Σου προκαλεί ερεθισμούς η ρετινόλη; 4 εναλλακτικές λύσεις αντιγήρανσης

Μαρία Ροδίτη
Σου προκαλεί ερεθισμούς η ρετινόλη; 4 εναλλακτικές λύσεις αντιγήρανσης

Υπάρχουν τέσσερα skincare συστατικά που κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά με τη ρετινόλη!

Σίγουρα θα έχεις ακούσει για τη ρετινόλη! Λέω για αυτό το θαυματουργό συστατικό, το οποίο μειώνει λεπτές γραμμές και ρυτίδες, ανανεώνει την επιδερμίδα και κάνει τα πάντα για να μη φανεί το πέρασμα του χρόνου στο πρόσωπό σου. Αν την έχεις δοκιμάσει και δεν σου έχουν προκληθεί ερεθισμοί, τότε σίγουρα την έχεις λατρέψει.

Αν, από την άλλη, τη δοκίμασες κι έβγαλες κοκκινίλες στο πρόσωπό σου, μην το βάζεις κάτω! Ευτυχώς, υπάρχουν κι άλλα skincare συστατικά- εκτός της ρετινόλης- που έχουν ακριβώς την ίδια δράση και απευθύνονται στις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες.

10 serum που μπορούν να εξαφανίσουν και τις πιο βαθιές ρυτίδες προσώπου

Τι είναι και τι κάνει η ρετινόλη

Ας μιλήσουμε λίγο για τη ρετινόλη! Πρόκειται για ένα παράγωγο της βιταμίνης Α, το οποίο είναι το must συστατικό αντιγήρανσης τα τελευταία χρόνια κι όχι άδικα. Η ρετινόλη «γεμίζει» τα κενά του προσώπου, παράγει κολλαγόνο, ανανεώνει τα κύτταρα και καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες.

Ουσιαστικά, η ρετινόλη έχει την ικανότητα να μπορεί να δρα άμεσα στα πρώτα σημάδια γήρατος, να προλαμβάνει τη γήρανση, αλλά να «μάχεται» και ενάντια στις πιο βαθιές ρυτίδες του προσώπου.

https://www.instagram.com/p/BsLyNFOFtf7

Κάνει κι άλλα, όμως! Μπορεί να καταπολεμήσει σπυράκια, να εξαλείψει σημάδια και κηλίδες που έχουν προκληθεί από τον ήλιο, αλλά και να περιορίσει το μέλασμα. Πες μου! Είναι ή δεν είναι το απόλυτο skincare συστατικό; Εγώ λέω, ναι! Ωστόσο, καταλαβαίνω κι εσένα που μπορεί να σε ερεθίζει η ρετινόλη και να μην την αντέχει το δέρμα σου.

Σκέψου για αρχή κάτι πολύ σημαντικό! Έβαλες αντηλιακό μετά τη χρήση της ρετινόλης; Η ρετινόλη προκαλεί φωτοευαισθησία στο δέρμα και χωρίς αντηλιακό δεν πρέπει να πηγαίνεις πουθενά όταν τη χρησιμοποιείς στη ρουτίνα ομορφιάς σου. Αν, πάλι, τα έκανες όλα σωστά και διαπιστώνεις πως απλά δεν σου κάνει η βιταμίνη Α, μη σκας. Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Και ναι! ‘Έχουν πανομοιότυπη δράση με τη ρετινόλη.

Οι εναλλακτικές της ρετινόλης

Αντί για ρετινόλη μπορείς να εντάξεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου ένα από τα τέσσερα συστατικά που έχουν ακριβώς την ίδια δράση με τη βιταμίνη Α, αλλά δεν ερεθίζουν το δέρμα. Δες τα παρακάτω:

Bakuchiol

Μιλάμε για τη φυσική εναλλακτική της ρετινόλης. Το bakuchiol είναι το εκχύλισμα των σπόρων του φυτού Psoralea Corylifolia ή αλλιώς babchi, που ευδοκιμεί στην Ανατολική Ασία.

Όπως ακριβώς η ρετινόλη, έτσι και το bakuchiol μειώνει τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες, προλαμβάνει τη φωτογήρανση και τη μελάγχρωση, ενώ την ίδια στιγμή ενισχύει τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητα της επιδερμίδας.



Πεπτίδια

Τα πεπτίδια μειώνουν τα σημάδια γήρανσης και προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες. Σύμφωνα με έρευνες, μάλιστα, τα πεπτίδια διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου, ενώ μειώνουν τις ρυτίδες ακόμα και μέσα σε δύο εβδομάδες.

Νιασιναμίδη

Η νιασιναμίδη διεγείρει το κολλαγόνο μειώνοντας ρυτίδες, αλλά και σπυράκια, ενώ συγχρόνως δεν ερεθίζει το δέρμα.

Rosehip oil

Είναι το αγαπημένο skincare συστατικό της Kate Middleton. Το rosehip oil είναι μια καλή εναλλακτική λύση της ρετινόλης μόνο που τα αποτελέσματά της δεν είναι τόσο γρήγορα. Περιέχει βιταμίνη C, E και Α, ενώ μειώνει ταυτόχρονα την υπερμελάγχρωση και τις ρυτίδες.

Δες στην παρακάτω gallery μερικά προϊόντα με τα παραπάνω συστατικά, τα οποία θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις ή να προλάβεις άμεσα τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες.