Your insta-questions: Τι μπορώ να κάνω για τους μαύρους κύκλους;

Your insta-questions: Τι μπορώ να κάνω για τους μαύρους κύκλους;

Ρώτησες και σου απαντάμε!

Οι μαύρο κύκλοι γύρω από τα μάτια είναι κάτι που απασχολεί πολλές και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Συγκεκριμένα, βγαίνει μέσα από τις ερωτήσεις σας στο Instagram η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων αφορούσε αυτό ακριβώς το θέμα. Καταλαβαίνουμε και είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε.

Οι μαύροι κύκλοι δεν είναι μία απλή υπόθεση. Ενώ μπορεί αυτόματα να νομίζεις πως οφείλονται στην κούραση, στην πραγματικότητα, οι μαύροι κύκλοι οφείλονται σε πολλά πράγματα από την ηλικία και την κληρονομικότητα, ως τον τρόπο που κοιμάσαι και το αν κοιμάσαι αρκετά. Σήμερα λοιπόν θα μιλήσουμε για όλα και θα σου πούμε τι μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις την κατάσταση.

Τι είναι όμως οι μαύροι κύκλοι. Οι μαύροι κύκλοι είναι οι σκιές που παρατηρείς κάτω ή και γύρω από τα μάτια σου και τις παρατηρείς γιατί το δέρμα σε αυτή την περιοχή είναι πάρα πολύ λεπτό. Επειδή λοιπόν είναι πολύ λεπτό οι φλέβες και τα αγγεία κάτω από το δέρμα είναι πιο ορατά και δημιουργούν σκιές. Γιατί όμως κάποιοι κύκλοι είναι μπλε και κάποιοι κάπως πράσινοι;

Συμβαίνει ό, τι ακριβώς συμβαίνει και στα χέρια σου. Οι φλέβες σου φαίνονται είτε μπλε είτε πράσινες. Αυτό δεν συμβαίνει ούτε γιατί είσαι γαλαζοαίματη ούτε γιατί είσαι απόγονος του Σρεκ! Ο ιστός της επιδερμίδας σου επιτρέπει μόνο στα μπλε ή γαλάζια χρώματα να φανούν και έτσι, αν έχεις ψυχρό τόνο επιδερμίδας οι φλέβες και οι κύκλοι σου φαίνονται μπλε ενώ αν έχεις θερμή επιδερμίδα και τα δύο είναι στο φάσμα του πράσινου. Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν πως δεν μπορείς να απαλλαγείς εντελώς από τους μαύρους κύκλους.

Σε τι οφείλονται όμως οι έντονοι και επίμονοι μαύροι κύκλοι; Γιατί κάποιες φορές φαίνονται περισσότερο και άλλες όχι; Στην παρακάτω gallery συγκεντρώσαμε όλες τις απαντήσεις και τις συνδυάσαμε με προτάσεις ΚΑΙ προϊόντα για να βελτιώσεις λίγο την κατάσταση. Κράτα σημειώσεις…

Διάβασε ακόμα: Don’t worry, be happy! Αυτά τα μακιγιάζ θα είναι τάση όταν βγούμε από την καραντίνα