Βούτυρο καριτέ: 10 ευεργετικές ιδιότητες και 10 προϊόντα για να το βάλεις στη ρουτίνα σου

6 SHARES

Το βούτυρο καριτέ aka Shea Butter είναι ένα δώρο από τη φύση προς την επιδερμίδα αλλά και τα μαλλιά σου. Διάβασε και θα καταλάβεις.

Το βούτυρο καριτέ ή αλλιώς shea butter, είναι το λίπος που παράγεται από τους ξηρούς καρπούς του δέντρου καριτέ. Σςε αντίθεση με το λάδι καρύδας και άλλα λίπη, παραμένει στερεό σε υψηλές θερμοκρασίες και  χρησιμοποιείται σαν καλλυντικό εδώ και αιώνες!

Η υψηλή συγκέντρωση βιταμινών και λιπαρών οξέων, σε συνδυασμό με την εύχρηστη υφή του, το καθιστούν ένα εξαιρετικά μαλακτικό και καταπραϋντικό συστατικό που μπορεί να ωφελήσει την επιδερμίδα αλλά και τα μαλλιά μας.

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο το ότι το βρίσκεις σε δεκάδες προϊόντα για την επιδερμίδα του προσώπου και του σώματος, στα προϊόντα για τα μαλλιά, ακόμα και σε προϊόντα για τα νύχια.

Head to toe: Όλα τα προϊόντα που χρειάζεσαι για να κάνεις detox από την κορυφή ως τα νύχια

Πριν όμως σου δείξουμε τα καλύτερα προϊόντα που περιέχουν όλες τις ευεργετικές του ιδιότητες, θέλουμε να σου πούμε τα 10 πράγματα που ίσως δεν ξέρεις ότι μπορεί να κάνει για εσένα το βούτυρο καριτέ.

#1 Είναι κατάλληλο για κάθε τύπο επιδερμίδας

Δεν προκαλεί αλλεργίες και κάθε επιδερμίδα μπορεί να επωφεληθεί από τις μαλακτικές και ενυδατικές ιδιότητές του χωρίς να επιβαρυνθεί. Ακόμα, δεν φράσσει τους πόρους και δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση δερματικής αντίδρασης στο βούτυρο καριτέ.

#2 Είναι σούπερ ενυδατικό

Τα λιπαρά οξέα που περιέχει (λινολεικό, ολεικό, στεαρικό και παλμιτικό οξύ) το καθιστούν απίθανα ενυδατικό και ευεργετικό ακόμα και για τις πολύ ξηρές επιδερμίδες. Όταν εφαρμόζονται στην επιδερμίδα, αυτά τα οξέα αναπληρώνουν τα λιπίδια στην επιδερμίδα και ενισχύουν τον δερματικό φραγμό.

#3 Δεν επιβαρύνει τις λιπαρές επιδερμίδες

Το λινολεϊκό και το ολεϊκό οξύ εξισοροπούν το ένα το άλλο και έτσι, το βούτυρο καριτέ δεν επιβαρύνει τη λιπαρή επιδερμίδα ούτε αφήνει λιπαρά κατάλοιπα.

5 τρόποι για να εντάξεις τη σκόνη matcha στη ρουτίνα ομορφιάς σου

#4 Είναι αντιοξειδωτικό

Η υψηλή του περιεκτικότητα σε βιταμίνες Ε και Α το καθιστούν πανίσχυρο αντιοξειδωτικό και άρα ευεργετικό για την επιδερμίδα σε πολλά επίπεδα.

#5 Μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση ακμής

Η μοναδική του σύνθεση σας βοηθά στη ρύθμιση της υπερβολικής λιπαρότητας και σμήγματος στην επιδερμίδα.  Ταυτόχρονα, επαναφέρει και κλειδώνει την υγρασία στην επιδερμίδα εξυγιαίνοντας την επιδερμίδα και αποκαθιστώντας τη φυσική ισορροπία της, συμβάλλοντας στην πρόληψη κατά της ακμής.

#6 Ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου

Περιέχει τριτερπένια, χημικές ενώσεις που απενεργοποιούν την καταστροφή των ινών κολλαγόνου. Έτσι, μάχεται ενάντια στην εμφάνιση λεπτών γραμμών και κάνει την επιδερμίδα πιο σφριγηλή.  

15 σούπερ ενυδατικές κρέμες, ό,τι πρέπει για μετά τη θάλασσα και όχι μόνο

#7 Ενισχύει την ανανέωση των κυττάρων 

Το σώμα δημιουργεί συνεχώς νέα κύτταρα και αποβάλλει τα νεκρά. Οι ενυδατικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες του βούτυρου καριτέ, συνεργάζονται για να βοηθήσουν το δέρμα να δημιουργήσει υγιή, νέα κύτταρα κάνοντας την επιδερμίδα να λάμπει από υγεία.

#8 Προσφέρει επιπλέον αντηλιακή προστασία

Το φυσικό βούτυρο καριτέ έχει φυσικό SPF 4 πράγμα που σημαίνει ότι, όποτε βάζεις ένα προϊόν που το περιέχει, προσφέρεις στο δέρμα σου λίγη επιπλέον προστασία παό τον ήλιο.

#9 Αποτρέπει το σπάσιμο των μαλλιών

Οι ευεργετικές του ιδιότητες δεν περιορίζονται στην επιδερμίδα. Γεμίζουν την τρίχα, τη δυναμώνουν και αποτρέπουν τη φθορά και το σπάσιμό της με το καθημερινό styling και χτένισμα.

#10 Καταπραΰνει τα εγκαύματα

Τα αντιφλεγμονώδη συστατικά του βούτυρου καριτέ, καταπραύνουν την ερυθρότητα και μειώνουν το πρήξιμο ενώ παράλληλα, τα λιπαρά οξέα που περιέχει ενυδατώνουν βαθιά διατηρώντας την υγρασία της επιδερμίδας, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επούλωσης του εγκαύματος.

Το lip balm είναι το προϊόν που μπορείς να χρησιμοποιήσεις από την κορυφή ως τα νύχια

6 SHARES
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