Mega guide: Δεν υπάρχει μόνο ένα σαμπουάν για ξανθά μαλλιά αλλά 30 και θα τα βρεις όλα εδώ…

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Mega guide: Δεν υπάρχει μόνο ένα σαμπουάν για ξανθά μαλλιά αλλά 30 και θα τα βρεις όλα εδώ…

Θα πεις αντίο στα ξανθά που κιτρινίζουν αλλά και στα καστανά που κοκκινίζουν!

Αν τα κλικ που έκανες σήμερα στο διαδίκτυο σε έφεραν σε αυτό το άρθρο τότε τα μαλλιά σου πιθανότατα να έχουν κιτρινίσει η κοκκινίσει… Συμβαίνει μετά από τόσες μέρες καραντίνα και αποχή από το κομμωτήριο. Συμβαίνει όμως και υπό κανονικές συνθήκες. Πάρα πολλές φορές τα μαλλιά σου κιτρινίζουν ή κοκκινίζουν ανάμεσα στις βαφές ή –ακόμα χειρότερα- μετά από μερικά λουσίματα!

Αυτό συμβαίνει γιατί το χρώμα οξειδώνεται ή απλά φεύγει στο λούσιμο, αποκαλύπτοντας τους θερμούς τόνους της φυσικής σου τρίχας. Αυτό σημαίνει πως τα μαλλιά σου μπορούν να κιτρινίσουν είτε το φυσικό σου χρώμα είναι ψυχρό (οξείδωση) είτε είναι θερμό (αποχρωματισμός). Όχι, δεν είναι λόγος για να σε πιάσει απελπισία… Μπορείς να γλιτώσεις από αυτή τη «μάστιγα» με τα μπλε ή μωβ ή silver σαμπουάν.

alexpoirier redkenartist 83952175 2690317651016487 8574568656036093287 n

photo @alexpoirier_redkenartist

Είναι τα σαμπουάν με χρώμα που εξουδετερώνουν την κιτρινίλα στα ξανθά μαλλιά αλλά μπορούν να κάνουν θαύματα και για το κοκκίνισμα των καστανών μαλλιών. Το μωβ βλέπεις, βρίσκεται στην αντίθετη πλευρά του κίτρινου όταν κοιτάζεις τον χρωματικό κύκλο και αυτό σημαίνει πως αλληλοεξουδετερώνονται. Τα συγκεκριμένα σαμπουάν αφήνουν μόρια χρώματος που εξουδετερώνουν τα κίτρινα και έτσι το χρώμα σου γίνεται και πάλι σαντρέ. Πρόσεχε όμως!

White Polaroid DIY Influencer Instagram Post Set 1

Τα περισσότερα τέτοια σαμπουάν είναι δεν προορίζονται για καθημερινή χρήση. Είναι sos «θεραπείες» που πρέπει να χρησιμοποιείς μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Βέβαια, υπάρχουν και άλλα, πιο απαλά τα οποία μπορείς να χρησιμοποιείς συχνότερα για να φροντίσεις το χρώμα σου. Όλα θα τα βρεις παρακάτω στον Mega Blonde οδηγό που ετοιμάσαμε αλλά πριν το κάνεις, μερικές συμβουλές.

Επειδή αυτά τα σαμπουάν περιέχουν χρώμα και υπάρχει πάντα η πιθανότητα (όσο μικρή και αν είναι) αλλεργιών. Γι᾽αυτό πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις το τεστ αλλεργίας πριν τα χρησιμοποιήσεις. Επίσης, μην κάνεις δύο χέρια λούσιμο με αυτά τα σαμπουάν. Είναι καλύτερα να κάνεις ένα και να το αφήσεις λίγα λεπτά να δράσει, παρά να επαναλάβεις. Απλά σπαταλάς το προϊόν άδικα.

Δες τώρα 30 μπλε, μωβ και silver σαμπουάν που μπορείς να αγοράσεις online αυτή τη στιγμή απο ελληνικά e-shop (και σούπερ μάρκετ) και μάλιστα κάποια και χωρίς μεταφορικά έξοδα. Ναι, υπάρχουν τόσα πολλά (ίσως και περισσότερα) και όλα είναι τέλεια…

Διάβασε ακόμα: Mega Guide: 30 sheet μάσκες για κάθε μα ΚΑΘΕ ανάγκη…