Αν δεν ξέρεις ακόμα να περιποιείσαι τα σγουρά μαλλιά σου, δες εδώ…

Μαρία Ροδίτη
Αν δεν ξέρεις ακόμα να περιποιείσαι τα σγουρά μαλλιά σου, δες εδώ…

Εγώ- μετά από πολύ ψάξιμο και δοκιμές- βρήκα τον τρόπο!

Αν υπάρχει κάτι στην εμφάνισή μου που είναι χαρακτηριστικό, αυτό είναι τα μαλλιά μου. Από μικρή είχα την τύχη να έχω πολλά και πυκνά μαλλιά με τεράστιο όγκο, τα οποία ταυτόχρονα ήταν και πολύ σγουρά και αυτό ώρες-ώρες με εκνεύριζε.

Τότε, δυστυχώς εκνευριζόμουν που δεν ήξερα και δεν μπορούσα να τα τιθασεύσω, τώρα όμως λέω ευτυχώς που έχω αυτά τα μαλλιά. Είμαι πολύ χαρούμενη για αυτά και θα σου εξηγήσω τι εννοώ.

Όταν ήμουν πολύ μικρούλα είχα κοντά μαλλιά, τα οποία ήταν μπούκλες-δαχτυλίδι και αυτό δε με ενοχλούσε. Μεγαλώνοντας, όμως, ήθελα να τα μακρύνω. Αγαπούσα πολύ τα μακριά μαλλιά. Ωστόσο, δε μου είχε πει κανένας ότι με τέτοιο πυκνό και σγουρό μαλλί θα πρέπει να βρω και τον τρόπο να τα περιποιούμαι και να τα χειρίζομαι σωστά.

Για αρχή, μεγαλώνοντας και πηγαίνοντας Γυμνάσιο είχα αποφασίσει ότι δεν μου άρεσαν οι μπούκλες μου και προσπαθούσα διαρκώς να τα ισιώνω. Λούσιμο, στέγνωμα και ίσιωμα μέρα παρά μέρα. Τώρα θα μου πεις πώς δεν κάηκαν ή δεν ταλαιπωρήθηκαν. Εδώ θα σου πω ότι ήμουν ευτυχώς απλά τυχερή και είχα καλή ποιότητα τρίχας. Σιγά-σιγά, λοιπόν, και με τα χρόνια να περνούν δεν ήθελα να έχω μια αφάνα με ατίθασα- και άγρια πολλές φορές-μαλλιά. Αλλά ούτε μπορούσα να συνεχίσω να τα καίω με το ισιωτικό μου. Οπότε, έκατσα, διάβασα σε sites και περιοδικά και έψαξα να δω πώς θα τα φροντίσω σωστά.

Αφού δοκίμασα άπειρα προϊόντα, διαφορετικά κουρέματα και χτενίσματα κατέληξα σε μια hair routine που ακολουθώ εδώ και περίπου 10 χρόνια και μπορώ να πω ότι μόνο ικανοποιημένη είμαι με το αποτέλεσμα.

Δες στην παρακάτω gallery τι ακριβώς κάνω.

Διάβασε ακόμα: Beauty sleep: Αυτή είναι η σωστή στάση ύπνου για να μην κάνεις ρυτίδες (video)