10 απαλά scrub προσώπου για παραπάνω από 2 φορές την εβδομάδα

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
10 απαλά scrub προσώπου για παραπάνω από 2 φορές την εβδομάδα

Αν θέλεις να το κάνεις όπως η Υβόννη, κάντο σωστά!

Μόλις χθες μιλήσαμε για τα μυστικά ομορφιάς που αποκάλυψε η Υβόννη Μπόσνιακ στο απολαυστικό live που έκανε με τη fashion editor μας, Διονυσία Καλαποθαράκου. Ένα από αυτά ήταν η καθημερινή απολέπιση και σου υποσχεθήκαμε πως σήμερα θα μιλήσουμε λίγο πιο αναλυτικά και θα σου προτείνουμε προϊόντα.

Βλέπεις, η καθημερινή (ή πολύ συχνή) απολέπιση μπορεί να μην βοηθήσει το δέρμα σου αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Υπάρχουν δύο είδη απολέπισης: Η μηχανική που γίνεται με scrub που περιέχουν κόκκους και η χημική που γίνεται με scrub τα οποία περιέχουν οξέα. Και οι δύο αφαιρούν τα νεκρά κύτταρα που συσσωρεύονται στην επιδερμίδα και αυτό είναι καλό!

Είναι καλό γιατί τα πολλά νεκρά κύτταρα κάνουν την επιδερμίδα να φαίνεται θαμπή, κάνουν την υφή της τραχεία και κυρίως δεν επιτρέπουν στα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιούμε να διεισδύσουν όσο πρέπει για να έχουμε αποτέλεσμα. Αν το παρακάνεις όμως υπάρχει πρόβλημα…

Τα κύτταρά μας ανανεώνονται συχνά και έτσι μπορεί να δημιουργηθεί συσσώρευση στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Αν ωστόσο κάνουμε απολέπιση κάθε μέρα ή πολύ συχνά πριν συσσωρευτούν έστω λίγα νεκρά κύτταρα, τότε τραυματίζουμε το υγιές δέρμα με την τριβή αλλά και με τα οξέα (ανάλογα με το προϊόν που χρησιμοποιούμε).

Αν λοιπόν θέλει σαν κάνεις ό, τι κάνει και η Υβόννη πρέπει να προσέχεις. Δεν έχουμε όλες το ίδιο δέρμα και το δικό σου μπορεί να μην ανεχτεί την καθημερινή ή την πολύ συχνή απολέπιση. Αν ωστόσο διαλέξεις ένα απαλό απολεπιστικό όλα θα πάνε καλά και κάπως έτσι φτάνουμε στα προϊόντα. Σου υποσχεθήκαμε να συγκεντρώσουμε τις προτάσεις μας για απολεπιστικά που μπορείς να χρησιμοποιείς καθημερινά ή έστω πολύ συχνά και το κάναμε!

Θα τα βρεις όλα στην παρακάτω gallery και είναι όλα μηχανικά, δηλαδή με κόκκους. Για την χημική απολέπιση θα μιλήσουμε σε επόμενη μέρα… τώρα που είμαστε όλη μέρα στο σπίτι, θα κάνουμε μαθήματα χημείας και ομορφιάς οπότε μείνε συντονισμένη γιατί έχουμε πολλά να πούμε. Δες τώρα τα scrub και απόκτησε αυτό που θες online, έχουμε προτάσεις για κάθε budget!

Διάβασε ακόμα: 10+1 Gadgets για πραγματικά επαγγελματική περιποίηση στο σπίτι