Πόσο τελικά πρέπει να περιμένεις πριν λούσεις τα μαλλιά σου μετά τη βαφή;

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Πόσο τελικά πρέπει να περιμένεις πριν λούσεις τα μαλλιά σου μετά τη βαφή;

Οι γνώμες διχάζονται και θα σου τα εξηγήσουμε όλα 

Πόσο ευχαριστιέσαι τα φρεσκοβαμμένα μαλλιά σου; Εμείς απίθανα πολύ! Θέλουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προστατεύσουμε το χρώμα μας και γι᾽αυτό επιλέγουμε τα σωστά σαμπουάν προστασίας. Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό. Σύμφωνα με κάποιους ειδικούς, το πότε θα κάνεις το πρώτο λούσιμο μετά τη βαφή είναι εξίσου σημαντικό. Είναι εκείνοι που υποστηρίζουν πως η βαφή χρειάζεται χρόνο για να διεισδύσει καλά στην τρίχα και αυτό καθορίζει τοσο την ένταση του χρώματος όσο και τη διάρκειά του.

Συμβουλεύουν λοιπόν να κρατηθείς όσο περισσότερο μπορείς πριν να λούσεις τα μαλλιά σου και όταν τελικά έρθει εκείνη η ώρα, να επιλέξεις ένα σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά χωρίς sulfates. Δεν το πιστεύουν όμως όλοι αυτό. Υπάρχει και μία άλλη μερίδα ειδικών που εξηγούν πως δεν έχει σημασία το πότε θα λούσεις τα μαλλιά σου μετά τη βαφή αλλά το πως! Εκείνοι εξηγούν πως η θερμοκρασία του νερού παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.

pexels cottonbro 3993292

Καθώς η βαφή ξεθωριάζει με τη θερμότητα, συνιστούν πολύ κρύο λούσιμο και αυτό στο οποίο συμφωνούν με την άλλη ομάδα ειδικών, είναι το σωστό σαμπουάν χωρίς sulfates για προστασία του χρώματος. Τώρα, αν μας ρωτάς και τα δύο μας ακούγονται πολύ καλά. Δεδομένου μάλιστα ότι πιθανότατα να έχεις και ωραίο χτένισμα μετά τη βαφή, προτείνουμε έναν συνδυασμό και των δύο.

Προτείνουμε λοιπόν να περιμένεις 2 μέρες πριν λουστείς και να το κάνεις με όσο πιο κρύο νερό αντέχεις. Φυσικά θα χρησιμοποιήσεις προστατευτικά σαμπουάν και θα επανέλθουμε εμ τις προτάσεις μας σε επόμενη gallery καθώς η αγορά έχει πολλά νέα προϊόντα για βαμμένα μαλλιά για τα οποία θέλουμε να σου μιλήσουμε πιο αναλυτικά.

pexels cottonbro 3993461

Περιμένεις λοιπόν για να λουστείς, βάζεις κρύο νερό (κάνε καλό και στο δέρμα) και λούζεσαι με σωστά προϊόντα. Και φυσικά κλείνεις από τώρα το επόμενο ραντεβού σου για βαφή για να είσαι σίγουρη. Και επειδή ξέρουμε τι θα ρωτήσεις, όχι, το λούσιμο που σου κάνει ο κομμωτής δεν μετράει... Κάπως πρέπει να φύγει η βαφή από τα μαλλιά σου!

Διάβασε ακόμα: 10 προϊόντα που θα μετατρέψουν το σπίτι και το μπάνιο σου σε χαλαρωτικό spa