Botanical Repair™: Αυτό ακριβώς χρειάζονται τα μαλλιά και το πνεύμα σου μετά το καλοκαίρι

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Botanical Repair™: Αυτό ακριβώς χρειάζονται τα μαλλιά και το πνεύμα σου μετά το καλοκαίρι

Η vegan σειρά μαλλιών της Aveda, κλείνει έναν χρόνο παρουσίας στη ζωή μας, και το φθινόπωρο είναι η τέλεια εποχή για να τη γνωρίσεις από κοντά και να αφεθείς στην botanical μαγεία της.

Πριν από σχεδόν ένα χρόνο, τα εργαστήρια του αγαπημένου μας brand Aveda, δημιούργησαν μία σειρά περιποίησης μαλλιών με έμπνευση από τη φύση.

Η σειρά Botanical Repair™ ήρθε στη ζωή μας, για να κάνει τα μαλλιά μας 5 φορές πιο δυνατά και παράλληλα, να μας προσφέρει την πιο χαλαρωτική εμπειρία περιποίησης.

3822 838 BR 1x1 Carousel AWR SALON GLBL Card 3

Γιατί σου τα λέω όμως αυτά σήμερα; Γιατί το φθινόπωρο, είναι η τέλεια εποχή για να χαρίσεις στα μαλλιά σου τη δύναμη της σειράς Botanical Repair™, και να αφεθείς στην in salon εμπειρία που σου προσφέρει.

Με έμπνευση από τη φύση

Βλέπεις, η σειρά Botanical Repair™ δεν αποτελείται μόνο από τα προϊόντα που θα πάρεις στο σπίτι. Καθώς πρόκειται για ένα επαγγελματικό Βrand με έμπνευση από τη φύση, η θεραπεία και η χαλάρωση, ξεκινούν από το κομμωτήριο.

Σήμερα λοιπόν, θα σου μιλήσω για την in salon θεραπεία Botanical Repair™, την οποία απόλαυσα στο κομμωτήριο TEO AVEDA και ανανέωσα τόσο τα μαλλιά, όσο και την ενέργειά μου.

LP2 9588

Και τα δύο χρειάζονται τη φροντίδα της Aveda μετά το καλοκαίρι άλλωστε. Τα μαλλιά γιατί ταλαιπωρήθηκαν από το αλάτι, τον ήλιο και τη ζέστη, και το πνεύμα μας γιατί πρέπει να προσαρμοστεί στην επιστροφή στην πόλη και… σε τόσα άλλα που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό.

H Aveda λοιπόν φροντίζει και τα δύο. Στόχος της δεν είναι να κάνει μόνο τα μαλλιά πιο όμορφα αλλά να μας βυθίσει σε μία εμπειρία απόλυτης χαλάρωσης, να μας φέρει σε επαφή με τη φύση και τον εαυτό μας.

LP2 9636

Όταν μάλιστα αυτή η περιποίηση, συνδυάζεται με το ζεν περιβάλλον και τους ειδικούς των κομμωτηρίων TEO AVEDA, τα 10 λεπτά της θεραπείας μοιάζουν να διαρκούν για ώρες και η αίσθηση που έχεις φεύγοντας, μοιάζει με αυτή που έχεις όταν φεύγεις από το spa.

Όχι, δεν διάβασες λάθος! Η θεραπεία Botanical Repair™ απαιτεί μόλις 10 λεπτά αλλά η χαλάρωση διαρκεί πολύ περισσότερο. Όλα ξεκινούν στον λουτήρα…

LP2 9617

Μία μοναδική εμπειρία

Στα κομμωτήρια TEO AVEDA, ο χώρος του λουτήρα είναι ουδέτερος, μακριά από τα σεσουάρ και τις κουβέντες. Χαμηλός φωτισμός, ειδικοί που μιλούν χαμηλόφωνα και ήχοι της φύσης σε κάνουν να νιώθεις ότι είσαι σε έναν άλλο, παράλληλο και πιο ήρεμο κόσμο.

LP2 9625

Το πρώτο βήμα είναι ο καθαρισμός. Η Άννα, η ειδικός που με περιποιήθηκε, χρησιμοποίησε πρώτα το Pramāsana™ Purifying Scalp Cleanser. Είναι ένα cleansing σαμπουάν που αφαιρεί όλα τα κατάλοιπα (ρύπους, προϊόντα, σμήγμα, νεκρά κύτταρα) από το τριχωτό και την τρίχα, προετοιμάζοντας το κεφάλι για να δεχτεί την θεραπεία Botanical Repair™.

LP2 9718

Επόμενο βήμα το σαμπουάν Botanical Repair™. Είναι ένα προϊόν που αξιοποιεί την μοριακή σύνθεση των φυτών για να ενισχύσει την τρίχα στον πυρήνα της (όπως και όλη η σειρά). Η Άννα το εφάρμοσε με απαλό αλλά χαλαρωτικό μασάζ και, ενώ το natural άρωμα με είχε τυλίξει, σχεδόν κοιμήθηκα.

LP2 9724
LP2 9673

Σχεδόν δεν ένιωσα το ζεστό νερό και τις απαλές κινήσεις της Άννας που ξέβγαζαν τον μεταξένιο αφρό. Αυτό που κατάλαβα, ήταν το άρωμα του προστατευτικού σπρέι που γέμισε τον χώρο και «ξεκλείδωσε» ακόμα περισσότερο τις αισθήσεις μου.

