K18: Δοκίμασα τη θεραπεία μαλλιών που έχει γίνει viral και τα μαλλιά μου ποτέ δεν ήταν πιο υγιή

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
K18: Δοκίμασα τη θεραπεία μαλλιών που έχει γίνει viral και τα μαλλιά μου ποτέ δεν ήταν πιο υγιή

Οι υποχρεώσεις του Σεπτεμβρίου ταλαιπώρησαν τα μαλλιά μου και η –viral- λύση ήρθε από την Αμερική, για να τα κάνει πιο υγιή από ποτέ.

Μέρος της δουλειάς μου ως beauty director είναι η δημιουργία hair styling tutorials. Με τη συμβολή κομμωτών ή και μόνη μου, δημιουργώ φωτογραφικά ρεπορτάζ και video, δείχνοντας στις αναγνώστριες του Queen.gr πώς να χτενίσουν τα μαλλιά τους.

Με τα catwalks στις μητροπόλεις της μόδας να βρίσκονται σε εξέλιξη, τα tutorials που χρειάστηκε να κάνω ήταν πολλά… Πάρα πολλά! Όλες οι τάσεις πέρασαν από το κεφάλι μου όπως και τα σεσουάρ, οι πρέσες, τα ψαλίδια για μπούκλες, τα ρόλεϊ, τα προϊόντα styling και οι βούρτσες των κομμωτών.


https://www.instagram.com/p/CTy4NDrsstt/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Δεν είναι παράλογο λοιπόν το ότι, τα μαλλιά μου κατέληξαν να είναι θαμπά, άτονα και αφυδατωμένα, να σπάνε και να φριζάρουν με το παραμικρό. Κάτι έπρεπε να κάνω για την κατάστασή τους και το τελευταίο που ήθελα ήταν να κουρευτώ.

Κουρεύτηκα βλέπεις πριν το καλοκαίρι και δεν έχω άλλο μήκος να θυσιάσω, έχω ένα μακρύ καρέ. Κανονικά θα έπρεπε να στραφώ αυτόματα στα προϊόντα αναδόμησης, αλλά θα είμαι ειλικρινής: Δεν τα εμπιστευόμουν και θα καταλάβεις γιατί μιλώ σε παρελθοντικό χρόνο.

Όλα άλλαξαν…

Πολύ πρόσφατα, διάβασα για μία νέα θεραπεία από την Αμερική την οποία εμπιστεύονται ακόμα και οι Kardashians, την Κ18. Σύμφωνα με τα ξένα μέσα, στα οποία και έχει γίνει viral, η Κ18 θεραπεία βασίζεται στην βιομιμητική τεχνολογία. Πιο συγκεκριμένα, η θεραπεία Κ18 περιέχει το «μαγικό» K18Peptide™. Το μέγεθός του και η σύστασή του (vegan, cruelty free και silicon free) μιμείται τα φυσικά στοιχεία των μαλλιών και έτσι, το K18Peptide™, «ταξιδεύει» στα βαθύτερα στρώματα της τρίχας για να την επανορθώσει.

image003

Κατάλαβα αμέσως γιατί έγινε viral και για ποιο λόγο απέσπασε τόσα βραβεία καινοτομίας! Η Κ18 θεραπεία, έφερε τη βιομιμητική τεχνολογία στον χώρο του κομμωτηρίου αλλά… Αν δεν έβλεπα με τα μάτια μου τη διαφορά, δεν μπορούσα να πιστέψω ότι γίνεται να αναστρέψω τη φθορά από το styling. Ωστόσο, οι διθυραμβικές κριτικές του, επέμεναν ότι γίνεται και μάλιστα, ότι η Κ18 θεραπεία μπορεί να επανορθώσει τη φθορά και από τις τεχνικές εργασίες. Έτσι ο κομμωτής έχει στα χέρια του ένα σύμμαχο καθώς προστατεύει τα μαλλιά πριν από τις τεχνικές εργασίες χάρη στο πεπτίδιο που περιέχει.

