Αχλάδι: Το φρούτο που χρειάζεται το δέρμα και τα μαλλιά σου αλλά δεν το ήξερες (+ shopping guide)

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Αχλάδι: Το φρούτο που χρειάζεται το δέρμα και τα μαλλιά σου αλλά δεν το ήξερες (+ shopping guide)

Το αχλάδι, είναι ένα από τα φρούτα που τρώμε συχνά αλλά δεν είναι πρώτο στη λίστα με τα συστατικά που βάζουμε στην επιδερμίδα και τα μαλλιά μας. Ήρθε η ώρα να αλλάξει αυτό. Διάβασε τ απάντα για το αχλάδι και μάθε ποια προϊόντα πρέπει να προσθέσεις στη ρουτίνα σου.

Αχ… Αχλάδι! Συγνώμη, έπρεπε να το κάνω, αυτό το φρούτο ξεκινά με «αχ». Πέρα από τα goofy αστεία μου όμως, το αχλάδι είναι ένα πάρα πολύ αγαπημένο φρούτο. Είναι γλυκό, και σύμφωνα με την περιγραφή της Meg Ryan στο City of Angels, είναι «σαν ζαχαρένια άμμος που λιώνει στο στόμα σου».



Εκτός από πεντανόστιμο και ευωδιαστό όμως, το αχλάδι είναι και ένα πραγματικό superfood, αν και παραμελημένο. Έχει δεκάδες ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας και είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για τα μαλλιά και την επιδερμίδα μας. Γι’ αυτό και τα προϊόντα που το περιέχουν είανι σούπερ αποτελεσματικά και τα λατρεύουμε.

axladia

Πριν όμως δεις ποια προϊόντα θα πρέπει να προσθέσεις στη ρουτίνα σου για να εκμεταλλευτείς τις ιδιότητες του αχλαδιού, διάβασε τι μπορεί να κάνει για εσένα λίγο πιο αναλυτικά.


via GIPHY


Σφριγηλή επιδερμίδα

Τα αχλάδια είναι γεμάτα με ίνες, που παίζουν σημαντικό ρόλο στο να διατηρούν το δέρμα μας λείο και απαλό. Επιβραδύνουν την αποβολή του σακχάρου στην κυκλοφορία του αίματος, και αποτρέπουν τη φθορά του κολλαγόνου. Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα τη λεία επιδερμίδα και το σφριγηλό αποτέλεσμα.

enydatwsi epidermidas

DIY Time! Φτιάξε το πιο ενυδατικό body spray με πράσινο τσάι

Αντίο ρυτίδες

Το αχλάδι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτική βιταμίνη C, βιταμίνη Κ και χαλκό. Όλα αυτά τα στοιχεία είναι ικανά καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες προστατεύοντας έτσι τα κύτταρα του δέρματός μας από το οξειδωτικό στρες.

axladia fancy

Ρύθμιση της λιπαρότητας

Χάρη στις βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά που περιέχει, σε συνδυασμό με τα ήπια οξέα, το αχλάδι μπορεί να καταπολεμήσει τη λιπαρότητα στην περιοχή του μετώπου, της μύτης και του πιγουνιού.

Βαθιά ενυδάτωση

Τα αχλάδια περιέχουν φυσικά ενυδατικά συστατικά που βοηθούν στην καλύτερη διατήρηση της υγρασίας από την επιδερμίδα ενώ παράλληλα την ενισχύουν.

Copy of NUXE Fact

Το γιασεμί είναι το «άρωμα της αγάπης» και έχουμε προϊόντα για να ευωδιάζεις όλη μέρα

Φυσικό απολεπιστικό

Τα ένζυμα που περιέχουν τα αχλάδια, κάνουν ήπια χημική απολέπιση και ενισχύουν τη φυσική διαδικασία ανανέωσης των κυττάρων της επιδερμίδας.

Θρέψη και ενυδάτωση των μαλλιών

Τα αχλάδια, ειδικά τα ώριμα, περιέχουν μια φυσική αλκοόλη ζάχαρης που ονομάζεται «σορβιτόλη» ή «γλυκιτόλη», η οποία θρέφει τις ρίζες των μαλλιών και το τριχωτό της κεφαλής και διατηρεί τα μαλλιά ενυδατωμένα και υγιή.

Και τώρα που ξέρεις τι μπορεί να κάνει για εσένα το αχλάδι, κάνε ένα ακόμα scroll για να δεις 10 προϊόντα γεμάτα με τις ευεργετικές του ιδιότητες και φυσικά, με το ζουμερό και λαχταριστό άρωμά του.

vanilla beauty items

10 προϊόντα ομορφιάς με άρωμα βανίλια – Θα τα λατρέψεις!