Τόσα χέρια σαμπουάν πρέπει να περνάς τα μαλλιά σου αν είναι λεπτά και λιπαρά

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Τόσα χέρια σαμπουάν πρέπει να περνάς τα μαλλιά σου αν είναι λεπτά και λιπαρά

Είναι σημαντικό! 

Τα λεπτά και λιπαρά μαλλιά μπορούν να φτάσουν τα κορίτσια στα όριά τους. Δεν έχουν όγκο, δεν έχουν υφή, πολλές φορές δεν βλέπονται αν και τα έχεις λούσει την ίδια μέρα... Γενικά δημιουργούν προβλήματα και το ξέρουμε καλά. Δυστυχώς, τα μαλλιά και το είδος τους καθορίζονται από τα γονίδιά μας και δεν μπορείς να τα αλλάξεις. Μπορείς να τα βελτιώσεις. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το κάνεις και έχουμε μιλήσει για αυτούς κάμποσες φορές, σήμερα όμως θα μιλήσουμε για το λούσιμο...

Υπάρχουν 2 σχολές για τη συχνότητα του λουσίματος των λιπαρών και λεπτών μαλλιών. Η σχολή εκείνων που υποστηρίζουν πως το λούσιμο πρέπει να γίνεται αραιά και η άλλη, η δική μας σχολή, που πιστεύει πως τα μαλλιά πρέπει να καθαρίζουν καθημερινά. Μιλάμε για δύο τελείως διαφορετικές απόψεις και εμείς σου έχουμε ξεκάθαρα παραθέσει τη δική μας. Αυτό όμως στο οποίο όλοι συμφωνούν είναι τα πόσα χέρια σαμπουάν πρέπει να περνάς από τα μαλλιά σου.

Τόσο οι υποστηρικτές του αραιού, όσο και του καθημερινού λουσίματος τονίζουν πως τα λεπτά και λιπαρά μαλλιά πρέπει να λούζονται δύο φορές. Πρέπει δηλαδή να περνάς δύο χέρια σαμπουάν και θα σου εξηγήσουμε το γιατί. Βλέπεις, τα δικά σου μαλλιά έχουν παραπανίσια λιπαρότητα και συγκεντρώνουν ακόμα περισσότερους ρύπους επάνω τους εξαιτίας της. Αυτοί οι ρύποι πολλαπλασιάζονται όσο παρατείνεις το χρόνο ανάμεσα στα λουσίματα αλλά, ακόμα και αν λούζεσαι καθημερινά, μαζεύεται πολύ υλικό στο τριχωτό σου.

16Arlington bty F20 006

Όλο αυτό το υλικό βαραίνει ακόμα περισσότερο τα μαλλιά, τους αφαιρεί όγκο και υφή και το σημαντικότερο, τα κάνει να δείχνουν πολύ βρώμικα. Αυτό από μόνο του θα έπρεπε να πείσει τους πάντες πως το συχνό λούσιμο είναι απαραίτητο αλλά δεν θα το σχολιάσουμε. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι χρειάζονται δύο χέρια σαμπουάν. Ένα για να απομακρύνει το περισσότερο σμήγμα και τους ρύπους και ένα ακόμα για να καθαρίσει τελείως τις τούφες σου.

Έτσι, η τρίχα σου θα είναι πεντακάθαρη, ανάλαφρη, με περισσότερο όγκο. Αν λοιπόν ταλαιπωρείσαι από τα λεπτά και λιπαρά μαλλιά σου, κάθε φορά που τα λούζεις κάνε δύο χέρια σαμπουάν. Τώρα για το πόσο συχνά θα αποφασίσεις να τα λούζεις... Έχεις τα δεδομένα άρα το αφήνουμε πάνω σου νίπτοντας τας χείρας μας!

Διάβασε ακόμα: Να πώς πρέπει να χτενίζεσαι αν έχεις λιπαρά μαλλιά