Άργιλος: Τι κάνει η ροζ, η πράσινη, η κόκκινη και η λευκή στην επιδερμίδα

Μαρία Ροδίτη
Άργιλος: Τι κάνει η ροζ, η πράσινη, η κόκκινη και η λευκή στην επιδερμίδα

Μάθε τα πάντα για την άργιλο, ώστε να κάνεις σωστό pampering μέσα στο ΣΚ!

Είναι Σάββατο απόγευμα, χαλαρώνεις στον καναπέ, κάνεις scroll στο Instagram και γενικά ξεκουράζεσαι. Ακριβώς σε αυτήν τη φάση είμαι και εγώ. Σε νιώθω απόλυτα! Κι εγώ περίμενα αυτό το ΣΚ με τεράστια ανυπομονησία, όχι μόνο γιατί ήθελα να κάνω disconnect από τα πάντα, αλλά και γιατί έχω αποφασίσει να προσφέρω στον εαυτό μου το απόλυτο pampering.

Η beauty φροντίδα μου… θα πάρει φωτιά και η αλήθεια είναι ότι έχω αποφασίσει να αφεθώ στις φανταστικές ιδιότητες της αργίλου. Αλήθεια, εσύ ξέρεις τι είναι η άργιλος ή δεν την έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ;

10 προϊόντα με άργιλο που ΔΕΝ είναι μάσκες προσώπου!

Τι είναι η άργιλος

Η άργιλος είναι ένα ορυκτό καλλυντικό, που κάνει θαύματα στην επιδερμίδα. Θα τη βρεις κατά βάση σε μάσκες ομορφιάς και αν τις χρησιμοποιήσεις θα βοηθήσεις το δέρμα σου να αποτοξινωθεί, να λάμψει και να αναζωογονηθεί.

Ανάλογα, βέβαια, με τον τύπο του δέρματός σου θα χρησιμοποιήσεις και άλλο είδους αργίλου διαλέγοντας ανάμεσα στη ροζ, την πράσινη, την κόκκινη και τη λευκή.



Ροζ άργιλος

Η ροζ άργιλος είναι ο συνδυασμός της λευκής και της κόκκινης αργίλου. Είναι ιδανική για απαλό καθαρισμό, ενώ χαρίζει και άμεση λάμψη στην επιδερμίδα.

Αν έχεις ξηρή η ευαίσθητη επιδερμίδα… do it!

Πράσινη άργιλος

Η πράσινη άργιλος έχει την τάση να απορροφά την υγρασία και για αυτό συστήνεται για λιπαρά, μικτά ή με τάση ακμής δέρματα. Βέβαια, αν αναμειχθεί με κάποιο έλαιο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από ξηρές επιδερμίδες.

via GIPHY

Η μορφή αυτή της αργίλου αποτοξινώνει, τονώνει και συσφίγγει το δέρμα και τους πόρους, βελτιώνοντας παράλληλα την κυκλοφορία του αίματος και ρυθμίζοντας την έκκριση του σμήγματος.

Κόκκινη άργιλος

Η κόκκινη άργιλος τονώνει το δέρμα προσφέροντάς του συγχρόνως βαθύ καθαρισμό. Είναι κατάλληλη για κάθε τύπο επιδερμίδας, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο σώμα για την καταπολέμηση ουλών και ραγάδων.

https://www.instagram.com/p/CVRwn4uM0uC/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Λευκή άργιλος

Η λευκή άργιλος είναι ιδανική για ανάπλαση και επανόρθωση της επιδερμίδας. Έχει αντιφλεγμονώδη συστατικά και συστήνεται σε όλους τους τύπος δέρματος, αλλά κυρίως στις ξηρές και ώριμες επιδερμίδες.

Extra Info: Την άργιλο μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις και στα μαλλιά σου για να επωφεληθείς από τις φανταστικές ιδιότητές της.

Μη φύγεις! Στην gallery έχω βρει για εσένα 10 προϊόντα ομορφιάς που περιέχουν άργιλο. Ανακάλυψέ τα και επωφελήσου από τις μοναδικές ιδιότητες της αργίλου.