Πριν δοκιμάσεις το botox βάλε τα copper peptides στη ρουτίνα ομορφιάς σου

Μαρία Ροδίτη
Πριν δοκιμάσεις το botox βάλε τα copper peptides στη ρουτίνα ομορφιάς σου

Ειδικά αν είσαι λίγο φοβιτσιάρα με τις ενέσιμες θεραπείες ομορφιάς… βρήκες τον δάσκαλό σου!

Ομολογώ πως είμαι φοβιτσιάρα όσον αφορά τις επεμβατικές μεθόδους περιποίησης της επιδερμίδας. Τρέμω ό,τι περιέχει ενέσεις και στη θέα τους μόνο… την κάνω με ελαφρά πηδηματάκια. Όπως καταλαβαίνεις, το botox για εμένα μοιάζει εχθρός.

Σκεπτόμενη, όμως, ότι θα έρθει η στιγμή που θα θέλω να μειώσω κάποιες ρυτίδες, είπα στον εαυτό μου πως «πρέπει να το ψάξεις». Και το έψαξα, και νομίζω πως βρήκα τον δάσκαλό μου.

Σου μιλώ για τα πεπτίδια χαλκού (aka copper peptides), τα οποία βρίσκονται ως συστατικά μέσα σε skincare προϊόντα. Τέλειο; Έλα μαζί μου να μάθεις τα πάντα!

Πεπτίδια: Το πιο hot right now αντιγηραντικό συστατικό (+10 προϊόντα για να διαλέξεις)

Τι είναι τα copper peptides (aka πεπτίδια χαλκού)

Τα πεπτίδια χαλκού είναι ένα συστατικό που χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια κυρίως σε προϊόντα επούλωσης πληγών.

Πρόσφατα, ωστόσο, μελέτες έδειξαν ότι τα πεπτίδια χαλκού έχουν την ικανότητα να βελτιώνουν τα σημάδια γήρανσης σε τέτοιον βαθμό, που η αποτελεσματικότητά τους συγκρίθηκε με τα αποτελέσματα του botox.

via GIPHY

Τα πεπτίδια χαλκού είναι, στην ουσία, ένα σύμπλεγμα τριπεπτιδίων που αποτελείται από αμινοξέα. Είναι ένα από τα πεπτίδια που τεκμηριωμένα συμβάλλουν στη φροντίδα του δέρματος και διεγείρουν αποτελεσματικά την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, καθώς και αυξάνουν τον κυτταρικό κύκλο.

Τα πεπτίδια χαλκού δεν κάνουν μόνο αυτό, όμως! Έχουν και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Μάλιστα, ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι μετά από ιατρικές ή αισθητικές θεραπείες που προκαλούν ερεθισμό (μικροδερμοαπόξεση, θεραπείες με λέιζερ), τα πεπτίδια χαλκού μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή του δέρματος και να κάνουν πιο ανεκτές τις θεραπείες αυτές.

Τα οφέλη των πεπτιδίων χαλκού

#1 Συμβάλλουν στην αύξηση της αντιοξειδωτικής δραστηριότητας.

#2 Προστατεύουν το δέρμα από τη ζημιά που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες (οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε ακόμα περισσότερα σημάδια γήρανσης).

#3 Βοηθούν στην επούλωση των σημαδιών που έχουν προκληθεί από την έκθεση στον ήλιο.



#4 Απομακρύνουν το παλιό κολλαγόνο της επιδερμίδας επιτρέποντας έτσι την αναγέννησή της.

Ακόμη, καλό είναι να γνωρίζεις ότι τα αμινοξέα που υπάρχουν στα πεπτίδια χαλκού υπάρχουν φυσικά στο σώμα μας, αλλά τα επίπεδά τους μειώνονται όσο εμείς μεγαλώνουμε. Το αποτέλεσμα; Εμφανίζονται σιγά-σιγά λεπτές γραμμές και ρυτίδες στην επιδερμίδα μας.

Μη φύγεις! Υπάρχουν κι άλλες πληροφορίες που πρέπει να ξέρεις για τα copper peptides. Check την gallery!

Cover photo: @skincare