10 + 1 μάσκαρα για βλεφαρίδες με όγκο & tips για maximum αποτέλεσμα

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
10 + 1 μάσκαρα για βλεφαρίδες με όγκο & tips για maximum αποτέλεσμα

Σήμερα το θέμα μας είναι ο όγκος στις βλεφαρίδες, γι’ αυτό αναζητήσαμε τις καλύτερες μάσκαρα για αυτό τον σκοπό, και σου τις παρουσιάζουμε… μαζί με συμβουλές για να τις εφαρμόσεις και να έχεις το βέλτιστο αποτέλεσμα!

Τρία είναι τα προϊόντα μακιγιάζ που λατρεύω (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη): Το ρουζ, το κονσίλερ και η μάσκαρα! Ενώ είμαι τυχερή με τις βλεφαρίδες που έχω (δεν μπορώ να πω το ίδιο για το ύψος και τον σωματότυπό μου), και μπορώ να χρησιμοποιήσω όποια μάσκαρα βρεθεί (ή περισσέψει αφού μοιράσω τις άλλες στις φίλες μου και τα κορίτσια του γραφείου), το συγκεκριμένο προϊόν είναι μία μικρή εμμονή για εμένα.

CLEAR MASCARA SUPERSTAR DIAFANI MASCARA

Unsung hero! Ο πραγματικός superstar του νεσεσέρ σου είναι η διάφανη μάσκαρα

Λατρεύω το πώς ένα πέρασμα με μάσκαρα μπορεί να αλλάξει το βλέμμα, την όψη, ακόμα και τη διάθεση κάθε γυναίκας που τη φορά. Έχω ασχοληθεί λοιπόν, ΠΟΛΥ με το θέμα μάσκαρα και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Σήμερα όμως δεν θα σου μιλήσω για τις μάσκαρα γενικά, αλλά για τις μάσκαρα που χαρίζουν όγκο ειδικά.

vlefarides

Οι ανάγκες βλέπεις, που έχει κάθε γυναίκα, είναι διαφορετικές. Κάποιες μπορεί να έχουν μήκος αλλά να μην έχουν καμπύλη, κάποιες άλλες μπορεί να έχουν πλήθος βλεφαρίδων αλλά να μην έχουν μήκος. Η πιο tricky ανάγκη ωστόσο, είναι αυτή των αραιών βλεφαρίδων: Ο όγκος!

Οι αραιές βλεφαρίδες είναι δύσκολο να φανούν πλούσιες και εντυπωσιακές με μία μάσκαρα μόνο. Γι’ αυτό, πολλές γυναίκες στρέφονται στα extensions βλεφαρίδων που, παρ’ όλο που μας έχουν σώσει, δεν είναι ότι καλύτερο για τις αραιές και αδύναμες βλεφαρίδες.

Throwback Thursday automatic mascara

#tbt Αυτόματη μάσκαρα: Αυτή είναι η «γιαγιά» της μάσκαρα που χρησιμοποιείς σήμερα

Και κάπως έτσι ερχόμαστε στο θέμα μας: Ποιες είναι εκείνες οι μάσκαρα που χαρίζουν πραγματικά πλούσιο, εντυπωσιακό όγκο; Έχω κάνει ήδη την έρευνα και τα τεστ μου και στην παρακάτω gallery θα βρεις 11 από τις πλέον αγαπημένες μου για τρισδιάστατο όγκο, ακόμα και στις πιο αραιές βλεφαρίδες. Περίμενε όμως…

vlefarides mascara

Μία μάσκαρα δεν φέρνει την άνοιξη! Πρέπει να τη χρησιμοποιήσεις και σωστά. Πριν κάνεις λοιπόν το scroll σου για να τις δεις όλες, διάβασε 5 tips για τέλεια εφαρμογή και maximum αποτέλεσμα κάθε φορά που βάφεις τις βλεφαρίδες σου.

#1 Μη βιάζεσαι

Πάρε τον χρόνο σου. Αν οι βλεφαρίδες σου έχουν ιδιαίτερες ανάγκες, απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή. Μην βάζεις λοιπόν βιαστικά τη μάσκαρά σου. Αν αφιερώσεις λίγο χρόνο παραπάνω μία φορά, το αποτέλεσμα θα σε εθίσει.

mascara

#2 Κούνα το!

Ξεκίνα από τη βάση των βλεφαρίδων σου και κούνα το βουρτσάκι δεξιά-αριστερά καθώς το περνάς από τις βλεφαρίδες. Έτσι το προϊόν θα αγκαλιάσει κάθε τρίχα και θα σου χαρίσει επιπλέον όγκο, αλλά και πιο γεμάτο εφέ στη βάση των βλεφαρίδων σου.

CELEBRITIES MASCARA

Αυτές είναι οι top 5 μάσκαρα που λατρεύουν οι Hollywood stars

#3 Κάνε layering

Πέρνα παραπάνω από δύο στρώσεις μάσκαρα στις βλεφαρίδες σου ΑΛΛΑ… περίμενε λίγο ανάμεσα στις εφαρμογές. Για maximum όγκο, πρέπει να στεγνώσει ελαφρώς η μία στρώση πριν περάσεις την επόμενη.

efarmogi maskara

#4 Το βουρτσάκι κάθετα

Για να εξασφαλίσεις maximum όγκο και παράλληλα μήκος αλλά και διαχωρισμό, κράτα το βουρτσάκι σου κάθετα όταν περνάς τη δεύτερη στρώση της μάσκαρα.



#5 Καθάριζε το βουρτσάκι

Το τελευταίο και ίσως πιο σημαντικό tip, είναι το καθαρό βουρτσάκι. Όταν λέω καθαρό, δεν εννοώ πλυμένο φυσικά. Απλά πρέπει να καθαρίζεις το περίσσευμα της μάσκαρα έτσι ώστε να αποφεύγεις τους κόμπους και να έχεις καθαρό, όμορφο αποτέλεσμα όγκου.

Throwback Thursday mascara history

#tbt Mascara History: Τι σχέση μπορεί να είχαν οι…κροκόδειλοι με τη μάσκαρα;