10 εμφανίσεις celebrities με iconic κραγιόν-Σκέτη έμπνευση!

15 SHARES

Το κραγιόν τους έκανε τη διαφορά!

Σήμερα είναι η National Lipstick Day και γι’ αυτό ακριβώς δεν θα μπορούσαμε παρά να… τη γιορτάσουμε με πολύ και πολλά κραγιόν. Αυτήν τη φορά, λοιπόν, αποφάσισα να θυμηθούμε μαζί 10 εντυπωσιακές εμφανίσεις των stars του Hollywood, οι οποίες έχουν ξεχωρίσει όχι μόνο για το styling, αλλά και για το κραγιόν, που ήταν πρωταγωνιστής στο μακιγιάζ τους.

Summer Nudes! Τα καλοκαιρινά, nude κραγιόν που πάνε σε όλες

Το κραγιόν κάνει τη διαφορά

Οι stars αυτού του πλανήτη, οι οποίοι ζουν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, φροντίζουν να προετοιμάζουν την κάθε επίσημη εμφάνισή τους πολύ καιρό πριν. Ραντεβού και δοκιμαστικά με στυλίστες και make up artists πάνε κι έρχονται για να βρουν το ιδανικό, iconic look, που θα τις κάνει να ξεχωρίσουν στο κόκκινο χαλί.

Κάποιες διάσημες κυρίες δίνουν έμφαση στο ρούχο τους, ενώ υπάρχουν κι εκείνες που θέλουν να ξεχωρίσουν με το μακιγιάζ και κυρίως με το κραγιόν τους. Η Lily Collins, η Irina Shayk, η Gigi Hadid και επτά ακόμη stars που θα δεις στην gallery ανήκουν στις lipstick lovers και το δείχνουν σε κάθε ευκαιρία και σε κάθε εμφάνιση στο red carpet.

Οι αδυναμίες τους; Τα κόκκινα, φούξια και wine red κραγιόν, όπως θα δεις στην παρακάτω gallery.

Η ιστορία του κραγιόν

Το κραγιόν είναι ένα από τα αρχαιότερα προϊόντα μακιγιάζ. Όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται, η ιστορία του ξεκινά 5000 χρόνια πριν στο μπουντουάρ της βασίλισσας Puabi της Σουμερίας (σημερινό Ιράκ). Εκείνη ήταν η πρώτη που άρχισε να χρωματίζει τα χείλη της με χυμό μούρων και χρωματιστές σκόνες, πολλές από τις οποίες -μάλιστα- ήταν επικίνδυνες και τοξικές.

Στη συνέχεια, η Κλεοπάτρα τελειοποίησε τη μέθοδο στην αρχαία Αίγυπτο συνδυάζοντας τα σκούρα βαμμένα μάτια με έντονα κόκκινα χείλη. 

Το κραγιόν είχε σημαντική θέση και στη μινωική εποχή. Μάθε σε αυτό το link περισσότερα!

 

15 SHARES
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