10 καθαριστικά προσώπου που πρέπει να εντάξεις άμεσα στη ρουτίνα ομορφιάς σου

Μαρία Ροδίτη
10 καθαριστικά προσώπου που πρέπει να εντάξεις άμεσα στη ρουτίνα ομορφιάς σου

Το απαραίτητο πρώτο βήμα στη skincare routine σου!

Η skincare routine είναι μια προσωπική υπόθεση της κάθε γυναίκας. Το πόσα βήματα θα έχει, το τι συστατικά και προϊόντα θα περιέχει εξαρτάται καθαρά από τις ανάγκες της επιδερμίδας της κάθε μίας από εμάς. Άλλη κοπέλα, για παράδειγμα, χρειάζεται ενυδάτωση, φως και λάμψη, οπότε θα χρησιμοποιήσει βιταμίνη C, ενώ άλλη έχει ανάγκη από αντιγήρανση και θα προτιμήσει τη ρετινόλη.

Όλες μα όλες, όμως, έχουμε μια κοινή και αδιαπραγμάτευτη ανάγκη: θέλουμε να έχουμε καθαρή επιδερμίδα. Επιδερμίδα, δηλαδή, απαλλαγμένη από το μακιγιάζ, τους ρύπους του περιβάλλοντος και το σμήγμα. Κι αυτό, γιατί μόνο αν το πρόσωπό μας είναι καθαρό, θα μπορέσουν και όλα τα συστατικά που απλώνουμε σε αυτό, εν συνεχεία, να απορροφηθούν.

Και πώς καθαρίζουμε σωστά το δέρμα μας; Μα, φυσικά, με ένα καλό καθαριστικό προσώπου. Το καθαριστικό, όπως καταλαβαίνεις, πρέπει να είναι πάντα το πρώτο βήμα της ρουτίνας ομορφιάς μας τόσο το πρωί όσο και το βράδυ. Βλέπεις, τα περισσότερα προβλήματα που εμφανίζονται στην επιδερμίδα- όσο κι αν δεν το πιστεύεις- είναι αποτέλεσμα της έλλειψης καθαρισμού της.

Μην αργείς άλλο, λοιπόν! Βάλε στη ρουτίνα ομορφιάς σου ένα από τα δέκα φανταστικά καθαριστικά προσώπου που συγκεντρώσαμε στην παρακάτω gallery. Είναι οικονομικά, προσφέρουν βαθύ καθαρισμό και χαρίζουν υπέροχη λάμψη στο πρόσωπο.

Προσοχή σε κάτι, όμως! Ναι μεν λέμε πως πρέπει να φροντίζουμε σχολαστικά τον καθαρισμό του δέρματός μας, αλλά δεν χρειάζεται να φτάσουμε στα όρια της υπερβολής. Ούτε ο αλόγιστος καθαρισμός είναι σωστός, γιατί τότε μπορεί να βλάψει το δέρμα μας. Αυτό σημαίνει πως δεν χρειάζεται να πλένεις το πρόσωπό σου πάνω από δύο φορές την ημέρα. Πρωί και βράδυ είναι μια καλή συχνότητα φροντίδας της επιδερμίδας σου!

Διάβασε ακόμα: Μπορείς να χρησιμοποιείς το λάδι καρύδας στο πρόσωπό σου;