Winter skin: 15 ενυδατικά έλαια και tips για να απαλλαγείς από το ξηρό δέρμα

Winter skin: 15 ενυδατικά έλαια και tips για να απαλλαγείς από το ξηρό δέρμα

Ο όρος «χειμερινό δέρμα» υπάρχει και αφορά στην αλλαγή που υφίσταται η επιδερμίδα μας τον χειμώνα. ΤΟ κρύο, τα ρούχα μας και άλλοι παράγοντες, κάνουν την επιδερμίδα ξηρή και σήμερα θα σου τα εξηγήσουμε όλα!

Η ξηρότητα στην επιδερμίδα, εμφανίζεται όταν το δέρμα, αδυνατεί να συγκρατήσει την υγρασία που χρειάζεται. Τα πολύ καυτά ντους, τα σκληρά σαπούνια, η υπερβολική απολέπιση αλλά και η φυσική κατάσταση της επιδερμίδας μας, είναι πράγματα που προκαλούν ξηρότητα.

Τον χειμώνα ωστόσο, το πρόβλημα εντείνεται. Η υγρασία είναι χαμηλή τόσο έξω, όσο και στους εσωτερικούς χώρους, και η επιδερμίδα μας τείνει να αντανακλά την υγρασία που επικρατεί στο περιβάλλον γύρω της.

Φυσικά, όλα αυτά δεν τα λέμε εμείς αλλά το Harvard και συγκεκριμένα το Harvard Medical School. Ναι, τέτοιες πηγές αναζητούμε! Στο θέμα μας όμως: Η χειμερινή επιδερμίδα δεν είναι ένας τυχαίος όρος. Αφορά πραγματικά προβλήματα αλλά, όπως κάθε πρόβλημα, έτσι και αυτή έχει τις λύσεις της.


via GIPHY


Τι τον θέλεις τον καφέ; Οι κρέμες ματιών με καφεΐνη θα σε ξυπνήσουν καλύτερα (+10 για να διαλέξεις)

Η συγκράτηση της υγρασίας

Στόχος μας τον χειμώνα, είναι να διατηρήσουμε την υγρασία στην επιδερμίδα και για να το κάνουμε αποτελεσματικά, θα πρέπει α καταλάβουμε πώς ακριβώς λειτουργεί η επιδερμίδια και γιατί αδυνατεί να συγκρατήσει την υγρασία.

Σκέψου τα επιδερμικά κύτταρα σαν… κεραμίδια, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους με μια «κόλλα», πλούσια σε λιπίδια, που διατηρεί τα κύτταρα του δέρματος επίπεδα, λεία και στη θέση τους. Αυτή η κόλλα επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες και χαλαρώνει και ένας από αυτούς είναι οι ιδιαίτερες συνθήκες του χειμώνα.

Αν η κόλλα επηρεαστεί σημαντικά, το αποτέλεσμα είναι τραχύτητα, ξεφλούδισμα, φαγούρα, ρωγμές και μερικές φορές αίσθημα καύσου… Χειμερινή επιδερμίδα δηλαδή! Καθώς λοιπόν, η υγρασία «δραπετεύει» από το δέρμα μας μέσω της επιδερμίδας, της ανώτερης στοιβάδας, η συγκράτηση της υγρασίας πρέπει να γίνει εκεί!


via GIPHY


Add to cart: Οι νέες beauty αφίξεις που αξίζουν μία θέση στο νεσεσέρ σου

Έλαια vs Κρέμες

Οι κρέμες που ενυδατώνουν την επιδερμίδα, είναι αποτελεσματικές αλλά δεν «κλειδώνουν» την υγρασία. Αυτό το κάνουν τα έλαια! Τα έλαια, είναι αυτό που χρειάζεται η χειμερινή σου επιδερμίδα και στην gallery που θα βρεις στο τέλος αυτού του άρθρου, έχουμε 15 από τα πιο αποτελεσματικά και απολαυστικά.

Πριν όμως σπεύσεις να τα δεις, διάβασε 10 χρήσιμα tips για να ενισχύσεις τη δράση τους και να βοηθήσεις ακόμα περισσότερο την επιδερμίδα σου.

  1. Χρησιμοποίησε έναν υγραντήρα το χειμώνα. Θα βοηθήσει σημαντικά την επιδερμίδα σου.
  2. Μην κάνεις μπάνιο για παραπάνω από 10 λεπτά. Όσο περισσότερο μένεις κάτω από το νερό, τόσο περισσότερο αφυδατώνεται η επιδερμίδα σου.
  3. Προτίμησε το χλιαρό νερό που είναι πιο φιλικό προς την επιδερμίδα σου και δεν απομακρύνει με τη βία τα φυσικά έλαια του δέρματος.
  4. Επίλεξε σωστά τα προϊόντα καθαρισμού της επιδερμίδας σου και απόφυγε εκείνα που περιέχουν πολλά αρώματα.
  5. Μην τρίβεις την επιδερμίδα σου με την πετσέτα. Εντείνεις την αφυδάτωση. Κάνε ταμποναριστές κινήσεις και θα δεις διαφορά.

https://www.instagram.com/p/CU6lc6pJSQf/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

  1. Βάλε το λάδι όσο ακόμα η επιδερμίδα σου είναι βρεγμένη, έτσι θα «κλειδώσεις» ακόμα περισσότερη υγρασία στην άνω στοιβάδα της.
  2. Αν σε πιάσει φαγούρα, προσπάθησε να μην ξυστείς. Κάνε κρύες κομπρέσες και λίγη υπομονή. Με εντατική χρήση των ελαίων θα περάσει.
  3. Χρησιμοποίησε αντηλιακό. Ναι, αντηλιακό. Ο ήλιος δεν βοηθά το χειμερινό σου δέρμα.
  4. Χρησιμοποίησε απορρυπαντικά και μαλακτικά ρούχων χωρίς αρώματα που μπορεί να ερεθίσουν την επιδερμίδα σου.
  5. Απόφυγε τα μάλλινα και τα συνθετικά υφάσματα που μπορεί να σου προκαλέσουν ερεθισμό ή δυσφορία.

Λιπαρά βλέφαρα: Όχι, δεν είναι ιδέα σου – Μπορεί να τα έχεις και είναι πρόβλημα