Τhe meaning of self-care: Φρόντισε τον εαυτό σου για να συνεχίσεις να φροντίζεις τους γύρω σου

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Τhe meaning of self-care: Φρόντισε τον εαυτό σου για να συνεχίσεις να φροντίζεις τους γύρω σου

Το να φροντίζουμε τον εαυτό μας δεν είναι απλά προσωπική υπόθεση…

O όρος self-care αναφέρεται πολύ συχνά σήμερα και έχει γίνει συνώνυμος με την περιποίηση του εαυτού μας. Έχει δημιουργηθεί μία ολόκληρη φιλοσοφία που επιτάσσει spa breaks και ακριβά δώρα, προκειμένου να απενοχοποιήσει την προσωπική μας περιποίηση και φροντίδα. Δεν είναι αυτός ο ορισμός του self-care ωστόσο. Πράγματι, τα μικρά δώρα στον εαυτό μας είναι πάντοτε καλοδεχούμενα όμως, το να φροντίζουμε τον εαυτό μας πραγματικά έχει άλλη, βαθύτερη αξία. Κάπως έτσι άρχισα να αναρωτιέμαι: Τι σημαίνει τελικά self-care;

image003

Είναι η ουσιαστική φροντίδα του εαυτού μας. Είναι ο καλύτερος τρόπος ζωής, η καλή διατροφή και η άσκηση, ο διαλογισμός και ο συντονισμός μας με τη φύση. Δεν έχει σημασία λοιπόν πόσα spa θα προσφέρουμε στον εαυτό μας, αλλά τι θα περιλαμβάνουν αυτά τα spa. Όταν δείχνουμε πραγματική αγάπη για τον εαυτό μας, αγάπη ουσιαστική και ωφέλιμη, εκείνη ξεχειλίζει από εμάς και φτάνει στους γύρω μας.

image005

Βλέπεις, όταν έχουμε ικανοποιήσει τις ουσιαστικές μας ανάγκες και ζούμε σε συγχρονισμό με τη φύση και τον εαυτό μας, η αγάπη αυξάνεται μέχρι που βρίσκει διέξοδο προς τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Δεν έχει λοιπόν σημασία το πόσες μάσκες περιποίησης θα κάνεις ή πόσες φορές θα βρεις χρόνο να χαλαρώσεις. Σημασία έχει τι θα προσφέρεις στον εαυτό σου και πώς. Και θα σε βοηθήσουμε. Ξεκίνα με κάτι πολύ απλό, είναι κάτι που προσωπικά με χαλαρώνει απίστευτα…

image007

Κάνε ένα καυτό μπάνιο και διάλεξε ένα σωστό αφρόλουτρο. Με αυτό ξεκινάς την ημέρα σου, αυτό μυρίζεις, αυτό σε γεμίζει ενέργεια. Απόλαυσε ακόμα και αυτά τα 5 λεπτά που διαθέτεις και κάνε δώρο στον εαυτό σου ένα αφρόλουτρο που ξυπνά τις αισθήσεις σου όπως το Sampar, Dew it Again Shower Gel.

image009

Συνέχισε αλλάζοντας τις καθημερινές σου συνήθειες πολύ απλά. Αντί για ένα δεύτερο καφέ στο γραφείο, φτιάξε ένα χαλαρωτικό αφέψημα. Ένα τσάι ή ένα ρόφημα όπως το Voya, Chamomile Calm. Ό,τι πρέπει για μία ξέφρενη ημέρα στο γραφείο. Θα επιστρέψεις στο σπίτι ήρεμη χωρίς ένταση και αυτό θα κάνει όλη τη διαφορά για εσένα -αλλά και για την οικογένειά σου.

image011

Επιστρέφοντας σπίτι φτιάξε τον δικό σου παράδεισο. Μαγείρεψε κάτι υγιεινό όσο ακούς μουσική και θα δεις που θα αρχίσουν και οι γύρω σου να χορεύουν μαζί σου. Άναψε ένα αρωματικό κερί όπως το Carol Joy London, Sense of Joy και μίλα με τους αγαπημένους σου, άσε κλειστή την τηλεόραση και εισέπνευσε τις αναζωογονητικές νότες του κεριού. Ακόμα και αν ζεις μόνη, όπως εγώ, θα απολαύσεις την ησυχία, την ηρεμία και θα νιώσεις ότι για λίγο σταμάτησε ο χρόνος. Ναι, ανάβοντας απλά ένα κερί!

image013

Τέλος, διώξε από πάνω σου τη μέρα και αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου. Γέμισε την μπανιέρα με καυτό νερό και πρόσθεσε ένα πολυτελές έλαιο όπως αυτό της Suzanne Kaufmann, Oil Bath Winter που μυρίζει κανέλλα, γαρύφαλλο και πορτοκάλι. Έτσι θα πέσεις για ύπνο πλήρης και χαρούμενη. Ομολογώ ότι δεν γέμιζα την μπανιέρα μου πριν από την καραντίνα… Πλέον το κάνω τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα και κάνει όλη τη διαφορά!

Κάνοντας αυτές τις απλές κινήσεις, θα έχεις ξεκινήσει τη μέρα σου σωστά, θα έχεις χαρίσει το χρόνο σου στους αγαπημένους σου και στον εαυτό σου και όλα ξαφνικά θα είναι πιο όμορφα. Αν κάνεις την αρχή και βάλεις τις προτεραιότητές σου, όλα θα πάρουν το δρόμο τους και σου προτείνω να το κάνεις αυτή τη στιγμή!

Σπεύσε στο sonice.gr όπου θα βρεις τα προϊόντα που σου πρότεινα παραπάνω αλλά και δεκάδες άλλα, ειδικά επιλεγμένα, πολυτελή brands που έχουν στον πυρήνα τους το self-care, σεβασμό για εσένα και σεβασμό για το περιβάλλον και ανακάλυψε wellness tips που θα σε κάνουν να φροντίσεις εσένα και τους γύρω σου ακόμα καλύτερα.