Your insta-questions: Φοράω διπλή μάσκα στη δουλειά και το δέρμα μου υποφέρει, help!

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Your insta-questions: Φοράω διπλή μάσκα στη δουλειά και το δέρμα μου υποφέρει, help!

ΠΟΣΟ σε καταλαβαίνουμε…

Αρχικά πρέπει να σου πούμε ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ που φοράς διπλή μάσκα. Πρέπει να προστατευόμαστε όσο καλύτερα γίνεται και με όποιον τρόπο μπορούμε και αφού οι επιστήμονες λένε ότι η διπλή μάσκα είναι απαραίτητη, τότε πρέπει να το κάνουμε όλοι. Τα πράγματα όμως δυσκολεύουν πολύ για την επιδερμίδα μας και η έκκληση για βοήθεια που κάνεις είναι απόλυτα δικαιολογημένη.

Με τη μία μάσκα, η επιδερμίδα μας ασφυκτιούσε και γινόταν πάρτι βακτηριδίων από κάτω της. Με τη διπλή μάσκα, μιλάμε για ένα πραγματικό Woodstock και για κατάσταση που εύκολα μπορεί να εκτροχιαστεί. Η ανάσα σου δημιουργεί ένα υγρό κλίμα που λατρεύουν τα μικρόβια και η τριβή επιδεινώνει την κατάσταση. Δυστυχώς όμως, δεν μπορείς να κάνεις κάτι παραπάνω από αυτά που έκανες και με την μία μάσκα.

maska spirakia

Τα βήματα προστασίας είναι τα ίδια: Καλός καθαρισμός, ελαφριές κρέμες, λίγο ή και καθόλου μακιγιάζ, Δεν μπορείς να κάνεις κάτι παραπάνω εκτός από δύο πράγματα. Πρώτον να επιλέξεις μία μεταξωτή μάσκα και να τη φοράς πρώτη. Να είναι δηλαδή αυτή που έρχεται σε επαφή με την επιδερμίδα σου. Είναι ό, τι καλύτερο μπορείς να κάνεις καθώς το μετάξι είναι πιο φιλικό από οποιοδήποτε άλλο υλικό. Δεύτερον, μην βάλεις καθόλου μα καθόλου μακιγιάζ.

Ξέρω, θέλεις να βάλεις έστω λίγο αλλά για να βοηθήσεις το δέρμα σου πρέπει να κάνεις κάποιες θυσίες. Αν πρέπει οπωσδήποτε να έχεις έστω και λίγη κάλυψη, προτίμησε μία ενυδατική κρέμα με χρώμα, ειδική για ακνεϊκές επιδερμίδες. Ναι, ακόμα και αν δεν έχεις σπυράκια, πάρε μία τέτοια κρέμα. Συνήθως περιέχουν συστατικά που εξουδετερώνουν τα βακτήρια της ακμής και χρειάζεσαι όλη τη βοήθεια που μπορείς να έχεις.

Κυρίως όμως μην αγχώνεσαι και μην το σκέφτεσαι τόσο. Είμαστε όλοι στον ίδιο χορό του κορονοϊού και χορεύουμε μέχρι να περάσει. Θα περάσει και όλα θα πάνε καλά. Μέχρι τότε φόρα τη μάσκα σου και κάνε υπομονή, έρχεται το καλοκαίρι…

Διάβασε ακόμα: Your insta-questions: Πρέπει να κάνω απολέπιση παντού; Και στις μασχάλες και στην ευαίσθητη περιοχή;