Όλα όσα είδα να αλλάζουν όταν έβαλα στη ζωή μου τους σπόρους ροδιού

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Όλα όσα είδα να αλλάζουν όταν έβαλα στη ζωή μου τους σπόρους ροδιού

Μία προσθήκη που ήρθε την κατάλληλη στιγμή

Μόλις πριν λίγο καιρό μιλήσαμε για το γήρας και για το ότι δεν αφορά μόνο στις ρυτίδες και την περιποίηση. Ήταν η συνειδητοποίηση που έκανα μία μέρα και –ταυτόχρονα- ξεκίνησα το διάβασμα… Το εντατικό διάβασμα για το γήρας και τα αντιοξειδωτικά, καταλήγοντας στο «μαγικό» Ω5. Έχοντας περάσει πολλές μέρες εγκλεισμού βλέπεις, παρατήρησα καλά το δέρμα μου και το φρόντισα, όμως κατάλαβα πως μόνο αυτό δεν είναι αρκετό. Η εξωτερική φροντίδα, αν και σημαντική, πρέπει να συνοδεύεται και από την εσωτερική και όταν λέω εσωτερική αναφέρομαι φυσικά σε όλα όσα μπορούν να με κρατήσουν σωματικά και πνευματικά δραστήρια και, πρωτίστως, να διατηρήσουν το μυαλό μου υγιές και ζωντανό.

spinach chicken pomegranate salad 5938

Έτσι λοιπόν, έχοντας όλο το χρόνο στη διάθεσή μου, έκανα τις αλλαγές που χρειαζόμουν. Φρόντισα τη διατροφή μου, προσθέτοντας σωστές τροφές και δεν πέρασε μέρα που να μην πάρω το GranaGard μου. Σε περίπτωση όμως που δε με έχεις ακολουθήσει σε αυτό το «ταξίδι» της αντιγήρανσης από την αρχή, θα σου θυμίσω τι είναι το GranaGard.

Πρόκειται για ένα συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει το αντιοξειδωτικό Ω5 ή αλλιώς Πουνισικό οξύ (PA). Είναι ένα συζευγμένο πολυακόρεστο λιπαρό οξύ που βρίσκεται σε υψηλή συγκέντρωση μέσα στους σπόρους του ροδιού. Το Ω5, λοιπόν, θεωρείται ένα από τα ισχυρότερα φυσικά αντιοξειδωτικά και μπορώ πλέον να επιβεβαιώσω τη δράση του. Αυτό το πολύτιμο αντιοξειδωτικό κάνει πράγματι θαύματα για την αντιγήρανση και, όταν συνδυαστεί με καλή διατροφή και άσκηση, τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Όσο «μαγικό» και αν είναι το Ω5, η μάχη ενάντια στο γήρας θέλει –όπως έχω ξαναπεί- 360° προσέγγιση.

IMG 3400

Η καραντίνα, λοιπόν, μου έδωσε την ευκαιρία να μπω σε πρόγραμμα (καλή διατροφή, πολύ περπάτημα, ύπνος) και να εκμεταλλευτώ τα οφέλη του GranaGard στο 100%. Κάθε εβδομάδα που περνούσε παρατηρούσα μία γενική βελτίωση, που δεν περιορίστηκε μόνο στο δέρμα μου, αλλά φάνηκε να επεκτείνεται στο βασικό πρόβλημα που συνδέεται με την ηλικία, που δεν είναι άλλο από την ενίσχυση της μνήμης μου. Το GranaGard με έκανε να δουλεύω καλύτερα από ποτέ, αφού μέσα σε λίγες μέρες ένιωσα να θυμάμαι περισσότερα πράγματα ευκολότερα, να συγκρατώ πληροφορίες που προηγουμένως μου διέφευγαν, και αυτό ήταν ίσως το πιο εντυπωσιακό. Η παραγωγικότητά μου καθώς εργαζόμουν από το σπίτι διπλασιάστηκε και ναι, το οφείλω στο GranaGard και όχι στην ησυχία.

