Ρουζ: Πώς θα το κάνεις να δείχνει φυσικό και πώς θα διαλέξεις το σωστό για εσένα (+10 αγαπημένα μας)

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Ρουζ: Πώς θα το κάνεις να δείχνει φυσικό και πώς θα διαλέξεις το σωστό για εσένα (+10 αγαπημένα μας)

Το ρουζ είναι ένα από τα πλέον αγαπημένα μας προϊόντα εδώ στο beauty department και σήμερα θα λύσουμε κάθε σου απορία ενώ θα σου προτείνουμε τα καλύτερα της αγοράς.

Λατρεύω το ρουζ (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη). Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα βγω έξω χωρίς αυτό και ναι, το φορώ περισσότερο και από το κονσίλερ. Δεν ήταν πάντα τέτοια η σχέση μου με το ρουζ.

Όταν ήμουν μικρότερη, το απέφευγα εμμονικά και η μητέρα μου ήταν εκείνη που μου άλλαξε γνώμη. Από την πρώτη ημέρα που την άκουσα και το φόρεσα, εθίστηκα και ο λόγος είναι απλός.

Το ρουζ μπορεί να σε κάνει να δείχνεις δροσερή και φρέσκια ακόμα και μετά από το χειρότερο hangover, μετά από τον πιο δραματικό χωρισμό, ακόμα και αν έχεις πάει σερί στο γραφείο από το clubbing.


via GIPHY


10 serum ενυδάτωσης για να αναζωογονήσεις την επιδερμίδα σου σε χρόνο dt

Γιατί λοιπόν το αποφεύγουν τα κορίτσια; Γιατί αν δεν το φορέσεις σωστά ή αν βάλεις λάθος απόχρωση ή/και υφή, το αποτέλεσμα δεν είναι κολακευτικό. Είναι όμως τόσο εύκολο να το φορέσεις σωστά και να βρεις το τέλειο για εσένα και σήμερα θα σου το αποδείξω. Έχουμε και λέμε…

Ξέχνα όλα όσα ήξερες

Όχι, δεν το φοράμε σε μία ευθεία γραμμή επάνω στα ζυγωματικά. Αυτά είναι κατάλοιπα της δεκαετίας του 80. Ξέχνα επίσης τα πολύ ροζ ρουζ. Επειδή λέγεται ρουζ, δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι και ροζ. Ανάλογα με το χρώμα της επιδερμίδας σου μπορεί να είναι ροζ, ροδακινί, φούξια, ακόμα και κόκκινο!

Ακόμα, δεν υπάρχει μόνο ένα είδος ρουζ. Μπορείς να βρεις προϊόντα σε μορφή πούδρας, κρεμώδη, whipped, υγρά… Όλα εξαρτώνται από το αποτέλεσμα που θέλεις και από τον τύπο της επιδερμίδας σου.

POS THA FORESEIS TO ROYZ POS THA DIALEKSEIS 5

Πανάδες: Όλα τα tips και τα προϊόντα για να τις αντιμετωπίσεις και να τις καλύψεις με μακιγιάζ

Η σωστή υφή

Όπως είπαμε, δεν υπάρχουν μόνο ρουζ σε μορφή πούδρας. Αυτά τα «πουδρένια» ρουζ απευθύνονται σε κορίτσια με λιπαρή επιδερμίδα ή σε εσένα που θέλεις ένα απόλυτα ματ αποτέλεσμα.

Αντιθέτως, ένα ρουζ με κρεμώδη υφή, είναι ιδανικό για εσένα που έχεις ξηρή ή μεικτή επιδερμίδα και θέλεις ένα πιο dewy αποτέλεσμα.

Διαλέγεις λοιπόν πρώτα από όλα την υφή που χρειάζεσαι σύμφωνα με τον τύπο της επιδερμίδας σου και σύμφωνα με το αποτέλεσμα που θέλεις στο πρόσωπό σου.