Επόμενο βήμα ήταν η μάσκα Botanical Repair™ και το αποκορύφωμα του ζεν. Η μάσκα Botanical Repair™ βλέπεις, εφαρμόζεται σε όλο ο μήκος των μαλλιών και το τριχωτό και έπειτα, ενισχύεται με μία ζεστή πετσέτα.

LP2 9697

Η Άννα έβρεξε την αφράτη πετσέτα με καυτό νερό και έπειτα την έβαλε στο κεφάλι μου. Έμοιαζε με ζεστή αγκαλιά. Για 10 λεπτά έμεινα σε αυτή τη θρεπτική αγκαλιά της Aveda και του Botanical Repair™ και, όσο εγώ απολάμβανα τα μεθυστικά αρώματα και τους ήχους της φύσης, στα μαλλιά μου συνέβαινε κάτι το μαγικό…

Η σύνθεση της σειράς Botanical Repair™ λειτουργεί στα 3 βασικά στρώματα της τρίχας. Ενισχύει την ακεραιότητα του πυρήνα, φροντίζει την επιδερμίδα της τρίχας και δημιουργεί ένα προστατευτικό στρώμα F-layer από λιπίδια..

Όταν ήρθε η ώρα να αφαιρεθεί η πετσέτα, ο αυχένας μου είχε χαλαρώσει, δεν έδινα καμία σημασία στα e-mail που έρχονταν στο κινητό, ήμουν χαρούμενη και όλα αυτά είχαν συμβεί σε μόλις 10 λεπτά.

Πριν το χτένισμα, τα μαλλιά μου δέχτηκαν ένα ακόμα βήμα: Τη leave in, προστατευτική θεραπεία της σειράς Botanical Repair™ που μπορούσα να πάρω και στο σπίτι.

LP2 9729

Καθώς τα μαλλιά μου άρχισαν να στεγνώνουν, τα ένιωθα πιο ανάλαφρα από ποτέ. Το χρώμα ήταν λαμπερό και ζωντανό, η τρίχα έδειχνε υγιής… ήταν μία στροφή 180 μοιρών για τα μαλλιά μου, που είχαν θαμπώσει από τη θάλασσα.

LP2 9741

Για κάθε τύπο μαλλιών

Και εδώ οφείλω να σου αναφέρω ότι, τα δικά μου μαλλιά που είναι βαμμένα ξανθά, αποτελούν μία κατηγορία από μόνα τους, όπως άλλωστε και όλα τα βαμμένα μαλλιά. Η σειρά Botanical Repair™ όμως και το πρωτόκολλο της θεραπείας, αφορά κάθε τύπο μαλλιών, ακόμα και αυτά που έχουν υποστεί χημικές εργασίες και… κακοποίηση το καλοκαίρι.

Κοίταξα γύρω μου, γυναίκες περίμεναν τη δική τους περιποίηση και έμοιαζαν σα να χαλαρώνουν στην αίθουσα υποδοχής κάποιου spa. Αυτή όμως είναι η ατμόσφαιρα των κομμωτηρίων TEO AVEDA, και γι᾽αυτό η Aveda τα επέλεξε για να προσφέρουν τις υπηρεσίες της.

LP2 9726

Με τα μαλλιά μου πιο λαμπερά από ποτέ, πιο απαλά, πιο γερά, πιο υγιή και με όλη την ένταση της επιστροφής στο γραφείο και την πόλη να έχει εξαφανιστεί, κοίταξα το ρολόι μου.

Μόλις μισή ώρα είχε περάσει και ένιωθα ότι έχω αφιερώσει στον εαυτό μου μία ολόκληρη ημέρα. Ο χρόνος μάλλον σταματά όταν αφήνεσαι στην περιποίηση της Αveda και των κομμωτηρίων TEO AVEDA.

LP2 9753

Έφυγα με μία τσάντα που περιείχε όλη τη σειρά Botanical Repair™ για το σπίτι. Σύμφωνα με τους ειδικούς στη reception, μπορώ να χαρίζω στον εαυτό μου χαλάρωση και στα μαλλιά μου υγεία όποτε το θέλω.

Που καταλήγουμε λοιπόν; Στο ότι η Αveda δημιουργεί προϊόντα που κάνουν θαύματα για τα μαλλιά και για το πνεύμα μας. Στο ότι η σειρά Botanical Repair™ περιέχει τις τις πιο αποτελεσματικές «φυσικές τεχνολογίες» και στο ότι, μόλις 10 λεπτά στα κομμωτήρια TEO AVEDA, μοιάζουν με μία ολόκληρη ημέρα σε spa. Δες τη δική μου εμπειρία παρακάτω και θα καταλάβεις.



Αυτό που σου προτείνω να κάνεις τώρα είναι follow @aveda_greece@avedateo στο Instagram για να μαθαίνεις όλα τα τελευταία νέα και κλείσε το δικό σου ραντεβού κάνοντας κλικ στο avedateo.gr για την ζεν, αποτελεσματική, φυσική εμπειρία περιποίησης που έχουν ανάγκη τα μαλλιά σου. Όσο για τα προϊόντα που θα σου χαρίσουν φυσική περιποίηση και χαλάρωση στο σπίτι... Θα τα βρεις όλα με ένα κλικ aveda.gr