Πώς θα κάνεις το πρόσωπό σου να δείχνει πιο αδύνατο; Η make up artist, Χαρά Παπανικολάου, μας εξηγεί

Μαρία Ροδίτη
Πώς θα κάνεις το πρόσωπό σου να δείχνει πιο αδύνατο; Η make up artist, Χαρά Παπανικολάου, μας εξηγεί

Τα απόλυτα μυστικά του contouring είναι εδώ!

Το μακιγιάζ είναι «σύμμαχος» κάθε γυναίκας για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Σε πολλές από εμάς φτιάχνει τη διάθεση. Σε άλλες καμουφλάρει την κούραση και τις ρυτίδες, ενώ υπάρχουν κι εκείνα τα κορίτσια που με το μακιγιάζ «παίζουν» και δημιουργούν… ψευδαισθήσεις.

Για αυτήν την ιδεατή εικόνα του προσώπου θα μιλήσουμε σήμερα και πιο συγκεκριμένα θα μάθουμε όλα τα μυστικά για να δείχνει το πρόσωπό μας πιο αδύνατο. Βλέπεις, παραφάγαμε στη διάρκεια των απανωτών lockdown και… μπορεί τα ζυγωματικά μας να έγιναν λίγο πιο πλούσια. Ή μπορεί εκ φύσεως να έχουμε φαρδύ μέτωπο, παχιά ή μεγάλη μύτη, μακρύ πηγούνι και να θέλουμε να το «κλέψουμε» κάπως. Ε, αυτό μπορεί πολύ εύκολα να γίνει με το μακιγιάζ και ειδικότερα με το contouring.

Δεν θα σου πούμε εμείς, όμως, πώς θα τα καταφέρεις. Η make up artist, Χαρά Παπανικολάου, δέχτηκε με χαρά να μιλήσουμε και μοιράστηκε μαζί μας τα top make up tricks για να κάνεις το πρόσωπό σου να φαίνεται πιο λεπτό και ντελικάτο.

contouring tricks

«Η πιο ενδεδειγμένη μέθοδος για να αδυνατίσουμε ένα πρόσωπο είναι κάνουμε φωτοσκίαση ή αλλιώς contouring. Έχει γίνει buzz με αυτόν τον όρο, ειδικά από τότε που μάθαμε ότι το κάνει η Kim Kardashian. Στην ουσία, το contouring τονίζει τα σημεία που πρέπει να αναδειχθούν και ‘’κρύβει’’ τα υπόλοιπα που μειονεκτούν», λέει η Χαρά Παπανικολάου (Instagram: @hara_papanicolaou).

«Για να αδυνατίσουμε ένα πρόσωπο πρέπει να σκουρύνουμε κάποια σημεία-κλειδιά. Δηλαδή, αν έχουμε πολύ φαρδύ μέτωπο, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ένα μεγάλο πινέλο, να απλώσουμε τερακότα αριστερά και δεξιά στο μέτωπο, ενώ στο κέντρο μπορούμε να βάλουμε ανοιχτόχρωμη πούδρα. Έτσι, θα δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση ενός πιο μικρού μετώπου», εξηγεί η Χαρά Παπανικολάου.

wet look hailey

Πολλά κορίτσια τυχαίνει να έχουν πολύ μακριά μύτη ή πολύ φαρδιά. Εκεί υπάρχει η δυνατότητα να παραπλανήσουμε το μάτι του συνομιλητή μας; «Φυσικά και μπορούμε να το κάνουμε. Αν η μύτη μας είναι πολύ μακριά, βάζουμε στην άκρη της τερακότα ή καφέ σκιά με ένα μεγάλο πινέλο. Ελάχιστη ποσότητα, όμως. Να μη γίνει μαύρο το σημείο. Ίσα-ίσα να χρωματιστεί. Αν η μύτη είναι πολύ φαρδιά, πρέπει να ‘’κόψουμε’’ αριστερά και δεξιά από τη μύτη με ένα πιο λεπτό πινέλο. Δηλαδή, κάνουμε μία καφέ γραμμή αριστερά και δεξιά από τη μύτη», εξηγεί η make up artist.

how to highlighter

Το προγούλι και τα μάγουλα πώς μπορούμε να τα διαχειριστούμε; «Αν έχουμε προγούλι, σκοτεινιάζουμε το προγούλι μας ελαφρώς με τερακότα. Αν έχουμε μάγουλα, ρουφάμε τα ζυγωματικά και στο κόκαλο που εξέχει βάζουμε σκούρα σκιά ή τερακότα», μας λέει η Χαρά Παπανικολάου και μας εφιστά την προσοχή: «Τα κορίτσια με λευκή επιδερμίδα θα πρέπει να προσέξουν πολύ με το contouring, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να κοκκινίσουν με την τερακότα. Υπάρχουν και παλέτες στην αγορά, που λέγονται contouring, και οι οποίες περιέχουν ανοιχτά χρώματα, μπεζ, ανοιχτό καφέ και το χρώμα του κόκαλου και είναι ιδανικές για τις ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες. Στις σταρένιες και σκουρόχρωμες επιδερμίδες, εννοείται πως δεν υπάρχει πρόβλημα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί η τερακότα».

Διάβασε ακόμα: 8 make up trends που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις φέτος την άνοιξη