#SkinMatters: Η σωστή ρουτίνα περιποίησης στα 30 (πρωινή + βραδινή)

#SkinMatters: Η σωστή ρουτίνα περιποίησης στα 30 (πρωινή + βραδινή)

Πολλά αλλάζουν όταν περάσεις την τρίτη δεκαετία της ζωής σου και ένα από αυτά είναι το δέρμα σου. Διάβασε πώς θα το φροντίσεις σωστά. Έχουμε και προϊόντα!

Πολλές γυναίκες περνούν την κρίση ηλικίας στα 25, αλλά ακόμα περισσότερες στα 30. Σκεφτόμαστε που βρισκόμαστε, που θα θέλαμε να είμαστε, τι κάναμε και τι δεν έχουμε καταφέρει ακόμα, και όλα αυτά ενώ κοιτάζουμε στον καθρέφτη παρατηρώντας τις ρυτίδες και τη χαλάρωση να έχουν κάνει Αρμένικη βίζιτα στο πρόσωπό μας.

Η σημαντικότερη αλλαγή που συμβαίνει στην επιδερμίδα μας είναι η απώλεια κολλαγόνου. Αυτή η έλλειψη κολλαγόνου είναι που βοηθά τις ρυτίδες και τη χαλάρωση να κάνουν την εμφάνισή τους. Παράλληλα, αλλάζει και η υφή της επιδερμίδας μας, οι πόροι γίνονται πιο εμφανείς και χάνεται η φρεσκάδα και η λάμψη.

σκινψαρε 30

Ναι, στα 30 πολλά αλλάζουν και μαζί τους αλλάζει η επιδερμίδα μας. Ενώ ωστόσο δεν μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω (και ούτε θέλουμε), μπορούμε να περιορίσουμε τη φθορά που αφήνει πίσω του όσο περνά, και να επανορθώσουμε ως ένα βαθμό αυτή που έχει ήδη γίνει.

Πώς το καταφέρνουμε αυτό; Με την σωστή ρουτίνα περιποίησης (duh!). Προλαβαίνοντας τη φθορά παίρνουμε ένα προβάδισμα, προστατεύοντας την επιδερμίδα διατηρούμε το αποτέλεσμα και καταπολεμώντας τα σημάδια της γήρανσης από νωρίς, έχουμε χρόνο να τα εξαφανίσουμε πριν παρουσιαστούν μεγαλύτερα προβλήματα (Ου γαρ έρχεται μόνον).

Ρυτίδες VS Πτυχές; Αν δεν τις ξεχωρίσεις δεν θα μπορέσεις και να τις αντιμετωπίσεις

Για να σε βοηθήσουμε λοιπόν, αποφασίσαμε να οργανώσουμε τη ρουτίνα περιποίησής σου you fabulous 30 year old. Παρακάτω έχουμε ακριβώς αυτά που πρέπει να κάνεις το πρωί που ξυπνάς και το βράδυ πριν πέσεις για ύπνο, μαζί με τα προϊόντα που προτείνουμε για εγγυημένα αποτελέσματα.

Η πρωινή ρουτίνα


via GIPHY


Καθαρισμός

Ερμ, ξεκάθαρα είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει κάνεις (και το τελευταίο, θα τα πούμε παρακάτω). Έτσι προετοιμάζεις την επιδερμίδα σου για να δεχτεί όλη την περιποίηση που θα της προσφέρεις. Εμείς λατρεύουμε το L’ Oréal Paris, Revitalift Filler Cleansing Gel γιατί περιέχει καθαρό υαλουρονικό οξύ και φροντίζει την επιδερμίδα ενώ την καθαρίζει.