person using macbook pro on table 3987020

Το GranaGard ήξερα πως περιλαμβάνει μία πρωτοποριακή σύνθεση νανοτεχνολογίας που επιτρέπει στο Ω5 να φτάσει κατευθείαν στον εγκέφαλο. Ήξερα πως θα βελτιώσει τη μνήμη μου, αλλά τα αποτελέσματα στην παραγωγικότητα ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Με λίγα λόγια, το GranaGard κατάφερε να «ξυπνήσει» για τα καλά το… μυαλό μου. Σταδιακά παρατήρησα τον εαυτό μου να αποθηκεύει με μεγαλύτερη ευκολία πληροφορίες, από αυτές που θεωρούσα πιο μικρές μέχρι τις πιο σύνθετες. Και παρόλο που πίστευα ότι θα τις συγκρατήσω στη μνήμη μου για πολύ λίγο, όταν ήρθε η στιγμή να τις ανακτήσω, αυτό συνέβη αβίαστα, και όλα αυτά χάρη στους σπόρους του ροδιού!

IMG 3402

Και αυτό μου κίνησε ακόμη περισσότερο την περιέργεια και με έκανε να ξαναδιαβάσω, να καταλάβω τι είναι αυτό που μπορεί να αλλάζει μέρα με τη μέρα μέσα μου. Αξίζει να μοιραστώ μαζί σου ότι στη λειτουργία της μνήμης υπεισέρχονται ορισμένες σημαντικές διαφοροποιήσεις, όπως είναι η κωδικοποίηση, η αποθήκευση και η ανάκτηση πληροφοριών. Αν η μνήμη «αποτύχει» σε οποιοδήποτε από αυτά τα στάδια, το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο: δεν θυμάσαι τη συγκεκριμένη πληροφορία. Η Μακρόχρονη Μνήμη, έμαθα πως εδρεύει σε πιο “βαθιές” περιοχές του εγκεφάλου από ότι η Βραχυπρόθεσμη, όπου συντονίζονται όλα τα διαφορετικά χαρακτηριστικά μίας ανάμνησης (π.χ. ήχοι, εικόνες, μυρωδιές). Έτσι είμαστε σε θέση να ενεργοποιούμε αναμνήσεις απλά με την παρουσία κάποιου απλού ερεθίσματος.

Στην περίπτωση, όμως, που εμφανιστεί κάποια βλάβη σε αυτές τις δομές του εγκεφάλου, εμποδίζονται οι λειτουργίες που σου ανέφερα παραπάνω και οδηγούν σε σταδιακή μείωση της γνωστικής ικανότητας, εμποδίζοντας την πραγματοποίηση των συνηθισμένων επαγγελματικών και κοινωνικών μας δραστηριοτήτων. Και η πιθανή αιτία των βλαβών ήρθε και «κούμπωσε» με αυτά για τα οποία σου μίλησα την προηγούμενη φορά.

Το οξειδωτικό στρες σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με την εξασθένιση της μνήμης και τη γνωστική δυσλειτουργία, για αυτό και σου τονίζω με επιμονή ότι το σώμα και το μυαλό χρειάζονται τα ισχυρότερα αντιοξειδωτικά για να παραμείνουν νέα και υγιή.

Πριν όμως σπεύσεις σε κάποιο delicatessen για να βρεις ρόδι (δεν είναι η εποχή του) να σου θυμίσω πως ναι μεν το Ω5 βρίσκεται στους σπόρους του ροδιού, αλλά μόνο η τεχνολογία του GranaGard μπορεί να σου προσφέρει τα οφέλη του στο βαθμό που συζητάμε. Σπεύσε λοιπόν στο www.granagard.gr για να μάθεις περισσότερα και να ξεκινήσεις μαζί μου το δικό σου ταξίδι στην αντιγήρανση. Το δικό μου συνεχίζεται και θα σου μιλήσω περισσότερο για αυτό μέσα στις μέρες που ακολουθούν, για αυτό stay tuned…