Τα μυστικά για το απόλυτο glam μακιγιάζ του ρεβεγιόν, από τη make up artist, Χαρά Παπανικολάου

Μαρία Ροδίτη
Τα μυστικά για το απόλυτο glam μακιγιάζ του ρεβεγιόν, από τη make up artist, Χαρά Παπανικολάου

Ακολούθησέ τα και θα λάμπεις ολόκληρη… μέσα στο σπίτι!

Έχεις συνειδητοποιήσει πως αύριο βράδυ θα αλλάξει ο χρόνος και θα υποδεχθούμε το 2021; Η αλήθεια είναι πως όλοι περιμένουμε εναγωνίως αυτήν τη στιγμή μιας και το 2020 δεν μας φέρθηκε και τόσο καλά. Η πανδημία άλλαξε άρδην τις ζωές μας, την καθημερινότητά μας και τις συνήθειές μας. Την αυριανή μέρα, ωστόσο, δεν χωράνε… παράπονα, γκρίνιες και κακή διάθεση.

Την παραμονή Πρωτοχρονιάς δεν θα αφήσουμε τίποτα να μας χαλάσει το κέφι και το γιορτινό mood και – μάλιστα- θα προσπαθήσουμε να τα ενισχύσουμε όλα αυτά με το μακιγιάζ μας. Μη μου πεις πως σκέφτεσαι να μείνεις άβαφη και με τις πιτζάμες στο αυριανό ρεβεγιόν; Δεν είναι δυνατόν!

Την πιο γιορτινή μέρα όλου του έτους, ακόμα κι αν είσαι στο σπίτι με λιγοστά άτομα, πρέπει να λάμψεις. Και ένας τρόπος υπάρχει για αυτό! Να ακολουθήσεις τα μυστικά μακιγιάζ που θα βρεις παρακάτω. Βλέπεις, σε σκέφτηκα και τηλεφώνησα πρωί πρωί σήμερα στη make up artist, Χαρά Παπανικολάου (Instagram: @hara_papanicolaou) η οποία- όπως πάντα- μου έδωσε make up tips & tricks, που θα σε βοηθήσουν να τραβήξεις πάνω σου όλα τα βλέμματα. Δες, λοιπόν, όσα μου είπε!

«Για μένα είναι πολύ σημαντικό, πριν το μακιγιάζ, να κάνουμε καλή προετοιμασία στο δέρμα. Προτείνω, λοιπόν, σε όλες τις γυναίκες να κάνουν αύριο το απογευματάκι μια sheet mask ενυδάτωσης & λάμψης και έπειτα να απλώσουν την ενυδατική κρέμα στην επιδερμίδα τους», λέει η Χαρά.

sheet mask

Photo credit: @faceit.aus

Και συνεχίζει: «Το primer είναι πολύ σημαντικό ως πρώτο βήμα, καθώς κάνει ομοιόμορφο το μακιγιάζ. Βοηθά, ώστε να μη φαίνεται το foundation που έχουμε απλώσει σαν μάσκα. Επίσης, θέλει πολλή προσοχή το concealer. Πολλά κορίτσια κάνουν λάθος με το concealer και δεν δείχνει φρέσκο και νεανικό το βλέμμα τους. Γενικά, θα πρέπει όλες να έχουμε ένα κονσίλερ έναν με δυο τόνους πιο ανοιχτό από το make up μας. Όχι πάρα πολύ ανοιχτό. Τώρα, αν μια κοπέλα έχει σοβαρό θέμα με τους μαύρους κύκλους, καλό είναι να έχει δύο concealer. Ένα με πορτοκαλί υποτόνους, το οποίο θα απλώνει πρώτο για να καλύψει τους κύκλους και ένα φωτεινό για λάμψη στο βλέμμα. Για ακόμα πιο λαμπερό βλέμμα, όμως, συνιστώ να βάζουν και κονσίλερ στην εσωτερική γωνία του ματιού. Είναι πραγματικά τέλειο!», εξηγεί η Χαρά και ενώ πάω να τη ρωτήσω για μακιγιάζ, με διακόπτει.