REVITALIFT FILLER CLEANSING GEL

Ορός

Μετά τον καθαρισμό έρχεται ο ορός και το πρωί, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην βιταμίνη C. Είναι το πανίσχυρο αντιοξειδωτικό που προστατεύει την επιδερμίδα σου από τις εξωτερικές επιθέσεις aka τις ελεύθερες ρίζες αλλά και το οξειδωτικό στρες που προκαλείται εξαιτίας του μεταβολισμού. Αγαπημένος μας ορός με βιταμίνη C είναι o Youth Lab, Brightening Vit-C Serum. Eίναι της υψηλής περιεκτικότητας αντιοξειδωτικός ορός με σταθεροποιημένo L-Ασκορβικό Οξύ (βιταμίνη C) της γενιάς που αναστρέφει της οξειδωτικές βλάβες στα κύτταρα και προλαμβάνει τη δημιουργία νέων, αναπληρώνει την απώλεια κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέος και αποκαθιστά τη φωτεινότητα και τον ομοιογενή τόνο της επιδερµίδας.

youthlab
YOUTHLAB COVER

Βιταμίνη C: Πότε πρέπει να τη χρησιμοποιείς, τι μπορεί να κάνει για εσένα και τι να προσέχεις

Κρέμα ματιών

Είναι απαραίτητη γιατί –όπως έχουμε πει πολλές φορές- η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια έχει ιδιαίτερες ανάγκες. Η κρέμα ματιών που θα επιλέξεις λοιπόν πρέπει να ανταποκρίνεται σε αυτές (ρυτίδες, μαύροι κύκλοι, σακούλες) και αν ψάχνεις μία που να τα κάνει όλα την έχουμε.

caudalie

Η κρέμα ματιών Caudalie, Brightening Eye Cream Vinergetic C+ καταπολεμά άμεσα τους μαύρους κύκλους, φροντίζει ενάντια στις ρυτίδες και χαρίζει μία πιο φρέσκια, ξεκούραστη όψη. Αν μάλιστα τη χρησιμοποιήσεις μαζί με ένα ρόλερ, θα πεις αντίο και στα πρηξίματα!

face roller

Ενυδατική κρέμα

Στην ηλικία σου, χρειάζεσαι μία κρέμα ημέρας που να σου χαρίζει ενυδάτωση διαρκείας ενώ παράλληλα προστατεύει τον επιδερμικό φραγμό της. Τις ρυτίδες θα τις αντιμετωπίσεις το βράδυ. Αγαπημένη μας είναι η all time classic CeraVe, Moisturizing Lotion που περιέχει υαλουρονικό οξύ και ceramides και ενυδατώνει ενώ δυναμώνει τον φραγμό της επιδερμίδας.

cerave

Αντηλιακό

Δεν μπορώ να τονίσω αρκετά το ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΝΝΕΦΙΑ Η ΒΡΕΧΕΙ. Γι’ αυτό το έγραψα και με κεφαλαία. Πρέπει να φοράς καθημερινά αντηλιακό βρέξει-χιονίσει (κυριολεκτικά) και για να μην ψάχνεις κάποιο ελαφρύ που δεν θα σε ενοχλήσει με το μακιγιάζ σου το έχουμε έτοιμο. Το Frezyderm, Sun Screen Fluid-To-Powder SPF50+, είναι βασισμένο στην καινοτομία Transforming Τextures. Αυτό σημαίνει ότι, μόλις το αντηλιακό εφαρμοστεί στο δέρμα, η υφή του μετατρέπεται σταδιακά από ελαφρύ γαλάκτωμα σε μία μοναδική αίσθηση πούδρας.

SUN SCREEN FLUID TO POWDER SPF50
xeimwnas antiliako

Τι κι αν έρχεται ο χειμώνας; Το αντηλιακό είναι must (+10 για να διαλέξεις)

Η βραδινή ρουτίνα


via GIPHY


Καθαρισμός

Αφού πλύνεις το πρόσωπό σου με το σαπούνι σου (ναι, αυτό που χρησιμοποίησες και το πρωί) θα περάσεις ένα micellar νερό από την επιδερμίδα σου για να σιγουρευτείς ότι θα απομακρύνεις και το τελευταίο ίχνος ρύπων και μακιγιάζ. Το κλασικά λατρεμένο από δερματολόγους, makeup artists και beauty editors, Bioderma, Sensibio H2O είναι μονόδρομος.

