Kamala Harris: Οι beauty επιλογές της αντιπροσωπεύουν τη σύγχρονη γυναίκα

Μαρία Ροδίτη
Kamala Harris: Οι beauty επιλογές της αντιπροσωπεύουν τη σύγχρονη γυναίκα

Η εικόνα της νέας Αντιπροέδρου των ΗΠΑ «μιλάει»… από μόνη της.

Οι φετινές εκλογές για τη νέα Προεδρία των ΗΠΑ πραγματικά δεν είχαν προηγούμενο. Ο Joe Biden με τον Donald Trump έδωσαν μάχη στήθος με στήθος, με τον πρώτο τελικά να συγκεντρώνει τις περισσότερες ψήφους και να ανακηρύσσεται ο νέος Πρόεδρος της Αμερικής. Σε όλον αυτόν τον αγώνα, όμως, υπήρξε ακόμη ένα πρόσωπο που ξεχώρισε και αυτή δεν ήταν άλλη από την Kamala Harris.

Η Kamala Harris είναι πλέον και επίσημα η πρώτη γυναίκα Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ. Και δεν είναι μόνο αυτό από μόνο του σημαντικό. Η Kamala είναι η πρώτη -Αφροαμερικανικής και Ινδικής καταγωγής- γυναίκα που κατακτά μια τόσο σημαντική θέση στο αμερικανικό πολιτικό γίγνεσθαι και μια γυναίκα, που με την τόσο καλοφτιαγμένη, αλλά όχι υπερβολική, εικόνα της έχει καταφέρει να αποσπάσει τα πιο θετικά σχόλια σε κάθε άκρη της γης.

Η πρώην γερουσιαστής της Καλιφόρνιας έχει αποδείξει ότι το μακιγιάζ μπορεί να εξελιχθεί σε μια «κίνηση» ισχύος για την κάθε γυναίκα. Από τις -γυρισμένες προς τα μέσα- άκρες των μαλλιών της, που διαθέτουν μια λάμψη, αλλά όχι υπερβολική και επιτηδευμένη, μέχρι το ελαφρύ make up και τις ανεπαίσθητες πινελιές στο μακιγιάζ της, η 56χρονη Kamala Harris εκπέμπει μια γοητεία, η οποία χαρακτηρίζεται από ένα χαλαρό και απόλυτα προσιτό στυλ.

Kamala Harris beauty icon

Το σύνηθες μακιγιάζ με το οποίο τη βλέπουμε στις εμφανίσεις της αποτελείται από μαύρο eyeliner, πυκνές βλεφαρίδες και glossy κραγιόν σε nude αποχρώσεις. Δε μοιάζει και πολύ δύσκολο, έτσι δεν είναι; Γι’ αυτό ακριβώς, η Kamala γίνεται αυτόματα και πιο προσιτή, απλή και συγχρόνως μοντέρνα, όσον αφορά την εικόνα της. Κάτι που δε συνέβαινε, σε καμία περίπτωση, με άλλες επιδραστικές γυναίκες πολιτικούς αυτού του κόσμου. Αν θυμάσαι, τόσο η Hillary Clinton όσο και η Theresa May φρόντιζαν πάντα- σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις τους- να έχουν βαρύ, ματ μακιγιάζ, κόκκινα χείλη και έντονη την παρουσία του ρουζ στα μάγουλά τους. Αυτόματα, η εικόνα τους γινόταν πιο «σκληρή» και αυστηρή.

Σε αντίθεση με αυτές τις κυρίες, η Kamala Harris έχει υιοθετήσει μια πιο χαλαρή προσέγγιση στο μακιγιάζ, γεγονός που την κάνει αμέσως πιο ελκυστική και ίσως… μίας από εμάς. «Η Kamala Harris είναι μια σύγχρονη πολιτικός, η οποία καταλαβαίνει πως δε χρειάζεται να έχει την αυστηρή εικόνα μιας επαγγελματία της πολιτικής σκηνής», λέει στην Telegraph η celebrity make up artist, Ruby Hammer. «Φοράει foundation, όμως φροντίζει να το απλώσει στο πρόσωπό της με τέτοιο τρόπο, ώστε να μη μοιάζει «βαρύ» και «ξένο» πάνω της. Και παρόλο που έχει υπέροχο δέρμα, πιστεύει ότι αυτό το ανεπαίσθητο make up χαρίζει φρεσκάδα και νεότητα σε όλη την εικόνα της».

makigiaz kamala harris

Όσο για τα μάτια της; «Η Kamala ξέρει να αναδεικνύει τα δυνατά της σημεία», τονίζει η Hammer. «Έχει υπέροχα, καλοσχηματισμένα φρύδια και φορά μαύρο eyeliner στη ρίζα του βλεφάρου σε συνδυασμό με ψεύτικες βλεφαρίδες, οι οποίες είναι πολύ λεπτές και παράλληλα δημιουργούν ένα lift αποτέλεσμα στο μάτι. Την ίδια στιγμή, άλλες γυναίκες πολιτικοί, προτιμούν να φορέσουν σκιά ματιών, που δημιουργεί ένα πιο έντονο αποτέλεσμα. Αυτή ακριβώς είναι η διαφορά τους με την Kamala. Ότι, δηλαδή, εκείνες έχουν μια έντονη, bold και ίσως απρόσιτη εικόνα, ενώ η νέα Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ καταφέρνει να έχει πάντα μια φρεσκάδα στο πρόσωπό της. Είναι πάντα περιποιημένη- όσο πρέπει- και κομψή», εξηγεί η Ruby Hammer.

Δε γίνεται, όμως, να μην παρατηρήσεις και τα κραγιόν της. Την ώρα που ο «κανόνας» λέει πως, αν θες ένα αποτέλεσμα με διάρκεια, πρέπει να φορέσεις ματ κραγιόν, η Kamala ανατρέπει τα δεδομένα και επιλέγει… glossy κραγιόν σε nude αποχρώσεις. Η celebrity make up artist, Ruby Hammer, θεωρεί πως αυτή της η επιλογή μόνο τυχαία δεν είναι. «Η Kamala καταλαβαίνει ότι είναι πολύ πιο εύκολο να μιλάς με πάθος για όσα πιστεύεις φορώντας ένα άνετο, γυαλιστερό κραγιόν ή balm, σε αντίθεση με τη ματ εκδοχή του. Με αυτήν της την επιλογή δε θέλει και δε δείχνει ούτε trendy, ούτε κάτι παρόμοιο, όμως εκπέμπει μια ηρεμία και αυτοπεποίθηση, απόρροια της περιποιημένης, αλλά απλής εμφάνισής της», εξηγεί.

make up kamala harris

Και κάπως έτσι, από τη σκοπιά της ομορφιάς, η νέα Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, αποδεικνύεται ότι είναι μια εξέχουσα προσωπικότητα της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής. Με το χαλαρό, ειλικρινές και ανεπιτήδευτο στυλ της, μπορεί να πάρει άνετα τον τίτλο του «νέου και απόλυτου beauty icon» που οι γυναίκες κάθε ηλικίας πρέπει να παρακολουθούν, αλλά παράλληλα και να εμπνέονται. Γιατί τι χρειάζεται ο κόσμος μας; Γυναίκες που να λένε την αλήθεια τους σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς τους και με κάθε τρόπο. Και η Kamala τα καταφέρνει και μέσα από τις beauty επιλογές της.

Διάβασε ακόμα: Αυτό είναι το χρώμα που προτείνουμε να κάνεις αν επιμένεις στο ημιμόνιμο μανικιούρ