International Klein Blue: Το μπλε που ίσως δεν γνωρίζεις είναι τέλειο για τα νύχια σου

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
International Klein Blue: Το μπλε που ίσως δεν γνωρίζεις είναι τέλειο για τα νύχια σου

Ένα ιδιαίτερο μπλε, από έναν ιδιαίτερο καλλιτέχνη και με μία πολύ ρομαντική ιστορία!

Όταν σκέφτεσαι το χρώμα μπλε, ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό; Πάω στοίχημα ότι σκέφτεσαι τον ουρανό ή/και τη θάλασσα.

Αυτά έρχονταν και στο μυαλό του Yves Klein, του ιδιαίτερου καλλιτέχνη που μεγάλωσε στη Νίκαια της Γαλλίας όπου τα πάντα –σχεδόν- είναι μπλε.


https://www.instagram.com/p/CPqfqkOLq7F/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ο Yves Klein λάτρεψε το μπλε και το έκανε κεντρικό θέμα της δουλειάς του το 1958 εκθέτοντας μονοχρωματικά, μπλε έργα χωρίς μεγάλη επιτυχία.

Το matchy μακιγιάζ είναι και αυτό μονοχρωματικό!

International Klein Blue

2 χρόνια μετά, το 1960, δημιούργησε το δικό του, ιδιαίτερο μπλε: Το IKB ή αλλιώς το International Klein Blue.

Μέσω μίας διαφορετικής τεχνικής, και σε συνεργασία με τον Edouard Adam, έναν προμηθευτή καλλιτεχνικών ειδών (το κατάστημά του υπάρχει ακόμα Boulevard Edgar-Quinet στο Montparnasse), ο Yves Klein κατάφερε να διατηρήσει τη φωτεινότητα του μπλε όπως την ήθελε, όπως αυτή ζούσε στο μυαλό του, και να φτιάξει την αποκλειστικά δική του απόχρωση.


https://www.instagram.com/p/B_sF492lR-h/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Δεν είναι απλά ένα χρώμα

Για τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη άλλωστε, το μπλε ήταν κάτι παραπάνω από χρώμα. Όταν του ζητήθηκε να περιγράψει το μπλε δήλωσε: «Το μπλε είναι το αόρατο που γίνεται ορατό. Το μπλε δεν έχει διαστάσεις, είναι πέρα ​​από τις διαστάσεις στις οποίες συμμετέχουν άλλα χρώματα».

Έχουμε λοιπόν ένα ιδιαίτερο μπλε στη λίστα των αποχρώσεων του μπλε, ένα μπλε τόσο ξεχωριστό όσο και ο καλλιτέχνης που το οραματίστηκε και –τελικά- το δημιούργησε.


https://www.instagram.com/p/BttBRr2HeS1/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ιδιαίτερο είναι και αυτό το πράσινο για τα νύχια σου

Αυτό το International Klein Blue είναι -όπως ίσως έχεις ήδη καταλάβει- το θέμα των σημερινών μανικιούρ του daily nailspiration.

Το ήθελες πριν μάθεις για αυτό

Έντονο, καλοκαιρινό, όμορφο, κολακευτικό, αριστοκρατικό… Είναι ένα μπλε που θα θέλεις να έχεις στα χέρια και τα πόδια σου όλο το καλοκαίρι και, κάτι μας λέει ότι θα το ήθελες, ακόμα και αν δεν είχες διαβάσει την ιστορία του Yves Klein.


https://www.instagram.com/p/CHJpFACF477/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Με ένα scroll παρακάτω μπορείς να δεις μερικές πρωτότυπες ιδέες για nail art γεμάτα IKB μπλε και να κάνεις τα νύχια σου μικρά έργα τέχνης.

Enjoy you art loving queen!

Αν πάλι δεν θέλεις μπλε, εδώ μπορείς να δεις «βρώμικα» ροζ νύχια