Blonde ambition: Όλα τα ονόματα των ξανθών αποχρώσεων για να ζητήσεις ακριβώς αυτό που θέλεις

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Blonde ambition: Όλα τα ονόματα των ξανθών αποχρώσεων για να ζητήσεις ακριβώς αυτό που θέλεις

Θέλεις βουτυρένιο ξανθό, καραμελένιο, «βρώμικο» ή στις αποχρώσεις της βανίλιας; Ώρα να μάθεις πώς λέγεται το κάθε ξανθό για να ζητήσεις αυτό που θέλεις πραγματικά και να το λάβεις.

Τα ξανθά μαλλιά είναι εθιστικά. Αν έχεις υπάρξει ξανθιά στη ζωή σου έστω και μία φορά, τότε ξέρεις τι εννοούμε. Αν είσαι φυσική ξανθιά μάλλον δεν ξέρεις ακριβώς τι εννοούμε αλλά σίγουρα δεν έχεις σκεφτεί να σκουρύνεις τα μαλλιά σου.

Άπαξ και συνηθίσεις το ξανθό χρώμα στο κεφάλι σου το ζητάς ξανά και ξανά και θα πρέπει να φθαρούν πολύ οι τούφες σου για να πάρεις απόφαση ότι πρέπει να το απαρνηθείς.

Δες εδώ τέλεια σαμπουάν για ξανθά μαλλιά μιας που το έφερε η κουβέντα

Όσο τα μαλλιά σου αντέχουν ακόμα πειραματίζεσαι με τις αποχρώσεις του ξανθού αλλά, αν έχεις βρεθεί στη θέση να μην μπορείς ακριβώς να συνεννοηθείς για το χρώμα σου με τον κομμωτή σου τότε ξέρουμε τι φταίει.


via GIPHY


Δεν ξέρεις τις ονομασίες των ξανθών! Το καραμελένιο ξανθό διαφέρει από το μελένιο και το mushroom blonde είναι άλλο από το dirty blonde.

Το τι θα ζητήσεις παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο τι θα λάβεις τελικά, εκτός και αν έχεις μαζί σου φωτογραφία οπότε και αλλάζει το πράγμα. Για να μην ξαναζητήσεις κάτι λάθος λοιπόν, και για να μην ξαναφύγεις δυσαρεστημένη από το κομμωτήριο, αποφασίσαμε να βοηθήσουμε.

Αν είσαι καστανή και θε σαν γίνεις ξανθιά έχεις ανάγκη αυτό το άρθρο

Χωρίσαμε τα ξανθά σε ψυχρά (σαντρέ) και θερμά (ντορέ) και σου εξηγούμε το όνομα του κάθε ενός ώστε να μπορέσεις να συνεννοηθείς τέλεια με τον colorist σου.


via GIPHY


Για να είσαι 100% βέβαιη ότι ζητάς αυτό που πράγματι θέλεις αλλά κυρίως, για να είσαι σίγουρη ότι μπορείς να το έχεις, κράτα ένα screenshot για να το δείξεις και αυτό στον κομμωτή σου.

Κάνε τώρα ένα scroll για να ξεχωρίσεις μεταξύ τους τα ξανθά και κλείσε το ραντεβού σου για χρώμα άμεσα!

Αν πάλι θέλεις κάτι σε καστανό, δες εδώ