Beauty tips για λαμπερή επιδερμίδα στον ήλιο και στη θάλασσα

Beauty tips για λαμπερή επιδερμίδα στον ήλιο και στη θάλασσα

Όσο και αν σου αρέσουν… ο ήλιος, η παραλία και η ζέστη, ταλαιπωρούν το δέρμα - Οι καλοκαιρινές διακοπές ωστόσο, είναι η καλύτερη ευκαιρία να αναδείξεις τη φυσική σου ομορφιά.

Κάθε καλοκαίρι, οι άνθρωποι μοιάζουν πιο… όμορφοι από κάθε άλλη περίοδο του χρόνου, χάρη στις ευεργετικές ιδιότητες του ήλιου, της θάλασσας και φυσικά της καλής διάθεσης που έχουν ενόψει των διακοπών! Ίσως φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, να έχουμε την ανάγκη να ξεκουραστούμε, να χαλαρώσουμε και να αισθανθούμε όμορφες και φρέσκες κάτω από τον καταγάλανο, καλοκαιρινό ουρανό.

Είναι η ευκαιρία να αφήσουμε πίσω τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας και τους πολλαπλούς ρόλους, στους οποίους καλούμαστε να αντεπεξέλθουμε καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς και να επωφεληθούμε από την ευεργετική και χαλαρωτική επίδραση του ήλιου και της θάλασσας, αναδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο τη φυσική μας ομορφιά.

Από φέτος το καλοκαίρι, άφησε πίσω τα «ασφυκτικά» πρότυπα ομορφιάς και ανάδειξε τον δικό σου μοναδικό εαυτό, με μερικά beauty tips, που θα φροντίσουν και θα «αγκαλιάσουν» την επιδερμίδα σου ακόμη περισσότερο. Φακίδες, πανάδες, ραγάδες, σημάδια ακμής, χαλάρωση, κυτταρίτιδα, κάνε τα «συμμάχους» της μοναδικότητάς σου, φροντίζοντάς τα καθημερινά.

Picture10

Χρήσιμες συμβουλές για το φετινό καλοκαίρι

  • Το αντηλιακό αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σου για ένα υγιές δέρμα σε πρόσωπο και σώμα, όχι μόνο στην παραλία, αλλά καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.
  • Φρόντιζε να βάζεις αντηλιακό τουλάχιστον μίση ώρα πριν φτάσεις στην παραλία και ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ιδίως τις ώρες που ο ήλιος καίει. Δεν πρέπει να ξεχνάς πως οι υπεριώδεις ακτινοβολίες του ήλιου. Είναι ιδιαιτέρως επιβλαβείς για την επιδερμίδα σου, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, επιβαρύνοντάς την και επιταχύνοντας τη διαδικασία γήρανσης.
  • Αν δεν μπορείς να αντισταθείς σε ένα ηλιοκαμμένο, φυσικά μαυρισμένο δέρμα, χρησιμοποίησε κρέμες αντηλιακής προστασίας με χρώμα, μέχρι να μαυρίσεις όπως θέλεις. Ωστόσο, μην ξεχνάς την περιοχή των χειλιών, χρησιμοποιώντας προϊόντα χειλιών με δείκτη SPF με χρώμα ή χωρίς.
  • Σημαντικό στοιχείο της καθημερινής σου ρουτίνας είναι και ο σωστός καθαρισμός της επιδερμίδας τους καλοκαιρινούς μήνες. Το ξηρό περιβάλλον, ο ιδρώτας και η ζέστη είναι αυξημένα, επιβαρύνοντας έτσι το δέρμα σου, το οποίο χρειάζεται φροντίδα και περιποίηση, ειδικά εάν είναι επιρρεπές σε ερεθισμούς και εξανθήματα.
  • Χρήσιμη συμβουλή είναι και η συχνή απολέπιση της επιδερμίδας σου, 1-2 φορές την εβδομάδα εντατικά. Οποιαδήποτε περιποίηση ή κρέμα που εφαρμόζεται στο δέρμα μετά την απολέπιση, έχει καλύτερη δράση όταν η επιδερμίδα είναι καθαρή.
  • Για να ολοκληρώσεις τα βήματα για λαμπερή επιδερμίδα το καλοκαίρι, μην αμελήσεις μετά την απολέπιση, να ενυδατώσεις την επιδερμίδα σου με μια ενυδατική σώματος, η οποία θα συμπληρώσει τη χαμένη - από τη ζέστη και τον ήλιο - υγρασία του δέρματος.

Το καλοκαίρι είναι η κατάλληλη περίοδος για να αναδείξεις τη φυσική σου λαμπερή και υγιή όψη, με τις ατέλειες και τις ιδιαιτερότητες που αυτή φέρει, ως σήμα κατατεθέν της. Άλλωστε μία αψεγάδιαστη επιδερμίδα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τα δεκάδες φίλτρα και τους «σωστούς» φωτισμούς, που επιτυγχάνονται μέσω του φωτογραφικού φακού.

Φρόντισε και περιποιήσου τη δική σου ιδιαίτερη επιδερμίδα αυτό το καλοκαίρι, χωρίς να την καλύπτεις, αναδεικνύοντας έτσι τη μοναδικότητα των δικών σου «τέλειων» ατελειών.