concealer glitter eye

«Θέλω να σου τονίσω κάτι ακόμα, όμως, όσον αφορά το concealer. Πολλές γυναίκες κάνουν ένα μεγάλο λάθος και φαίνονται γραμμές κάτω από τα μάτια. Αφού βάλουμε, λοιπόν, concealer, θα πρέπει να περιμένουμε λίγα λεπτά να απορροφηθεί καλά και έπειτα- αν χρειάζεται- να βάλουμε πούδρα. Κάποιες φορές, η πούδρα δεν είναι απαραίτητη και βλέπω πολλά κορίτσια να βάζουν και να μην είναι όμορφο το αποτέλεσμα», μου λέει.

Και καθώς μου μιλάει και μου εξηγεί πως και η ίδια θα βαφτεί στο αυριανό ρεβεγιόν μόνο και μόνο για να νιώσει όμορφη και λαμπερή, σκέφτομαι και τη ρωτάω τι μακιγιάζ θα πρότεινε για την παραμονή Πρωτοχρονιάς στο σπίτι. Οι ιδέες της; Άπειρες. «Μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Για παράδειγμα, μπορούμε να βάλουμε μπεζ-καφέ σκιά με glitter στο μάτι, πολλή μάσκαρα πάνω και κάτω και lip gloss. Αν μια γυναίκα είναι fan του κόκκινου κραγιόν, είμαι σίγουρη πως αύριο βράδυ θα επιλέξει και πάλι το κόκκινο κραγιόν. Για να κάνει πιο γιορτινό το look προτείνω να βάλει ρουζ στα μάγουλα, ώστε να έχει το χρώμα της υγείας, να κάνει λίγο contouring και να τονίσει τα φρύδια. Μπορεί και να μη βάψει καθόλου τα μάτια της. Αυτό είναι ένα πολύ εύκολο και κομψό μακιγιάζ για όσες δεν τα καταφέρνουν πολύ καλά με τις γραμμές eyeliner και γενικά με το μακιγιάζ ματιών», μου λέει η make up artist, Χαρά Παπανικολάου.

glam make up

Οι προτάσεις της, βέβαια, δεν τελειώνουν εδώ. «Ένα τέλειο make up look για το σπίτι είναι να βάλουν τα κορίτσια μολύβι ματιών- ίσως με λίγο glitter-, lip gloss ή κραγιόν σε απόχρωση σάπιο μήλο και ρουζ για φρεσκάδα. Δεν προτείνω το nude κραγιόν για μέσα στο σπίτι. Δεν είναι πολύ σύγχρονο». Και εκεί που μου λέει για τα κραγιόν, αναρωτιέμαι αμέσως πώς θα διατηρηθεί αναλλοίωτο όλο το βράδυ το κραγιόν και ενώ θα τρώμε και θα απολαμβάνουμε το κρασί μας.

«Για να μείνει το κραγιόν στη θέση του, θα πρέπει να βάλεις λίγο make up στα χείλη πριν το απλώσεις και πάνω από το κραγιόν λίγη πούδρα για έξτρα σταθερότητα. Αν έχεις ξηρά χείλη, όμως, δεν το συνιστώ. Αντ’ αυτού, μπορείς να απλώσεις πρώτα ένα μολύβι χειλιών και έπειτα το κραγιόν», λέει η Χαρά Παπανικολάου. Και κάπου εδώ τελειώνει η ενδιαφέρουσα κουβέντα μας με πολλές ευχές για ένα όμορφο 2021 γεμάτο υγεία, χαμόγελα και εντυπωσιακά make up looks.

Διάβασε ακόμα: 5 skincare trends που θα μας απασχολήσουν το 2021