Λιπαρά βλέφαρα: Όχι, δεν είναι ιδέα σου – Μπορεί να τα έχεις και είναι πρόβλημα

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Λιπαρά βλέφαρα: Όχι, δεν είναι ιδέα σου – Μπορεί να τα έχεις και είναι πρόβλημα

Κάθε πρόβλημα έχει τη λύση του, έτσι και τα λιπαρά βλέφαρα. Όχι, δεν τα φαντάζεσαι, μπορεί να έχεις λιπαρά βλέφαρα ακόμα και αν το πρόσωπό σου είναι ξηρό. Σήμερα θα τα μάθεις όλα και θα τα λύσουμε μαζί.

Το σενάριο είναι γνωστό σε πολλές: Κάνεις τον καθαρισμός σου, βάζεις την κρέμα σου και την κρέμα ματιών σου, κάνεις το μακιγιάζ σου και μέχρι το μεσημέρι η σκιά και η μάσκαρα που φόρεσες, έχουν «μετακομίσει» στο υπόλοιπο πρόσωπο.

Όχι, δεν είναι ιδέα σου, μάλλον έχεις λιπαρά βλέφαρα αλλά δεν πρέπει να ανησυχείς. Η λιπαρότητα στα βλέφαρα είναι κάτι που συμβαίνει σε πολλές γυναίκες και υπάρχουν λύσεις. Πρώτα όμως, πρέπει να καταλάβουμε ΓΙΑΤΙ τα βλέφαρά σου είναι τόσο λιπαρά.

Carven ham F13 006

Why God, why?!

Οι ελαφρώς σοβαρές δερματικές παθήσεις που σχετίζονται με τα λιπαρά βλέφαρα, συνήθως συνοδεύονται και από άλλα συμπτώματα όπως ο κνησμός, οι ερεθισμοί και η απώλεια βλεφαρίδων.

Αν η λιπαρότητα στα βλέφαρά σου είναι ένα από τα παραπάνω συμπτώματα τότε κακώς είσαι εδώ. Πρέπει να σπεύσεις στον οφθαλμίατρό σου. Με τα μάτια μας δεν παίζουμε. Αν ωστόσο, το πρόβλημά σου είναι μόνο το μακιγιάζ που «μεταναστεύει» μείνε, υπάρχει εξήγηση.

pexels angela roma 7479969

Πολλή βροχή! 4 tips για να παραμείνει το μακιγιάζ σου αναλλοίωτο

Ο τύπος της επιδερμίδας

Αν η επιδερμίδα σου είναι λιπαρή και έχεις επίσης, πολύ λιπαρά βλέφαρα, τότε δεν θέλει πολλή σκέψη το τι σου συμβαίνει. Αν ωστόσο έχεις ξηρή επιδερμίδα και λιπαρά βλέφαρα, ίσως πρέπει να αναθεωρήσεις την περιποίησή σου.

Οι ένοχοι

Πολλά καθαριστικά σαπούνια, πολλές λοσιόν καθαρισμού ή προϊόντα ντεμακιγιάζ, μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα ή αφυδάτωση στα βλέφαρα. Η απάντηση του οργανισμού σου είναι η υπερ-παραγωγή σμήγματος προκειμένου να εξισορροπήσει την κατάσταση.

pexels ron lach 8142196

Έτσι καταλήγεις με βλέφαρα πολύ λιπαρά και μακιγιάζ που εξαφανίζεται μέσα στην ημέρα. Δοκίμασε λιγότερο σκληρά προϊόντα καθαρισμού και η κατάσταση θα βελτιωθεί. ΠΡΟΣΟΧΗ! Θα χρειαστεί λίγος χρόνος μέχρι τα βλέφαρά σου να συνέλθουν, μην περιμένεις θαύματα από την πρώτη μέρα.

Beauty wisdom! Οι 10 πιο χρήσιμες συμβουλές που μου έδωσαν οι top hair & makeup artists

Άλλες αιτίες

Η υγρασία στην ατμόσφαιρα προκαλεί λιπαρότητα, τόσο στα βλέφαρα όσο και αλλού. Ακόμα, οι ορμονικές αλλαγές μπορεί να κάνουν τα βλέφαρά σου πιο λιπαρά. Γενικά, τα βλέφαρα είναι ευαίσθητα και επηρεάζονται από πολλά πράγματα γι᾽αυτό είναι σημαντικό να προσέχεις το πώς τους φέρεσαι.

pexels ron lach 8142197

Πρακτικές λύσεις

Και τώρα στα πρακτικά: Τι θα κάνεις για να μην έχεις πρόβλημα με το μακιγιάζ σου. Αρχικά σωστή προετοιμασία. Ένα primer για σκιά θα σε βοηθήσει πολύ. Ναι, είναι ένα επιπλέον βήμα αλλά έχεις λιπαρά βλέφαρα το χρειάζεσαι.

Μπορείς να το φορέσεις ακόμα και αν δεν πρόκειται να φορέσεις σκιά. Βέβαια, το primer δεν λύνει το πρόβλημα της μάσκαρα. Τα primers βλεφαρίδων όμως το λύνουν. Ναι, είναι ένα ακόμα επιπλέον βήμα αλλά μην επαναλαμβανόμαστε, το έχεις ανάγκη!

Miyake emn S15 004

Τι να μην κάνεις

Μη νομίζεις ότι οι αδιάβροχες σκιές και μάσκαρα θα σε βοηθήσουν. Ναι μεν μπορεί να μείνουν περισσότερη ώρα στα βλέφαρά σου, θα χρειαστούν όμως πολύ εντατικό ντεμακιγιάζ. Αυτό το ντεμακιγιάζ είναι που θα διαιωνίσει τον φαύλο κύκλο της λιπαρότητας στα βλέφαρά σου.

Συνέχισε να φοράς τα απλά είδη μακιγιάζ σου και «παίξε» με τα primers. Αυτά θα σε βοηθήσουν πραγματικά και με αυτά θα δεις αποτέλεσμα άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα.



Και γενικά relax, το στρες συμβάλλει στην αποδιοργάνωση της επιδερμίδας μας και τα βλέφαρα επηρεάζονται επίσης. Όλα θα πάνε καλά girl! Δες τώρα μερικά primers σκιών και βλεφαρίδων.

Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Μιλάνο, Παρίσι: Τα καλύτερα beauty looks από τις πασαρέλες