Για σήμερα Πέμπτη θέλουμε #YinYangNails που αλληλοσυμπληρώνονται

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Για σήμερα Πέμπτη θέλουμε #YinYangNails που αλληλοσυμπληρώνονται

Είναι ό, τι πρέπει για αυτή τη μέρα

Το Yin–Yang είναι, σύμφωνα με την κινέζικη φιλοσοφία, δύο δυνάμεις που αλληλοσυμπληρώνονται και όχι αντίθετες όπως μπορεί να νομίζεις. Είναι το σκοτάδι και το φως, η φωτιά και το νερό… μπορεί να μοιάζουν αντίθετες αλλά δεν είναι. Αντιθέτως, μαζί δημιουργούν το Τάο, το όλο δηλαδή, και τα πάντα έχουν στοιχεία τόσο του γιν όσο και του γιανγκ. Το σύμβολο του Yin και του Yang λέγεται taijitu και είναι αυτό το ασπρόμαυρο σχέδιο με τις τελείες. Οι τελείες υπάρχουν για να δείξουν ότι το κάθε μέρος έχει μέσα του λίγο από το αντίθετο από αυτό μέρος και έτσι υπάρχει πλήρης ισορροπία και αρμονία. Γιατί τα λέμε όμως όλα αυτά;

YIN YANG TAIJITUY

Γιατί σήμερα το θέμα του daily nailspiration δεν είναι άλλο από το yin και το yang αλλά σε μορφή μανικιούρ. Θέλαμε ισορροπία και ηρεμία σήμερα γι᾽αυτό αναζητήσαμε στο Instagram μανικιούρ που να έχουν επάνω τους το yin, το yang ή και το taijitu (όλο το σχέδιο) και βρήκαμε πραγματικά πολύ όμορφα σχέδια. Παραδοσιακά, ο συμβολισμός γίνεται με λευκό και μαύρο αλλά οι καλλιτέχνες του Instagram έχουν αναπαράγει το σχέδιο σε πολλούς χρωματικούς συνδυασμούς.

Για να βρεις και εσύ την ισορροπία σου σήμερα και να χαλαρώσεις προτείνουμε το εξής: Φτιάξε ένα ζεστό ρόφημα, κάθισε αναπαυτικά και χάζεψε στην παρακάτω gallery τα δέκα #YinYangNails pου συγκεντρώσαμε για εσένα και μην ανησυχείς, ακόμα και αν δεν έχεις βρει το yin στο yang sου θα γίνει και αυτό.

Διάβασε ακόμα: Αυτά είναι τα πιο hot χρώματα νυχιών για το 21᾽ σύμφωνα με την Betina Goldstein