POS THA FORESEIS TO ROYZ POS THA DIALEKSEIS 2

Το σωστό χρώμα

Το ιδανικό χρώμα είναι αυτό που παίρνουν φυσικά τα μάγουλά σου όταν κοκκινίζουν. Για να δεις ποιο είναι αυτό το χρώμα τσίμπα τα δυνατά μέχρι να κοκκινίσουν και αναζήτησε μία τέτοια απόχρωση.

Μακιγιάζ: Genius tips για να μη μουτζουρωθείς ποτέ ξανά

Προσοχή! Μπορεί να μην βρεις την απόχρωσή σου στα χρωματολόγια των εταιριών. Δεν πειράζει, μπορείς να φτιάξεις τη δική σου ιδανική μείξη γι’ αυτό έχε το νου σου και στις παλέτες με ρους, αυτές που περιλαμβάνουν πολλές αποχρώσεις.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειώσουμε για πολλοστή φορά ότι: Το bronzer δεν είναι ρουζ. Τα μάγουλά σου δεν γίνονται ηλιοκαμένα όταν τα τσιμπάς. Τελεία και παύλα. Η χρήση του bronzer είναι άλλη και δεν πρέπει να την μπερδεύεις με αυτή του ρουζ.

POS THA FORESEIS TO ROYZ POS THA DIALEKSEIS 3

Η εφαρμογή

Ναι, το σχήμα του προσώπου σου παίζει ρόλο όμως υπάρχει ένας foolproof τρόπος για να φορέσεις το ρουζ και να δείχνει απόλυτα φυσικό.

Χαμογέλα πλατιά και ξεκίνα την εφαρμογή από τα μήλα σου με φορά προς τους κροτάφους, κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις. Μην κάνεις βίαιες κινήσεις μπρος-πίσω και μην πιέζεις το πινέλο σου.

Και να θυμάσαι: Όσο πιο ψηλά ξεκινήσεις την εφαρμογή του ρουζ, τόσο πιο έντονο θα είναι το αποτέλεσμα lift στο πρόσωπό σου. Μην φοβηθείς λοιπόν να το φτάσεις πολύ ψηλά!


https://www.instagram.com/p/B39QTGvAfmu

Κόκκινο κραγιόν: Super fresh τρόποι για να το φορέσεις το πρωί + 10 θρυλικές αποχρώσεις

Extra tips

#1 Ολοκλήρωσε το μακιγιάζ σου

Βάλε το ρουζ σου τελευταίο, ακόμα και μετά το κραγιόν. Έτσι δεν θα βάλεις περισσότερο από ότι χρειάζεται.

#2 Το πινέλο σου

Τα πινέλα που περιέχουν συνήθως τα ρουζ είναι πολύ μικρά. Επένδυσε σε ένα μεγάλο αφράτο πινέλο, και θα έχεις την πιο τέλεια εφαρμογή #guaranteed

#3 Το blending

Στόχος σου είναι να κάνεις το χρώμα να μοιάζει απόλυτα φυσικό γι’ αυτό φρόντισε να κάνεις πολύ καλό blending ώστε να μην διακρίνονται τα «όρια» του χρώματος.

POS THA FORESEIS TO ROYZ POS THA DIALEKSEIS 4

#4 Ooops!

Αν βάλεις παραπάνω ρουζ από ότι ήθελες μην ξεβαφτείς και μην σκουπιστείς! Βάλε λίγη πούδρα στο πινέλο σου και κάνε ακόμα καλύτερο blending!

#5 Το αγαπημένο μου

Πέρνα όσο ρουζ έχει περισσέψει στο πινέλο σου από τα βλέφαρά σου για ένα matchy, δροσερό και απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα.

Και τώρα που ξέρεις τα πάντα για το ρουζ, ώρα να δεις ποια είναι τα αγαπημένα μας που ταιριάζουν στα περισσότερα κορίτσια. Και αν έχεις ιδιαίτερο τόνο επιδερμίδας μην ανησυχείς, έχουμε και παλέτες ειδικά για εσένα που πρέπει να φτιάξεις τη δική σου, τέλεια απόχρωση!

Editor’s Choice: Τα νέα προϊόντα που θα κάνουν το φθινόπωρό σου ομορφότερο!