Μπορείς να χρησιμοποιείς το λάδι καρύδας στο πρόσωπό σου;

Μαρία Ροδίτη
Μπορείς να χρησιμοποιείς το λάδι καρύδας στο πρόσωπό σου;

Όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό το έλαιο και τη χρήση του στην επιδερμίδα!

Σίγουρα θα έχεις ακούσει πολλές φορές για το λάδι καρύδας και τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει στα μαλλιά μας. Ίσως και να το έχεις δοκιμάσει κιόλας σε κάποια DIY μάσκα μαλλιών. Βλέπεις, το έλαιο καρύδας μάς γλιτώνει από αρκετές κακοτοπιές μιας και αποτρέπει το φριζάρισμα, ενυδατώνει και αναζωογονεί την τρίχα, αλλά προστατεύει τα μαλλιά μας και από τον ήλιο.

«Λογικά θα προσφέρει ανάλογα οφέλη και στην επιδερμίδα μου», σκέφτηκες. Αλλά δίστασες να το εντάξεις στη skincare routine σου, γιατί δεν ήσουν σίγουρη. Και πολύ καλά έκανες θα σου πούμε εμείς. Διότι το λάδι καρύδας δεν είναι τόσο ευέλικτο στο δέρμα όσο στα μαλλιά. Θέλει προσοχή και θα σου εξηγήσουμε τους λόγους.

ELAIO KARYDAS EPIDERMIDA

Το έλαιο καρύδας είναι πλούσιο σε λαυρικό οξύ, το οποίο περιέχει αντιμικροβιακές ιδιότητες και φημίζεται για το γεγονός ότι μάχεται ενάντια στα βακτήρια. Αμέσως, λοιπόν, σκέφτεσαι πως είναι η ιδανική λύση για εσένα που έχεις λιπαρό, με τάση ακμής δέρμα. Λάθος, όμως! Γιατί; Διότι, δυστυχώς, το λάδι καρύδας φράσσει τους πόρους. Καταλαβαίνεις ότι αν έχεις δέρμα με σπυράκια, αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει με τίποτα να συμβεί.

Είναι, λοιπόν, σημαντικό να λάβεις σοβαρά υπόψη σου τον τύπο επιδερμίδας σου πριν κάνεις χρήση ελαίου καρύδας. Αν έχεις λιπαρό, με τάση ακμής δέρμα, μην το επιλέξεις. Αν, όμως, έχεις ευαίσθητη, πολύ ξηρή ή και αφυδατωμένη επιδερμίδα, το λάδι καρύδας μοιάζει σωτήριο για σένα. Κι αυτό, γιατί έχει την ικανότητα να «κλειδώνει» την υγρασία και να βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του επιδερμικού φραγμού. Μπορείς, φυσικά, να το χρησιμοποιήσεις εξίσου και σε όλο το σώμα σου.

Τι γίνεται, όμως, με τα προϊόντα μακιγιάζ που μπορεί να έχουν μέσα στα συστατικά τους λάδι καρύδας; Πρέπει να τα πετάξεις, αν το έλαιο καρύδας δεν ενδείκνυται για το δικό σου δέρμα; Για να λάβεις όλες τις απαραίτητες απαντήσεις κάνε scroll στην παρακάτω gallery!

Διάβασε ακόμα: 10 προϊόντα με ρετινόλη για να εξαφανίσεις άμεσα λεπτές γραμμές και ρυτίδες