bioderma

Απολέπιση

Είναι ένα βήμα που μπορείς να επιλέξεις να κάνεις 2 φορές την εβδομάδα αν χρησιμοποιήσεις κάποιο supercharged peeling ή κάθε μέρα αν επιλέξεις ένα σούπερ απαλό scrub προσώπου όπως το La Roche-Posay, Ultra Fine Scrub που απομακρύνει πολύ απαλά τα νεκρά κύτταρα, λειαίνει και παράλληλα σέβεται την επιδερμίδα.

scrub

Όσο για τα πιο «βαρέων-βαρών» peelings, εμείς λατρεύουμε το Youth To The People, Yerba Mate Resurfacing Energy Facial που περιέχει κόκκους ΚΑΙ ένζυμα και κάνει την επιδερμίδα σαν καινούργια.

youth to the people

Εναλλακτικά, μπορείς να κάνεις μία θεραπεία απολέπισης 7 ημερών με γλυκολικό οξύ, όπως το L’ Oréal Paris, Revitalift Laser x3 Ampoules. Περιέχουν 10% γλυκολικό οξύ και συμβάλλουν στην αποτελεσματική απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας.

20 15c0007d1131b1468b1d68ab0532fb7c
Copy of NUXE Fact n81

Το γλυκολικό οξύ θα αλλάξει την επιδερμίδα σου και εδώ θα μάθεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Ρετινόλη

Υπάρχει λόγος που οι δερματολόγοι συστήνουν συχνά τη χρήση μιας ρετινόλης ή ρετινοειδούς. Η βιταμίνη Α μπορεί να αντιμετωπίσει τα πάντα και ειδικότερα τις λεπτές γραμμές, τις ρυτίδες και την ανομοιόμορφη υφή. Αγαπημένη μας κρέμα νύχτας με ρετινόλη, είναι η Skinceuticals, Retinol 0.5. Night Cream Περιέχει 0.5% καθαρή ρετινόλη και βοηθά στην εξάλειψη λεπτών γραμμών, ρυτίδων και πανάδων, ενώ δρα ένα΄ντια στους διεσταλμένους πόρους και τις ατέλειες.

Retinol 05 Retinol Night Cream SkinCeuticals

Επειδή ωστόσο η επιδερμίδα σου μπορεί να χρειαστεί χρόνο για να προσαρμοστεί, προτείνουμε –σε περίπτωση που παρατηρήσεις ερεθισμό- να εναλλάσσεις τη ρετινόλη με μία κρέμα με πεπτίδια όπως η GlamGlow, Youth Cream Rejuvenating Power Peptide Moisturizer που αναστέλλει τη γήρανση, λειαίνει άμεσα γραμμές και ρυτίδες και χαρίζει θρέψη στην επιδερμίδα.

glamglow

Προϊόν για τον λαιμό

Ναι, το χρειάζεσαι και αν μέχρι σήμερα δεν έβαζες τίποτα στο λαιμό σου, το χρειάζεσαι διπλά. Το δέρμα του λαιμού και του ντεκολτέ υποκύπτει στην βαρύτητα και μαρτυρά τα σημάδια της γήρανσης. Γι’ αυτό ένα serum όπως το KORRES, Up-Lift Περιγράμματος Serum πρέπει να γίνει μέρος της ρουτίνας σου σήμερα και να παραμείνει για αρκετά ακόμα χρόνια. Πρόκειται για ένα εξειδικευμένο serum, με καινοτόμο ρόλερ μασάζ, για άμεση δράση σύσφιξης, ανόρθωσης περιγράμματος και ορατό lifting σε σαγόνι, ζυγωματικά και λαιμό, που επαναφέρει την αρχιτεκτονική του προσώπου.

korres

Όλα αυτά μπορεί να σου φαίνονται πολλά αλλά δεν είναι. Επίσης, μπορεί να νομίζεις ότι θα πρέπει να περνάς ώρες στο μπάνιο και κάνεις λάθος. Είναι όλα απαραίτητα, δεν θα σου πάρουν πολύ χρόνο και τα αποτελέσματα θα σε αποζημιώσουν στο 100%.

Ρετινόλη: 5+1 μύθοι που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις