Η Sephora ονειρεύεται έναν Good for you κόσμο όπου η ομορφιά είναι υπεύθυνη

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Η Sephora ονειρεύεται έναν Good for you κόσμο όπου η ομορφιά είναι υπεύθυνη

Κάνει τα σωστά βήματα προς μία conscious ομορφιά 

Η Sephora είναι μία μεγάλη αγκαλιά. Είναι ένα brand που πιστεύει στην inclusive και καινοτόμα ομορφιά. Στην γκάμα των προϊόντων της κάθε γυναίκα (και άνδρας) μπορεί να βρει αυτό που χρειάζεται γιατί η Sephora ακούει τις ανάγκες μας και μας καθοδηγεί με πλήρη διαφάνεια. Καθώς όμως τα δεδομένα αλλάζουν, καθώς αλλάζουμε εμείς και ο κόσμος γύρω μας, η Sephora εξελίσσεται. Αφουγκράζεται όχι μόνο τις δικές μας, ιδιαίτερες ανάγκες αλλά και τις ανάγκες του πλανήτη. Καθώς μπαίνουμε λοιπόν σε μία νέα πραγματικότητα, η Sephora συντονίζει τον κόσμο της ομορφιάς με τον κόσμο γύρω μας και δημιουργεί ένα πιο conscious μέλλον για όλους. Ένα μέλλον που είναι καλό για εμάς, για το περιβάλλον δημιουργώντας την κατηγοριοποίηση, το πρόγραμμα ευθύνης Good for για όλα της τα προϊόντα. Μας κάνει λοιπόν με τον πιό όμορφο τρόπο να αναθεωρήσουμε τις επιλογές μας, να τις κάνουμε πιο conscious, να τις αλλάξουμε προς το καλύτερο. Αυτό άλλωστε σημαίνει το Good For...

logo mob

Η νέα κατηγορία Good for ήρθε λοιπόν στα Sephora για να καλύψει τις ανάγκες μας και να μας χαρίσει επιλογές που είναι Good for you, Good for a better planet, Good for vegan. Η δέσμευση της Sephora όμως δεν σταματά εκεί. Στόχος της είναι να αλλάξει τον κόσμο της ομορφιάς ώστε να κάνει την υπευθυνότητα και το beauty ένα σώμα και μία οντότητα. Γι᾽αυτό εξέλιξε περισσότερο το πρόγραμμα ανακύκλωσης και πλέον, εκτός από τα μπουκάλια των αρωμάτων, τώρα ανακυκλώνονται γυάλινα και πλαστικά βαζάκια και μπουκάλια δίνοντας έτσι δεύτερη ζωή σε συγκεκριμένες συσκευασίες μακιγιάζ.

Sephora GoodForRecycling

Μέσα από όλα αυτά περνά το μήνυμα της απεριόριστης δύναμης της ομορφιάς και δεσμεύεται για ακόμα περισσότερα βήματα, για άλματα καθώς εξελισσόμαστε και αγκαλιάζουμε τους νέους τρόπους ζωής, ακούμε και φροντίζουμε το περιβάλλον όπως τον εαυτό μας. Τι περιλαμβάνει όμως το πρόγραμμα ευθύνης Good for; Επιλέγοντας προϊόντα με αυστηρά κριτήρια, η Sephora δημιούργησε ειδικές ταμπέλες με τη σήμανση Good for:

  • Good for you: Συνθέσεις με minimum 90% συστατικά φυσικής προέλευσης.
  • Goof for a better planet: Οικολογική συσκευασία και/ή συστατικά από βιώσιμες πηγές
  • Good for vegan: Προϊόντα vegan friendly, χωρίς συστατικά ζωικής προέλευσης.
  • Good for recycling: Εδώ ανακυκλώνουμε.
SEPHORA Good For

Δεν είναι όμως απλά ένα πρόγραμμα κατηγοριοποίησης. Είναι ένας ξεκάθαρος οδηγός για τους καταναλωτές που θέλουν να ακολουθήσουν πιο conscious βήματα στην ομορφιά τους αλλά και ο πιο εύκολος τρόπος για να βρουν οι ήδη conscious καταναλωτές αυτό που ακριβώς ψάχνουν. Από το Σεπτέμβριο του 2020 λοιπόν, η Sephora εισάγει τέσσερις ετικέτες στο www.sephora.gr οι οποίες στόχο έχουν να βοηθήσουν τους επισκέπτες να βρουν τα προϊόντα που ταιριάζουν στις ανάγκες τους.

Οι κατηγορίες, ασφαλώς περιλαμβάνουν -εκτός από τα Sephora collection– προϊόντα από τα exclusive brands που πληρούν τα Good for κριτήρια όπως για παράδειγμα το brand On the Wild Side, το νέο brand skincare της Huda Kattan Wishful, την κατηγορία myClarins του οίκου Clarins και πολλά ακόμη. Τα sephora collection ωστόσο δεν κατηγοριοποιηθήκαν απλά...

Δημιουργήθηκε ένα ακόμη πρόγραμμα, το We Care for Good μέσα από το οποίο οι συνθέσεις, οι πρακτικές παραγωγής και οι συσκευασίες των προϊόντων Sephora Collection αλλάζουν και γίνονται καλύτερες. Καλύτερες για εμάς και το περιβάλλον, καλύτερες γενικά. Τι σημαίνει αυτό; Δίνεται πλέον προτεραιότητα στα φυσικά και vegan συστατικά. Μέχρι το τέλος του 2020, τα περισσότερα από τα προϊόντα της Sephora Collection και τα νέα foundation θα βασίζονται σε περισσότερο από 90% φυσικά συστατικά. Έμφαση δίνεται στην επιλογή των πρώτων υλών καθώς το brand θέλει να μην υπάρχει ίχνος από συστατικά ζωικής προέλευσης, σε όλα τα προϊόντα του, μέχρι το 2025.

Sephora GoodFor

Από την παραγωγή, τις συνθέσεις, το packaging μέχρι και το marketing, η Sephora δημιουργεί μία αλυσίδα υπευθυνότητας αλλάζοντας τα παλιά της προϊόντα, τις πρακτικές του παρελθόντος και δημιουργώντας νέα όπως η υβριδική σειρά Care που έχει γίνει θέμα συζήτησης στην beauty κοινότητα. Μιλώντας όμως για την beauty κοινότητα, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε την κοινωνική δράση της Sephora.

Ενθαρρύνοντας τις τολμηρές επιλογές στην ομορφιά- αλλά και στη ζωή, η Sephora δημιούργησε το πρόγραμμα Sephora Stands που καλεί τους ανθρώπους να ενώσουν τις δυνάμεις τους για το μέλλον του πλανήτη, για την υποστήριξη των κοινοτήτων μας αλλά και για την ανάδειξη της μοναδικής ομορφιάς που έχει ο κάθε ένας μας. Προκειμένου να αντιμετωπίσει τα τεράστια εμπόδια που συναντούν οι γυναίκες στον επιχειρηματικό κόσμο δημιουργήθηκε το πρόγραμμα Sephora Accelerate που προσφέρει υποστήριξη στη γυναικεία επιχειρηματικότητα μέσα από συμβουλευτικά προγράμματα και υποτροφίες. Αυτά δεν είναι μόλις 2 παραδείγματα...

Η Sephora εδώ και χρόνια ενώνει τις δικές μας ανάγκες με τις ανάγκες του περιβάλλοντος, προστατεύει εμάς, τις ευπαθείς ομάδες και τους παραγωγούς των πρώτων υλών της ομορφιάς. Αγκαλιάζει, ακούει, εξελίσσεται και δεσμεύεται για μία πιο καθαρή ομορφιά, ένα πιο καθαρό μέλλον, ένα μάλλον που θα κάνει καλό σε εμάς και το περιβάλλον γιατί στα Sephora είμαστε όλοι μία μεγάλη οικογένεια και το αποδεικνύει έμπρακτα.

Sephora GoodForYou

Τα Good for προϊόντα τα βρίσκεις σε όλα τα καταστήματα Sephora, στο sephora.gr αλλά και στo mob app Sephora Greece. Την επόμενη φορά που θα επισκεφθείς το αγαπημένο σου κατάστημα Sephora ή θα μπεις να κάνεις τις beauty αγορές σου στο eshop, έλεγξε τις ετικέτες και άσε το Good for πρόγραμμα να οδηγήσει τα βήματά σου σε μία ομορφότερη εκδοχή του εαυτού σου αλλά και σε έναν κόσμο πιο όμορφο, πραγματικά όμορφο.