5 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις από αύριο που θα φοράς συνέχεια μάσκα

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
5 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις από αύριο που θα φοράς συνέχεια μάσκα

Αν προσέχεις λίγο όλα θα πάνε καλά

Από αύριο ξεκινά και πάλι, με πολύ δειλά βήματα, η επάνοδός μας στις δουλειές και τις δραστηριότητές μας. Δεν χαλαρώνουμε ωστόσο… συνεχίζουμε να είμαστε προσεκτικοί και φυσικά να φοράμε τις μάσκες μας που πλέον, είναι υποχρεωτικές. Όπως είπαμε όμως και πριν κάμποσες μέρες, η μάσκα μπορεί να ερεθίσει την επιδερμίδα σου και, αν έχεις λιπαρό δέρμα με τάση για ακμή, να προκαλέσει κάποια προβλήματα αν δεν είσαι προσεκτική.

Μην ανησυχείς, δεν θα γίνει τίποτα κακό και το ξέρουμε γιατί ξέρουμε εσένα και το πόσο αγαπάς την επιδερμίδα σου. Αν ακολουθήσεις μερικά πολύ απλά βήματα, όλα θα πάνε καλά και το δέρμα σου ούτε θα υποφέρει ούτε θα πάθει κάτι κάτω από τη μάσκα σου. Πριν σου πούμε τι πρέπει να κάνεις όμως, ας θυμηθούμε γιατί η μάσκα μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα.

Η μάσκα αλλάζει το περιβάλλον γύρω από το δέρμα σου. Κάτω από τη μάσκα παγιδεύεται υγρασία και ζέστη από την ανάσα σου. Αν προσθέσεις σε αυτό το σμήγμα που παράγει το δέρμα σου και τον ιδρώτα που μπορεί επίσης να εμφανιστεί, καταλαβαίνεις πως έχουμε ένα κοκτέιλ το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμούς ή και σπυράκια.

Ας δούμε όμως τι μπορείς να κάνεις εσύ για όλα αυτά και να περάσεις και αυτό το πρόβλημα όσο πιο ανώδυνα γίνεται. Σπεύσε στην παρακάτω gallery και κράτα σημειώσεις.

Διάβασε ακόμα: Mega-Guide! Όλα τα προϊόντα που μπορεί να χρειαστείς αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα