11+1 χτενίσματα με μαντήλι για ultra stylish καλοκαιρινές εμφανίσεις

Μαρία Ροδίτη
11+1 χτενίσματα με μαντήλι για ultra stylish καλοκαιρινές εμφανίσεις

Χωρίς μαντήλι στα μαλλιά αυτό το καλοκαίρι μην πας πουθενά!

Τα hair accessories αυτό το καλοκαίρι είναι μεγάλη τάση. Όπου σταθείς κι όπου βρεθείς θα δεις γύρω σου oversized στέκες, hair clips με πέρλες και διαμαντάκια, scrunchies και μαντήλια. Σήμερα, λοιπόν, εγώ αποφάσισα να μη σου μιλήσω για όλα αυτά, αλλά να εστιάσουμε μαζί στα μαντήλια στα μαλλιά. Για… πάμε!

10 μπλε σαμπουάν ιδανικά για καστανά μαλλιά

Μαντήλι στα μαλλιά όπως παλιά

Το μαντήλι στα μαλλιά έχει τις ρίζες του σε πολύ μακρινές δεκαετίες. Πρωτοεμφανίστηκε τη δεκαετία του 1920 όταν και αποτελούσε σήμα κατατεθέν των γυναικών της υψηλής κοινωνίας του Hollywood.

Στα 1940 το μαντήλι στα μαλλιά αποτυπωνόταν σε εικόνες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ εμφανίστηκε και πάλι τη δεκαετία του 1960 όταν το φορούσαν ανελλιπώς η Brigitte Bardot και η Jackie Kennedy.

Εκεί γύρω στα 1970 και 1980 οι hippies και τα disco girls το φορούσαν όλο και περισσότερο με… το μαντήλι στα μαλλιά να φτάνει μέχρι και το σήμερα. Ναι! Το 2021 φοράμε και πάλι μαντήλι στα μαλλιά. Μόνο που φέτος δεν το δένουμε απλά γύρω από τα μαλλιά μας, αλλά το εντάσσουμε σε κάθε μα κάθε χτένισμά μας ως ένα super stylish αξεσουάρ.

Θέλεις να κάνεις αλογοουρά ή πλεξούδα; Ψηλό, ατημέλητο κότσο ή half-up hairstyle; Μπορείς να εντάξεις στο χτένισμά σου ένα κομψό μαντήλι- πουά, ριγέ, floral ή μονόχρωμο- και αμέσως να το αναβαθμίσεις.

Το παρακάτω βίντεο θα σου δώσει όχι μία, αλλά δώδεκα ιδέες για χτενίσματα με μαντήλι στα μαλλιά.



Μαντήλι παντού!

Αγοράζοντας ένα μαντήλι θα έχεις την ευκαιρία να το χρησιμοποιήσεις με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Εκτός από τα μαλλιά, λοιπόν, και τα υπέροχα χτενίσματα που μπορείς να κάνεις, το μαντήλι θα σου φανεί χρήσιμο και ως fashion item.

Θέλεις ζώνη για το απλό jean shorts σου; Δέσε το μαντήλι σου. Θέλεις να δώσεις ένα stylish twist στη μεγάλη, μονόχρωμη τσάντα σου; Στόλισέ τη με ένα μαντήλι. Φόρεσέ το αν θες και σαν crop top στο νησί! Όπως καταλαβαίνεις, μιλάμε για ένα passepartout αξεσουάρ, που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη.

https://www.instagram.com/p/COuppFoB22-

Κι αν αναρωτιέσαι τώρα πού μπορείς να βρεις κομψά και χρωματιστά μαντήλια, εγώ είμαι εδώ για σένα. Ρίξε μια ματιά στην παρακάτω gallery! Θα ανακαλύψεις τα καλύτερα της αγοράς.

Cover photo: @utilite_acessorios