Ορός με βιταμίνη C: 5 λόγοι που οι δερματολόγοι επιμένουν πως είναι απαραίτητος στην αντιγήρανση

Ορός με βιταμίνη C: 5 λόγοι που οι δερματολόγοι επιμένουν πως είναι απαραίτητος στην αντιγήρανση

Οι ειδικοί εξηγούν γιατί αυτή η αντιοξειδωτική βιταμίνη δεν πρέπει να λείπει από τη ρουτίνα σου

Στη λίστα με τα πιο δημοφιλή συστατικά του skincare, η αντιοξειδωτική βιταμίνη C βρίσκεται στις πρώτες θέσεις. Και αυτό δεν έχει να κάνει με τα διάφορα trends που έρχονται και παρέρχονται – η σημασία της στη νεανικότητα, τη φωτεινότητα και την υγεία της επιδερμίδας είναι αποδεδειγμένη επιστημονικά πέραν πάσης αμφισβήτησης, συνδέεται απόλυτα με τον σύγχρονο τρόπο ζωής ενώ οι δερματολόγοι ομόφωνα, σε κάθε ευκαιρία, μας συστήνουν να την εντάξουμε από νωρίς στην περιποίηση της επιδερμίδας μας για πρόληψη αλλά και επιδιόρθωση των φθορών.

Καθώς το πρόσωπό μας είναι συνεχώς εκτεθειμένο στις περιβαλλοντικές επιθέσεις – βλέπε ελεύθερες ρίζες- η βιταμίνη C είναι το πιο δραστικό όπλο που διαθέτουμε για να αντισταθούμε στις επιπτώσεις τους που οδηγούν στην πρόωρη γήρανση. Ο οργανισμός μας διαθέτει μια φυσική δεξαμενή 5 αντιοξειδωτικών, όμως τα αποθέματά τους εξαντλούνται γρήγορα στην προσπάθεια αντιμετώπισης του οξειδωτικού στρες. Τα καλά νέα είναι πως, από αυτά τα πέντε αντιοξειδωτικά, κάποια είναι ικανά να διεισδύσουν στο δέρμα και να γίνουν σύμμαχός του στη μάχη κατά των ελευθέρων ριζών, με τη βιταμίνη C να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην αντιγήρανση προσώπου.

Θελήσαμε να μάθουμε περισσότερα για αυτό το it συστατικό, ρωτήσαμε τους ειδικούς και σας παρουσιάζουμε 5 σοβαρούς λόγους για να βάλετε στην καθημερινότητά σας έναν αντιοξειδωτικό ορό προσώπου με βιταμίνη C:

VIT C DAY TRIO
  1. Εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες
    Ένας από τους βασικούς ρόλους της αντιοξειδωτικής βιταμίνης C είναι να προστατεύει την επιδερμίδα από το οξειδωτικό στρες. Η ηλιακή ακτινοβολία, η αστική ρύπανση, το κάπνισμα, η ακτινοβολία από τις digital οθόνες, πυροδοτούν τη δημιουργία των ελευθέρων ριζών οι οποίες ευθύνονται για την πρόωρη γήρανση (ακόμα και για την εμφάνιση καρκίνου σε σοβαρές περιπτώσεις). Η τοπική χρήση ενός ορού με βιταμίνη C είναι βασική στην καθημερινή ιεροτελεστία αντιγήρανσης προσώπου: αφενός συμβάλλει στη διόρθωση των φθορών που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες αφετέρου «μπλοκάρει» την περαιτέρω βλαπτική δράση τους στα κύτταρα.
  1. Δίνει φωτεινότητα στην επιδερμίδα
    Η βιταμίνη C συμβάλλει σημαντικά στη μείωση των δυσχρωμιών ενώ παράλληλα καταπολεμά τη θαμπάδα και ενισχύει τη διαύγεια της επιδερμίδας. Είναι ένα από τα best kept secrets για νεανική, φυσική λάμψη στο πρόσωπο.
  1. Μειώνει την ερυθρότητα
    Ανάμεσα στις πολλές ευεργετικές δράσεις της βιταμίνης C στο δέρμα είναι και το ότι, όπως αποδεικνύουν επιστημονικές έρευνες, είναι αποτελεσματική και στην αντιμετώπιση πολλών δερματικών καταστάσεων που σχετίζονται με φλεγμονές. Η αποτελεσματική δράση της στις κοκκινίλες οδηγεί σε μια πιο ομοιόμορφη επιδερμίδα.
  1. Μειώνει τις δυσχρωμίες
    Η υπερμελάγχρωση είναι η περίσσεια μελανίνης που συσσωρεύεται στις στοιβάδες του δέρματος και εκφράζεται στην επιφάνειά του με την εμφάνιση σκούρων κηλίδων και ανομοιόμορφου τόνου. Η αλόγιστη ηλιοθεραπεία επί σειρά ετών, οι ορμονικές αλλαγές που δημιουργούνται κατά την εγκυμοσύνη (ειδικά σε συνάρτηση με τον ήλιο), τα γονίδια ή φλεγμονές όπως η ακμή, που αναγκάζουν το δέρμα να παράξει περισσότερη μελανίνη στο συγκεκριμένο σημείο, είναι ανάμεσα στους βασικούς «υπεύθυνους» για την εμφάνιση δυσχρωμιών. Η τοπική εφαρμογή της βιταμίνης C έχει αποδειχτεί πως συμβάλλει σημαντικά στη μείωση των καφέ κηλίδων και οδηγεί σε πιο ομοιόμορφο χρωματικό τόνο.
  1. Αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου

