Mega-Guide: 30 προϊόντα για να προστατεύσεις τα μαλλιά σου από τη θερμότητα

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Mega-Guide: 30 προϊόντα για να προστατεύσεις τα μαλλιά σου από τη θερμότητα

Είναι το πιο σημαντικό βήμα για τα μαλλιά σου

Ένα από τα resolutions μας για τη νέα χρονιά (ήταν πολλά) ήταν και να ακολουθούμε πιστά τις συμβουλές των ειδικών. Να μην βαριόμαστε, να μην προσπαθούμε να γλιτώσουμε χρόνο εις βάρος της ομορφιάς μας και να φερόμαστε καλά στο σώμα, την επιδερμίδα και τα μαλλιά μας. Σήμερα λοιπόν θα μιλήσουμε για τα μαλλιά και την προστασία τους, όχι την περιποίηση. Ναι, ασφαλώς η περιποίηση είναι πάρα πολύ σημαντική όμως είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την προστασία και θα σου εξηγήσουμε το γιατί. Τι εννοούμε όμως όταν λέμε προστασία;

stegnoma sesouar prostasia apo ti thermotita cara

Προστασία από τη θερμότητα. Είναι ο νούμερο ένα και πιο επικίνδυνος εχθρός των μαλλιών μας. Αλλοιώνει το χρώμα, προκαλεί ανεπανόρθωτη φθορά, αλλάζει την ποιότητα της τρίχας και κατά συνέπεια επηρεάζει την περιποίηση που απαιτούν τα μαλλιά μας αφού έχουν υποστεί όλα αυτά. Αν λοιπόν προστατεύσουμε την τρίχα από τη θερμότητα αποτελεσματικά, τότε η περιποίηση θα είναι επίσης αποτελεσματική και ευκολότερη. Ένα προϊόν προστασίας από τη θερμότητα λοιπόν δεν πρέπει να λείπει από το νεσεσέρ σου αυτή τη χρονιά αλλά δεν είναι και τόσο εύκολο να διαλέξεις το κατάλληλο για εσένα.

Υπάρχουν mist, σπρέι, γαλακτώματα, κρέμες, κρέμες-τζελ, λάδια, νερά, διφασικά προϊόντα, βάλσαμα και πομάδες που προστατεύουν από τη θερμότητα και για να διαλέξεις το δικό σου πρέπει να σκεφτείς την ποιότητα της τρίχας σου. Αν είναι πολύ ξηρή και πολύ ταλαιπωρημένη τότε χρειάζεσαι ένα πλούσιο προϊόν όπως μία κρέμα ή μία πομάδα. Αν πάλι είναι ξηρή και λεπτή, χρειάζεσαι ένα ελαφρύ σπρέι για να μην την επιβαρύνεις. Το ζητούμενο άλλωστε δεν είναι μόνο η προστασία αλλά και το όμορφο αποτέλεσμα μετά το styling.

isioma prostasia apo ti thermotita

Ευτυχώς η αγορά είναι γεμάτη με δεκάδες επιλογές που μάλιστα ανταποκρίνονται και σε πολύ ιδιαίτερες ανάγκες όπως για παράδειγμα το κιτρίνισμα των ξανθών μαλλιών, το φριζάρισμα, το ίσιωμα ή ακόμα και ο σχηματισμός της μπούκλας. Εμείς για να σε βοηθήσουμε συγκεντρώσαμε παρακάτω τα 30 που πραγματικά μας έχουν βοηθήσει (και μυρίζουν υπέροχα) και πάμε στοίχημα ότι, ανάμεσά τους θα βρεις αυτό που χρειάζεσαι και θα έχεις τα πιο όμορφα μαλλιά ever! Κάνε ένα scroll για να τα δεις όλα.

Διάβασε ακόμα: Mega-guide: 30 highlighters για να γεμίσεις το 2021 λάμψη!