Το περγαμόντο είναι λατρεία! 10 προϊόντα ομορφιάς για να διαλέξεις

Μαρία Ροδίτη
Το περγαμόντο είναι λατρεία! 10 προϊόντα ομορφιάς για να διαλέξεις

Αν κανείς δεν σε έχει μυήσει στον… κόσμο του περγαμόντου, εγώ είμαι εδώ!

Λατρεύω να ανακαλύπτω μυρωδιές και να αγοράζω αρώματα, κρέμες σώματος και χεριών. Το τριαντάφυλλο, το γιασεμί και το σανδαλόξυλο είναι από τα αγαπημένα μου, όμως το τελευταίο διάστημα… κονταροχτυπιούνται με το περγαμόντο.

Θα σου εξηγήσω πώς έκανα αυτήν την ανακάλυψη! Πρόσφατα, είδα τη μητέρα μου να έχει φέρει μια σακούλα γεμάτη περγαμόντα, να τα πλένει και να ετοιμάζεται να τα βάλει… σε κατσαρόλες. «Τι φτιάχνεις εκεί;», της λέω. «Γλυκό του κουταλιού περγαμόντο», μου απαντάει. Και κάπως έτσι κόλλησα!

Autumn essentials: 10 προϊόντα ομορφιάς κάτω από 10 ευρώ που θα χρειαστείς το φθινόπωρο

Η προέλευσή του και η χρήση του σε δερματικές παθήσεις

Όπως καταλαβαίνεις, έκατσα και έψαξα να μάθω τα πάντα για το περγαμόντο. Και τα έμαθα και το λάτρεψα ακόμα περισσότερο.

Το περγαμόντο, λοιπόν, υπάρχει κυρίως σε ζεστά κλίματα, καθώς είναι πολύ ευαίσθητο στο κρύο. Προέρχεται από τη Νότια Ασία, ενώ σήμερα καλλιεργείται στη Νότια Γαλλία και τη Νότια Ιταλία. Στην Ελλάδα, καλλιεργείται στην Άνδρο, στην Αργολίδα, στην Κεφαλλονιά, στην Κέρκυρα, στην Κορινθία και στην Κρήτη.



Το έλαιο περγαμόντο, συγκεκριμένα, είναι αυτό που μπορεί να κάνει θαύματα στις δερματικές παθήσεις. Από την έρευνα που έκανα, ανακάλυψα ότι το bergamot oil βοηθά σημαντικά στον περιορισμό της ψωρίασης.

Το άρωμά του… θα σε ξετρελάνει

Το άρωμα του περγαμόντου είναι σκέτο όνειρο! Πρόκειται για ένα φρούτο άκρως αρωματικό, το οποίο – ευτυχώς- υπάρχει σε πολλά beauty items.

https://www.instagram.com/p/CVMW1RrMaAS/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Κρέμες χεριών, αρώματα, mists και σαπούνια περιέχουν ως συστατικό τους το περγαμόντο και είναι το κάτι άλλο. Αν ακόμα δεν τα έχεις δοκιμάσει, απλά χάνεις. Αλλά για αυτό είμαι εγώ εδώ!

Στην gallery έχω συγκεντρώσει 10 προϊόντα ομορφιάς με περγαμόντο και…ώρα να τα ανακαλύψεις κι εσύ!