8 υπέροχες μυρωδιές που θα σε προφυλάξουν από τα τσιμπήματα των κουνουπιών

Μαρία Ροδίτη
8 υπέροχες μυρωδιές που θα σε προφυλάξουν από τα τσιμπήματα των κουνουπιών

Αυτά τα αρώματα δε θα αφήσουν… σε ησυχία τα ενοχλητικά κουνούπια του καλοκαιριού!

Το καλοκαίρι είναι ίσως η ομορφότερη εποχή του χρόνου. Η ανεμελιά, οι διακοπές πλάι στο κύμα, η θερινή ραστώνη γενικότερα μάς κάνουν να νιώθουμε μεγαλύτερη ηρεμία, χαλάρωση και ευεξία. Είναι η εποχή που απολαμβάνουμε περισσότερο κάθε χρόνο και που περιμένουμε με ανυπομονησία να έρθει κάθε φορά. Το καλοκαίρι, όμως, εκτός από όλα τα θετικά στοιχεία, έχει και ένα αρνητικό: τα κουνούπια. Σου μιλώ εκ πείρας. Είμαι παθούσα. Δεν υπάρχει καλοκαίρι, από τον Ιούνιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο, που να μην έχω καταλήξει να είμαι πουά σε όλο μου το σώμα λόγω των τσιμπημάτων τους. Έχει κάτι το αίμα μου; Τους αρέσει η μυρωδιά που εκπέμπω; Δεν ξέρω και ποτέ δεν κατάλαβα.

Το μόνο που ξέρω είναι ότι όσο κι αν θέλω να φοράω τα shorts μου στις καλοκαιρινές, βραδινές βόλτες, τελικά καταλήγω με παντελόνες, για να καλύπτω τα πόδια μου και εννοείται νωρίτερα έχω ψεκάσει με ειδικό αντικουνουπικό σπρέι όλο μου το σώμα. Και πάλι δε βρίσκω απόλυτη ησυχία. Ή μάλλον μέχρι πριν λίγες μέρες δεν έβρισκα, όταν ανακάλυψα ότι μπορώ να αλείφω το σώμα μου με μερικά έλαια και αρώματα, που τα κουνούπια ούτε που θέλουν να πλησιάσουν. Δεν το ήξερα! Στην αρχή δεν το πίστεψα, όμως ψάχνοντας και δοκιμάζοντας ανακάλυψα ότι κάνουν δουλίτσα και ίσως να μπορέσω αυτό το καλοκαίρι να ζήσω πιο ανέμελα τα βράδια μου και χωρίς να είμαι σημαδεμένη σε όλο μου το κορμί. Σκέψου τώρα, πόσο άσχημο δείχνει το κορμί μας να έχει παντού τσιμπήματα από κουνούπια και πόσο μεγάλη είναι η φαγούρα κάθε φορά!

Αν κι εσύ βιώνεις μια παρόμοια κατάσταση κάθε καλοκαίρι και θέλεις να απωθήσεις από πάνω σου τα κουνούπια, ρίξε μια ματιά στην παρακάτω gallery και όλο και κάποιο άρωμα θα «ταιριάξει» πάνω σου, ώστε να διώχνει μακριά αυτούς τους ενοχλητικούς, καλοκαιρινούς επισκέπτες.

Διάβασε ακόμα: 5 τρόποι να φορέσεις το πορτοκαλί κραγιόν αυτό το καλοκαίρι