Στο κομμωτήριο και στο σπίτι

Η θεραπεία γίνεται στο κομμωτήριο και μπορεί να συνεχιστεί και στο σπίτι. Στο κομμωτήριο τα βήματα είναι μόλις 2 και πολύ απλά. Πρώτο έρχεται το MIST K18, πριν από τις τεχνικές εργασίες, σε βρεγμένα μαλλιά. Η μοναδική του σύνθεση, βοηθά να εισχωρήσει σε βάθος το πεπτίδιο K18Peptide™, προστατεύοντας τα μαλλιά και κάνοντας τα ανθεκτικά.

image004

Στη συνέχεια, σαν τελευταίο βήμα του λουσίματος, εφαρμόζεται η MASK K18 η οποία δεν ξεβγάζεται! Ναι, καλά διάβασες. Η μάσκα Κ18 παραμένει στα μαλλιά για μόνο 4 λεπτά, ώσπου να δράσει και στη συνέχεια ο κομμωτής περνά στο styling, χωρίς να ξεβγάλει.

Η θεραπεία Κ18 εφαρμόζεται από τον κομμωτή πριν από οποιαδήποτε τεχνική εργασία αλλά δεν είναι απαραίτητο να συνοδεύει κάποια τεχνική εργασία μπορείς να το ζητήσεις ακόμα κι αν πηγαίνεις για ένα φρεσκάρισμα στις αφέλειές σου.

image005

Το προϊόν που μπορεί σαν πάρεις στο σπίτι, για να συνεχίσεις τη θεραπεία, είναι η MASK K18. Την εφαρμόζεις σε βρεγμένα μαλλιά, την αφήνεις να δράσει ανενόχλητη για 4 λεπτά και συνεχίζεις με το styling.

Η δοκιμή

Μετά από μία σύντομη αναζήτηση, ανακάλυψα ότι η Κ18 θεραπεία είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα και έκανα την παραγγελία μου στο https://www.k18hair.gr/forhome/. Λίγες μέρες μετά, έφτασε στα χέρια μου η Κ18 MASK. Το ίδιο βράδυ λούστηκα και, όσο τα μαλλιά μου ήταν ακόμα νωπά, την εφάρμοσα.


Μέχρι να βάλω ένα ποτήρι κρασί (ήταν Παρασκευή) στον εαυτό μου, είχαν περάσει 4 λεπτά και μπορούσα να ξεκινήσω το styling. Τα μαλλιά μου ποτέ δεν ήταν πιο λαμπερά ή πιο απαλά.

image006

Κανονικά, τα στεγνώνω με το σεσουάρ και μετά περνώ τις τούφες μου με την πρέσα για να γλιτώσω από το φριζάρισμα. Με την Κ18 δεν χρειάστηκα καμία πρέσα. Τα μαλλιά μου ήταν λεία και απλά, με κίνηση και έλαμπαν από υγεία, ακόμα και στα μήκη που έχουν υποστεί ντεκαπάζ.


«Σκέψου να είχα χρησιμοποιήσει και το spray» σκέφτηκα, και ευθύς αμέσως έπιασα το κρασί μου στο ένα χέρι και στο άλλο το κινητό. Ήθελα να μάθω σε ποιο κομμωτήριο μπορώ να πάω για να απολαύσω την full Κ18 θεραπεία.

image007

Έχοντας –πλέον- δει με τα μάτια μου την πραγματική δύναμη της Κ18, άρχισα να πιστεύω στην αναδόμηση, τώρα θα αρχίσω να πιστεύω και στην απόλυτη προστασία από τις τεχνικές εργασίες (βλ. ντεκαπάζ), αφού συνδύασα το ραντεβού με ένα φρεσκάρισμα στο χρώμα των μαλλιών μου.


Κάνε και εσύ δική σου τη μάσκα Κ18με ένα κλικ εδώ και μάθε σε ποιο κομμωτήριο μπορείς να κλείσεις το ραντεβού σου για την πλήρη θεραπεία