DIY Time! Όλα τα βήματα για να κάνεις μόνη σου καθαρισμό αν έχεις λιπαρή/μεικτή επιδερμίδα

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
DIY Time! Όλα τα βήματα για να κάνεις μόνη σου καθαρισμό αν έχεις λιπαρή/μεικτή επιδερμίδα

Δεν είναι δύσκολο αν ξέρεις τι πρέπει να κάνεις

Καραντίνα ημέρα #4575576 χθες ήταν αργία και σήμερα νομίζω πως είναι Δευτέρα. Ορκίζομαι, ο σκύλος μου έχει αρχίσει να συμμετέχει στις συζητήσεις μας και το σπίτι μου μυρίζει μόνιμα χλωρίνη. Θα περάσει όμως όλο αυτό αρκεί να κάνουμε υπομονή και να βρίσκουμε πράγματα να απασχολούμαστε!

Τι καλύτερο από το να ασχοληθούμε με τον εαυτό μας; Το self care έχει πάει σε άλλο επίπεδο πλέον και είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό. Συνεχίζοντας λοιπόν αυτή τη σειρά των DIY δραστηριοτήτων, αποφάσισα να θίξω το θέμα του καθαρισμού. Είναι επικίνδυνο το ξέρω και οι κριτές του internet είναι πολλοί αλλά δεν πτοούμαι. Όλοι έχουμε το δικαίωμα της γνώμης μας, αυτό είναι το internet και τα social media εξάλλου! You do you girls, judge on! Ξέφυγα από το θέμα όμως…

Καθαρισμός! Ο καθαρισμός είναι κάτι που πολλές γυναίκες κάνουν τακτικά και άλλες όλο λένε πως θα κλείσουν ένα ραντεβού αλλά δεν το κλείνουν. Είναι επίσης κάτι που έχει πολλές διαφορετικές παραμέτρους και ΠΡΟΦΑΝΩΣ προσαρμόζεται στις ανάγκες της επιδερμίδας της κάθε μιας μας. Αυτό σημαίνει πως δεν μπορώ να μιλήσω για έναν universal καθαρισμό ούτε και για έναν sur mesure καθαρισμό. Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να δώσω οδηγίες για τύπους επιδερμίδας και αυτό θα κάνω.

Σήμερα λοιπόν θα μιλήσουμε για τον καθαρισμό αν έχεις λιπαρό ή μεικτό δέρμα…. ΟΧΙ αν έχεις δέρμα με ακμή. Η ακμή είναι μία κατηγορία από μόνη της και δεν θα άγγιζα αυτή την κατηγορία ούτε κατά διάνοια. Σε όλα τα πράγματα που αφορούν την επιδερμίδα που αντιμετωπίζει προβλήματα ή έχει ευαισθησίες, τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο τον έχει ο δερματολόγος και κανένας άλλος. Αν όμως δεν έχεις σοβαρά προβλήματα και ευαισθησίες αλλά απλά ένα λιπαρό ή μεικτό δέρμα που θέλεις να περιποιηθείς είμαι εδώ για εσένα.

Παρακάτω οργάνωσα έναν οδηγό για να κάνεις έναν καθαρισμό στο σπίτι και να φροντίσεις το δέρμα σου χαλαρώνοντας λιγάκι. Πριν σπεύσεις να διαβάσεις όμως θέλω να μην ξεχάσεις το εξής σημαντικό: Να πλύνεις τα χέρια σου πολύ καλά πριν αγγίξεις το πρόσωπό σου και να συνεχίσεις να τα πλένεις πριν από κάθε βήμα του καθαρισμού. Όχι, δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με τον Κορονοϊό. Είναι κάτι που πρέπει να κάνεις έτσι κι αλλιώς. Τώρα κάνε ένα scroll και κράτα σημειώσεις…

Διάβασε ακόμα: DIY Time! Έτσι θα αφαιρέσεις το ημιμόνιμο μανικιούρ ΚΑΙ τα ψεύτικα νύχια μόνη σου