7 προϊόντα με cica που θα γίνουν η «ασπίδα» προστασίας της επιδερμίδας σου

Μαρία Ροδίτη
7 προϊόντα με cica που θα γίνουν η «ασπίδα» προστασίας της επιδερμίδας σου

Το cica είναι ένα σχετικά νέο συστατικό στον χώρο του skincare και υπόσχεται να κάνει θαύματα στο δέρμα σου. Ειδικά τώρα που το ταλαιπωρείς με τη μάσκα προστασίας!

Η μάσκα προστασίας ενάντια στον κορονοϊό έχει γίνει πια ένα με το πρόσωπό μας. Τη φοράμε σε κάθε έξοδό μας από το σπίτι, σε κάθε εσωτερικό και εξωτερικό χώρο και η αλήθεια είναι πως δεν είναι και ό,τι πιο ευχάριστο όλο αυτό. Πέραν του ότι δεν μπορούμε να χαρίσουμε το χαμόγελό μας στα πρόσωπα που αγαπάμε, αλλά ούτε και να φορέσουμε το κραγιόν μας, η κατάσταση αυτή ταλαιπωρεί και το δέρμα μας.

Σίγουρα κι εσύ θα έχεις παρατηρήσει να εμφανίζονται πού και πού σπυράκια και ερεθισμοί στην περιοχή του προσώπου που φοράς τη μάσκα. Και είναι απόλυτα λογικό. Η τριβή της μάσκας πάνω στο δέρμα σε συνδυασμό με τον ιδρώτα αρκούν για να υποφέρει το δέρμα σου. Τι χρειάζεται, λοιπόν, να κάνεις;

Να εντάξεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου skincare συστατικά, τα οποία να φροντίζουν κατάλληλα το δέρμα σου, να το ενυδατώνουν και να ενισχύουν τον επιδερμικό φραγμό. Και δεν υπάρχει πιο κατάλληλο συστατικό για αυτόν τον σκοπό από το cica. Το cica, το οποίο λέγεται αλλιώς και centella asiatica ή tiger grass, άρχισε δειλά-δειλά να κάνει την εμφάνισή του το 2018 ξεκινώντας από την Ασία με τη φήμη του σήμερα να έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο.

centella proionta

Credit photo: @occasionallyskincare

Στην ουσία, το cica είναι ένα μικρό εξωτικό φυτό του οποίου το εκχύλισμα χρησιμοποιείται σε πλήθος skincare προϊόντων και αποτελεί «ασπίδα» προστασίας της επιδερμίδας. Για να καταλάβεις, το cica είναι γνωστό για τις αναπλαστικές του ιδιότητες, διατηρεί το δέρμα ενυδατωμένο, αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου, ενώ έχει και αντιοξειδωτική δράση.

Επιπλέον, το θαυματουργό αυτό συστατικό καταπραΰνει ερεθισμούς, γεγονός που το καθιστά άκρως κατάλληλο ακόμα και για τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες. Αν, λοιπόν, το τελευταίο διάστημα εμφάνισες διάφορα εξανθήματα, ερεθισμούς και γενικότερα ταλαιπωρημένο δέρμα, δεν έχεις παρά να εντάξεις στη skincare routine σου το cica. Κάνε την αρχή επιλέγοντας ένα από τα επτά προϊόντα με cica, που θα βρεις στην παρακάτω gallery. Δεν χρειάζεται αυτά τα προϊόντα να τα χρησιμοποιείς σε καθημερινή βάση. Κι αυτό, γιατί το cica είναι συστατικό… έκτακτης ανάγκης.

Διάβασε ακόμα: 5 φανταστικά βερνίκια στο χρώμα της μέντας! Θα τα λατρέψεις