Σκέφτεσαι να κάνεις αποτρίχωση στα φρύδια με κλωστή; Διάβασε πρώτα εδώ

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Σκέφτεσαι να κάνεις αποτρίχωση στα φρύδια με κλωστή; Διάβασε πρώτα εδώ

Είναι καλύτερη από το κερί; Πονάει; Τι φάση;

Η εποχή που αγοράζαμε ένα τσιμπιδάκι φρυδιών και του δίναμε να καταλάβει έχει περάσει ανεπιστρεπτί και αφήνοντας πίσω της συντρίμμια και όταν λέμε συντρίμμια εννοούμε τα φρύδια μας. Πλέον τα φρύδια μας ενδιαφέρουν και μάλιστα πολύ γι’ αυτό και αφήνουμε το grooming τους στους ειδικούς που τα περιποιούνται με τσιμπιδάκια και κερί και ενίοτε με κλωστή. Κάπως έτσι λοιπόν ερχόμαστε στο θέμα μας… την κλωστή για τα φρύδια.

Η αποτρίχωση φρυδιών με κλωστή είναι μία μέθοδος που μας έρχεται από τη Μέση Ανατολή και που είναι όσο αρχαία όσο και η χαλάουα. Είναι μία πολύ δημοφιλής μέθοδος αλλά ίσως να μην ξέρεις για αυτή όσα ξέρεις για το κερί. Εδώ είμαστε εμείς για να σε διαφωτίσουμε. Αρχικά ας πούμε πως γίνεται… ναι, με κλωστή γίνεται (duh!) αλλά με ποιον τρόπο; Η κλωστή που λες, διπλώνεται ώστε να κρατάς στα χέρια σου 2 κομμάτια, τα κομμάτια αυτά «στρίβουν» ώστε να δημιουργηθεί ένα τύλιγμα ς και όσες τρίχες πιάνονται στις «βόλτες» που έχουν δημιουργηθεί ξεριζώνονται!

apotrixosi fridia klosti GROOMING gif

Ναι, πονάει. Μην φανταστείς τραγικό πόνο. Πονάει σίγουρα λιγότερο από το κερί και ελάχιστα περισσότερο από το τσιμπιδάκι αν και πολλές μπορεί να πουν το αντίθετο. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο αξίζει για πολλούς λόγους. Αφενός κάνει τη δουλειά με τόση ακρίβεια όση και το τσιμπιδάκι και αφαιρεί ακόμα και το χνούδι όπως το κερί. Αφετέρου, δεν χρειάζεται να μακρύνεις πολύ τα φρύδια σου γιατί πιάνει ακόμα και τις πιο μικρές τρίχες. Το καλύτερο όμως είναι πως δεν ταλαιπωρεί το δέρμα και έτσι δεν υπάρχει περίπτωση να βγουν σπυράκια ή να δημιουργηθούν ερεθισμοί. Αυτό μάλιστα, κάνει την αποτρίχωση με κλωστή ΙΔΑΝΙΚΗ (ναι με κεφαλαία) και για το μουστάκι για ευνόητους λόγους.

Αν λοιπόν βρίσκεσαι ανάμεσα στα ραντεβού σου για grooming δοκίμασε την κλωστή και πες μας τις εντυπώσεις σου!

Διάβασε ακόμα: 10 νυφικά looks για εσένα που δεν πτοείσαι με τίποτα

DPG Network