρα- όπου χρειαζόταν. Πως όμως κάνει το κονσίλερ να μοιάζει τόσο φυσικό; Πως το εφαρμόζει τόσο τέλεια;

con

Πρώτα περνά λίγη ποσότητα στο χέρι της, όπως είδες, για να μπορεί να έχει απόλυτο έλεγχο και να «χτίσει» το προϊόν όσο και όπως απαιτεί η περίσταση.

111

Έπειτα, το εφαρμόζει με ένα πινέλο (το 217S BLENDING αν δεν κάνω λάθος) και μετά… γυρίζει το πινέλο ανάποδα και ρολάρει τη λαβή του πινέλου κάνοντας απαλό μασάζ σε όλη την περιοχή!

side

«Είναι ο τέλειος τρόπος για να λειάνεις το κονσίλερ» μου εξήγησε και συνέχισε: «Ρολάροντας τη λαβή του πινέλου πάνω στο δέρμα πάνω-κάτω κ μέσα-έξω, κανεις μασάζ στην περιοχή κάτω από τα μάτια ώστε η περιττή ποσότητα κονσίλερ να μείνει επάνω στο πινέλο. Έτσι στρώνει καλύτερα κ δεν αλλοιώνεται» #mindblown!

up

Κάνοντας λοιπόν μασάζ με τη λαβή του πινέλου πρώτα μέσα-έξω και μετά πάνω-κάτω όχι μόνο απλώνεις τέλεια το κονσίλερ αλλά δημιουργείς και ένα πολύ πιο φρέσκο, φυσικό αποτέλεσμα. Για ακόμα μία φορά υποκλίνομαι στην ιδιοφυία της Αλεξάνδρας! Πες μου όμως, θα δοκιμάσεις αυτό το super trick;

Διάβασε ακόμα: #PFW: Το μακιγιάζ στο show της Ann Demeulemeester θύμιζε αναγεννησιακούς πίνακες