'Ελα να σου πω πώς διατηρώ όμορφο και μαλακό το δέρμα μου το καλοκαίρι...

Τσακιρίδου Χριστίνα
'Ελα να σου πω πώς διατηρώ όμορφο και μαλακό το δέρμα μου το καλοκαίρι...

Όλα τα μυστικά μου για να διατηρήσεις το μαύρισμά σου και να έχεις λαμπερή επιδερμίδα.

Αν μόλις επέστρεψες από τις καλοκαιρινές σου διακοπές (όπως κι εγώ), γνωρίζεις καλά πόσο αφυδατώνει το δέρμα μας η καθημερινή έκθεση στον ήλιο σε συνδυασμό πάντα με τις βουτιές στην θάλασσα. Η επιδερμίδα «στεγνώνει» και συχνά τα πόδια μας είναι ιδιαίτερα ξηρά ενώ μερικές φορές φτάνουν στο σημείο να ξεφλουδίζουν.

Εδώ στο queen.gr σου έχουμε τονίσει επανειλημμένα πόσο σημαντικό είναι να βάζεις αντηλιακό στο σώμα και το πρόσωπό σου και φυσικά να αποφεύγεις την ηλιοθεραπεία τις μεσημεριανές ώρες.

via GIPHY

Tα μυστικά μου για όμορφο και μαλακό δέρμα το καλοκαίρι

podia

1) Λάδι σώματος

Το λατρεύω! Είναι απίστευτα ενυδατικό (πολύ περισσότερο από μια κρέμα σώματος) ενώ διαθέτει μοναδικό άρωμα. Στην αγορά υπάρχουν πολλές επιλογές (αρώμα καρύδα, βανίλια, σοκολάτα, καραμέλα κ.ά) οπότε σίγουρα θα βρεις αυτό που σου αρέσει και αξίζει να προσθέσεις στο boudoir σου. Mπορείς να το απλώσεις στα χέρια, στην κοιλιά, στα πόδια και σε όποιο σημείο θες άμεση ενυδάτωση. Εγώ απλώνω καθημερινά μια γενναία ποσότητα στα πόδια μου, ακόμη κι αν δεν έχω εκτεθεί στον ήλιο. Δείχνουν αυτομάτως λαμπερά, μαλακά και υπέροχα. Trust me ;)

2) After sun

Απόφυγε να χρησιμοποιείς το συνηθισμένο σου γαλάκτωμα σώματος κατά τη διάρκεια των διακοπών. Ακόμα και αν είναι εξαιρετικά ενυδατικό, δεν είναι κατάλληλο για την επιδερμίδα που εκτίθεται στην ηλιακή ακτινοβολία. Επένδυσε σε ένα καλό after sun το οποίο θα φοράς κατά τη διάρκεια της ημέρας μετά την έκθεση στον ήλιο και μετά το ντους σου. Εγώ προσωπικά το λατρεύω γιατί είναι σούπερ ενυδατικό, έχει ωραίο άρωμα, υφή και μαλακώνει asap το δέρμα μου.

3) Scrub

scrub

Πηγή φωτογραφίας: @lizfresh_

Το καλοκαίρι το scrub πρέπει να αποτελεί κομμάτι της εβδομαδιαίας ρουτίνας ομορφιάς σου. Γιατί; Θα σου πω ευθύς αμέσως! Τα νεκρά κύτταρα αφαιρούνται, το δέρμα γίνεται πιο λείο, μαλακό ενώ η απολέπιση δημιουργεί το σωστό υπόβαθρο ώστε η επιδερμίδα να δεχτεί αργότερα τις ευεργετικές ιδιότητες των υπολοίπων προϊόντων που θα χρησιμοποιήσεις. Αν θες τη γνώμη μου, επένδυσε σε ένα scrub με ωραίο άρωμα το οποίο θα χρησιμοποιείς 1-2 φορές την εβδομάδα.

Αφυδάτωση VS ξηρότητα της επιδερμίδας: Ποια η διαφορά τους (+5 μάσκες βαθιάς ενυδάτωσης)



Πηγή κεντρικής: freepik.com

Η σωστή ποσότητα αντηλιακού που χρειάζεται να απλώνεις σε πρόσωπο και σώμα

Στη gallery που ακολουθεί βρήκα και συγκέντρωσα για εσένα μερικά από τα καλύτερα ενυδατικά προϊόντα της αγοράς στα οποία αξίζει να επενδύσεις πριν (αλλά και μετά) τις διακοπές.