Αν έχεις στρογγυλό πρόσωπο, αυτά είναι τα πιο κολακευτικά κουρέματα για εσένα

Αν έχεις στρογγυλό πρόσωπο, αυτά είναι τα πιο κολακευτικά κουρέματα για εσένα

Πολλά λέγονται για το τι κολακεύει τα στρογγυλά πρόσωπα και τι όχι αλλά δεν είναι όλα σωστά. Εμείς σου λέμε την αλήθεια.

Πριν ξεκινήσουμε να μιλάμε για τα σχήματα προσώπων και τα κουρέματα, θέλω να σου πω το εξής: Αν ένα κούρεμα σε κάνει να νιώθεις όμορφη, δεν έχει σημασία αν σου πηγαίνει ή όχι. Κάντο όπως και να ‘χει, το πώς αισθάνεσαι είναι σημαντικότερο από το πώς δείχνεις.

Αφού βγάλαμε αυτόν τον ροζ ελέφαντα από τη μέση, ας περάσουμε στο θέμα μας: Κουρέματα για στρογγυλά πρόσωπα.

Υπάρχει μία πολύ λανθασμένη εντύπωση –τολμούμε να πούμε φήμη- εκεί έξω ότι, τα στρογγυλά πρόσωπα είναι «δύσκολα».


via GIPHY


Δες εδώ και πώς θα βάλεις ρουζ αν έχεις στρογγυλό πρόσωπο

Λέγεται ότι δεν τους ταιριάζουν τα κοντά κουρέματα, ότι είναι λίγα τα πραγματικά κολακευτικά do’s που μπορούν να κάνουν και άλλες τέτοιες σαχλαμάρες.

Τα στρογγυλά πρόσωπα είναι υπέροχα. Αρχικά, ένα στρογγυλό πρόσωπο φαίνεται αυτόματα και πιο νεανικό αλλά ας μην βγούμε ξανά εκτός θέματος.

Υπάρχουν κοντά κουρέματα που κολακεύουν τα στρογγυλά πρόσωπα, ακόμα και αγορίστικα. Υπάρχουν κουρέματα με αφέλειες που μπορείς να κάνεις και tricks με την χωρίστρα σου που αλλάζουν όλη σου την όψη.


via GIPHY


Μην ακούς λοιπόν κανέναν που σου λέει ότι δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Σύμφωνα με τους ειδικούς (ναι, τους συμβουλευτήκαμε) μπορείς να κάνεις τα πάντα αρκεί να τα προσαρμόσεις στις ανάγκες σου.

Δες και μερικά χτενίσματα για σγουρά μαλλιά

Η υφή των μαλλιών σου και το lifestyle σου πρέπει να είναι οι πρώτοι παράγοντες που θα λάβεις υπόψη και έπειτα το σχήμα του προσώπου σου.

Αν για παράδειγμα έχεις σγουρά μαλλιά, μπορείς ασφαλώς να κάνεις καρέ, αλλά όχι οποιοδήποτε καρέ… αν δεν θέλεις να παιδευτείς με το styling.


via GIPHY


Θα πρέπει να είναι ένα καρέ που μπορείς να περιποιηθείς, σύμφωνα με το χρόνο που διαθέτεις και έπειτα, ένα καρέ που θα ταιριάξει στο σχήμα του προσώπου σου.

Μετά από αυτή την τεράστια εισαγωγή λοιπόν ώρα να μιλήσουμε με παραδείγματα. Ιδού τα πιο κολακευτικά κουρέματα για εσένα με στρογγυλό πρόσωπο.

blunt bob pinterest

Photo @pinterest

Μακρύ καρέ

Το μυστικό για να το κάνεις να ταιριάξει περισσότερο σε εσένα είναι η χωρίστρα στο πλάι! Όχι, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να κάνεις χωρίστρα στη μέση. Κάνοντάς τη όμως στο πλάι, αποσπάς την προσοχή από τη συμμετρία του στρογγυλού σου προσώπου. Ακόμα, το μήκος που φτάνει ως κάτω από το πιγούνι, κάνει το πρόσωπό σου να δείχνει πιο μακρύ και έτσι, αντισταθμίζει το έντονο πλάτος που φυσικά έχει. Για να βρεις που ακριβώς πρέπει να κάνεις τη χωρίστρα σου (ναι, υπάρχει και αυτός ο «πονοκέφαλος»), χρησιμοποίησε σαν οδηγό το τόξο του φρυδιού σου.

Clippered Pixie

Photo @demetriushair

Edgy pixie

Λέγεται και clippered pixie (ο κομμωτής σου θα καταλάβει). Είναι το αγορίστικο κούρεμα που ταιριάζει υπέροχα στα στρογγυλά πρόσωπα για τους εξής δύο λόγους: α) είναι πολύ κοντό πίσω και στα πλάγια και έτσι δεν προσθέτει πλάτος στα μάγουλα και β) είναι πιο ψηλό και τετραγωνισμένο στην κορυφή δίνοντας στα στρογγυλά πρόσωπα το μάκρος που δεν έχουν. Το μόνο που θα πρέπει λίγο να προσέξεις σύμφωνα με τους ειδικούς είναι η υφή των μαλλιών σου.

curtain bangs

Photo @demetriushair

Curtain bangs

Είναι το κούρεμα που έγινε τάση και τυχαίνει να είναι ό, τι πρέπει για εσένα και το στρογγυλό, πανέμορφο πρόσωπό σου. Οι curtain bangs είναι ουσιαστικά πολύ μακριές αφέλειες με κίνηση και υφή. Στο στρογγυλό πρόσωπο δίνουν τύπο και αποσπούν την προσοχή από τη συμμετρία και το πλάτος του. Συνδύασέ τις με ελαφρύ φιλάρισμα και μεσαίου μήκους μαλλιά.

Έχουμε ξαναμιλήσει λεπτομερώς για αυτές τις αφέλειες

hirohair long wavy

Photo @hirohair

Μακρύ και φιλαριστό

Όχι, μην πάει το μυαλό σου στο φιλάρισμα των 90’s (αν και κάτι μας λέει ότι θα επανέλθει και αυτό). Το ελαφρύ φιλάρισμα των μαλλιών γύρω από το πρόσωπό σου, θα τραβήξει την προσοχή προς τα μάτια σου. Αν λοιπόν δεν θέλεις να θυσιάσεις μήκος συνολικά, συμβιβάσου με μία μικρή απώλεια μήκους στις μπροστινές τούφες που θα δώσουν στα μαλλιά σου καλύτερη κίνηση και σε εσένα τύπο.

shag

Photo @demetriushair

Shag

Είναι το κούρεμα που έκανε τάση η Alexa Chung και όλες λατρέψαμε αλλά δεν κάναμε. Νομίζοντας ότι είναι ένα «δύσκολο» κούρεμα που κολακεύει μόνο οβάλ πρόσωπα σαν της Alexa, τα κορίτσια με στρογγυλό πρόσωπο έβγαλαν εντελώς το συγκεκριμένο do από το ραντάρ τους. Λάθος! Το φιλάρισμα κολακεύει το στρογγυλό πρόσωπο, οι αφέλειες αποσπούν την προσοχή από το πλάτος του προσώπου ενώ το μεσαίο μήκος κάνει το πρόσωπο να… σωστά μάντεψες… δείχνει πιο οβάλ.

long bangs

Photo @demetriushair

Long shag

Το ότι θέλεις τα μαλλιά σου μακριά δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να κάνεις shag. Υπάρχει και το μακρύ shag που ακολουθεί τους ίδιους κανόνες με το απλό shag (έντονο φιλάρισμα) μόνο που κάνει το πρόσωπο να δείχνει ακόμα πιο μακρύ. Γιατί να το προτιμήσεις; Γιατί μπορεί να μην θέλεις να κόψεις τα μαλλιά σου.

short bob

Photo @demetriushair

Κοντό καρέ

Ναι, ναι, ΝΑΙ! Σε αντίθεση με το τι μπορεί να έχεις ακούσει, το κοντό καρέ είναι τέλειο για τα στρογγυλά πρόσωπα. Μάλιστα, είναι ιδανικό για τα λεπτά μαλλιά καθώς, με μία μικρή αλλαγή στη χωρίστρα μπορεί να σου δώσει επιπλέον όγκο και στιλ. Μην το φοβηθείς, θα δεις ότι σου ταιριάζει πολύ περισσότερο από ότι μπορεί να νόμιζες… ή να άκουσες!

Δες εδώ το χρώμα πασπαρτού για ξανθές και μελαχρινές