Ερμ… «Ζει» ο Κορονοϊός στα μαλλιά μας; Τι συμβαίνει;

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Ερμ… «Ζει» ο Κορονοϊός στα μαλλιά μας; Τι συμβαίνει;

Όχι δεν έχουμε παρανοήσει, είναι εύλογη απορία…

Καραντίνα ημέρα #86757444: Δεν ξέρω τι άλλο να καθαρίσω και σκέφτομαι σοβαρά να αρχίσω να λούζω το σκυλάκι μου όποτε λούζομαι και εγώ… Κάθε μέρα δηλαδή. Το θέμα μου με το λούσιμο είναι παροιμιώδες πλέον (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη) και έχω «τσιρίξει» ΛΟΥΣΤΕΙΤΕ άπειρες φορές. Δεν είμαι 100% υποχόνδρια ούτε και παρανοϊκή αλλά αν μπω στο μπάνιο δεν μπορώ να διανοηθώ πως θα καθαρίσω ένα μέρος του σώματός μου και όχι ένα άλλο (το κεφάλι).

Σε κάθε περίπτωση, οι «σχολές» του λουσίματος είναι διχασμένες με πολλούς να λένε πως δεν πρέπει να λούζεσαι κάθε μέρα και με άλλους ότι πρέπει (πολύ φίλοι μου). Το τι θα κάνεις είναι δικό σου θέμα και ποια είμαι εγώ για να κρίνω όμως… Ζούμε μία άνευ προηγουμένου ιστορία. Μία ιστορία που μας έχει κάνει σχεδόν να λιώσουμε τα χέρια μας από το πλύσιμο και το αντισηπτικό… Τι γίνεται όμως με τα μαλλιά; Δεν είναι και εκείνα εκτεθειμένα στον Κορονοϊό όποτε βγαίνουμε έξω; Μπορεί να «ζήσει» ο Κορονοϊός στα μαλλιά; Μήπως τελικά πρέπει να λουζόμαστε πολύ συχνότερα; Χμ…

tim mossholder SxPISzSxJrQ unsplash

Αυτό το σενάριο του τρόμου το διάβασα σε ένα ξένο μέσο που έλεγε πως, αν τα μαλλιά μας μολυνθούν και έρθουν σε επαφή με το πρόσωπο ή με τα χέρια μας τότε την πατήσαμε. Εκτός και αν φοράς κάποιο τουρμπάνι άλλωστε, τα μαλλιά σου είναι εκτεθειμένα συνέχεια κάθε φορά που βγαίνεις έξω… Έκανα λοιπόν μία έρευνα.

Καμία μελέτη δεν έχει γίνει σχετικά με τον Κορονοϊό και τα μαλλιά. Έχει τεσταριστεί η διάρκεια ζωής του σε επιφάνειες (24 ώρες στο χαρτί, 2 μέρες στα μέταλλα και 3 μέρες στο πλαστικό) αλλά όχι στα μαλλιά και λογικό είναι. Δεν ξέρουμε λοιπόν πολλά για τον ιό αλλά ξέρουμε πως δεν μπορεί να επιβιώσει για πολύ σε πορώδεις επιφάνειες και τα μαλλιά είναι πορώδης επιφάνεια. Ωραία μέχρι εδώ… ΠΕΡΙΜΕΝΕ!

valentin lacoste 0buTn7k1C7I unsplash

Τα μαλλιά συσσωρεύονται στις βούρτσες και εκεί, σύμφωνα με τους ειδικούς, ο ιός μπορεί να ζήσει ακόμα και για 2 ή και 3 ημέρες #thehorror! Επίσης, μπορεί να μην καταφέρει να επιβιώσει να ζήσει στα μαλλιά μας αλλά μπορεί να περάσει στα χέρια μας κάθε φορά που τα πιάνουμε και… τα πιάνουμε πολύ και ασυναίσθητα μερικές φορές (Ερμιόνη εσένα κοιτάζω). Όπως αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα είναι κάπως σοβαρά και σίγουρα, με το να μην λούζεσαι, δεν βοηθάς την κατάσταση. Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν; Σου εξηγώ παρακάτω gallery… Ήρεμα τα λέω.

Διάβασε ακόμα: DIY Time! Έτσι θα αφαιρέσεις το ημιμόνιμο μανικιούρ ΚΑΙ τα ψεύτικα νύχια μόνη σου