Το κολλαγόνο είναι μια βασική πρωτεΐνη που παράγεται φυσιολογικά στο δέρμα, ένα από τα «δομικά υλικά» στα οποία οφείλουμε την νεανική όψη και τη σφριγηλότητά του. Με το πέρασμα του χρόνου, όμως, οι ρυθμοί παραγωγής του μειώνονται, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται λεπτές γραμμές, ρυτίδες και χαλάρωση. Η βιταμίνη C έρχεται να υποστηρίξει τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου, παρατείνοντας έτσι τη νεανικότητα της επιδερμίδας.

Τι πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε έναν ορό Βιταμίνης C;

Το πιο σημαντικό που πρέπει να γνωρίζετε για την βιταμίνη C είναι ότι για να μπορέσει να διεισδύσει στο δέρμα και να δώσει το 100% της αντιοξειδωτικής δράσης της, χρειάζεται να ακολουθεί τρεις συγκεκριμένες προδιαγραφές που έχουν να κάνουν με τη μορφή, τη συγκέντρωση και το pH του διαλύματος. Αυτές τις προδιαγραφές εξασφαλίζει η SkinCeuticals σε κάθε αντιοξειδωτικό ορό με βιταμίνη C που υπογράφει – εξάλλου, ο Iδρυτής της Dr. Sheldon Pinnell ήταν ο πρώτος ο οποίος μετά από συστηματική, πολυετή έρευνα κατοχύρωσε αυτές τις προδιαγραφές με ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας γνωστό και ως Duke Antioxidant.

Η γκάμα των αντιοξειδωτικών ορών με βιταμίνη C της SkinCeuticals είναι μεγάλη και το βέβαιο είναι πως ανάμεσα στις προτάσεις της υπάρχει ο ιδανικός για εσάς:

VIT C DAY CEF SOLO

- Αν σας απασχολούν η γήρανση και η ευαισθησία, επιλέξτε το C E Ferulic με 15% καθαρή βιταμίνη C, 1% καθαρή βιταμίνη Ε και 0.5% φερουλικό οξύ. Προστατεύει το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες που προκαλεί η ρύπανση, οι ακτίνες UV και η υπέρυθρη ακτινοβολία ενώ ενισχύει κατά 8 φορές τη φυσική άμυνά του απέναντι στις περιβαλλοντικές επιθέσεις, λειαίνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, ενισχύει τη σφριγηλότητα και τη λάμψη του προσώπου.

180326SkinCeuticals ClinicShoot PhloretinCF 250

- Αν σας απασχολούν η γήρανση και οι δυσχρωμίες, ενισχύστε το καθημερινό skincare σας με το Phloretin CF, με 10% καθαρή βιταμίνη C, 2% φλορετίνη και 0.5% φερουλικό οξύ. Προστατεύει το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες που δημιουργούνται εξαιτίας της ρύπανσης και της ηλιακής ακτινοβολίας, βελτιώνει τον τόνο του, λειαίνει τις λεπτές γραμμές, μειώνει τη θαμπάδα και τις δυσχρωμίες.

2020 0630 SILYMARIN 2020 SMP P 6 1

- Αν έχετε λιπαρό ή μεικτό δέρμα, επιλέξτε το νέο Silymarin CF, ένα αντιοξειδωτικό ορό με βιταμίνη C ειδικά μελετημένο για τις ιδιαίτερες ανάγκες αυτών των τύπων δέρματος. Περιέχει καθαρή βιταμίνη C σε ποσοστό 15%, 0.5% σιλυμαρίνη (εκχύλισμα γαϊδουράγκαθου), 0.5% φερουλικό οξύ, 0.5% σαλικυλικό οξύ, ένα «κοκτέιλ» συστατικών που μπλοκάρει την οξείδωση του σμήγματος η οποία ενοχοποιείται για τις εξάρσεις των ατελειών. Επιπλέον, μειώνει ορατά τη λιπαρότητα μέσα σε 1 εβδομάδα, βελτιώνει την υφή του δέρματος και λειαίνει τις λεπτές γραμμές.

Προσοχή! Η καλύτερη στιγμή της ημέρας για να χρησιμοποιήσετε έναν αντιοξειδωτικό ορό με βιταμίνη C είναι το πρωί ενώ θα πρέπει πάντοτε να τον συνδυάζετε με αντηλιακή προστασία, χειμώνα-καλοκαίρι και να τον φοράτε καθημερινά.