It’s makeup time! 5 μυστικά για να επιτύχεις το απόλυτο «no make-up» make-up

Παυλίνα Μητροφάνη
It’s makeup time! 5 μυστικά για να επιτύχεις το απόλυτο «no make-up» make-up

Το barely there μακιγιάζ που θα κάνεις ξανά και ξανά!

Ξέρω, ότι υπάρχουν φορές που η διαδικασία του μακιγιάζ σε κουράζει! Ξυπνάς νωρίς το πρωί για να πας στη δουλεία ή σε υποχρεώσεις που έχεις και ενώ θέλεις να είσαι περιποιημένη, περνάει και η φράση από το μυαλό σου «που να βάφομαι τώρα»! Η αλήθεια είναι ότι ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλεις να επιτύχεις, πρέπει να πράξεις και την ανάλογη διαδικασία.

Μπορεί να ανήκεις στην κατηγορία του «γρήγορου μακιγιάζ» όπως λέω πολλές φορές, δηλαδή πέντε λεπτά σου αρκούν για να είσαι έτοιμη, αλλά μπορεί να ανήκεις και στην κατηγορία του «θέλω τον χρόνο μου» που σημαίνει οτι πραγματικά παίρνεις το χρόνο σου (μεταξύ μας και εγώ σε αυτή τι κατηγορία βρίσκομαι, αν δε το ζήσω λίγο και μπροστά στον καθρέφτη ακούγοντας μουσική δε μπορώ).

SMOKY EYES MOLIVI

10 μολύβια ματιών για να κάνεις τέλεια smoky eyes

Η νέα τάση στον κόσμο του μακιγιάζ

Σε όποια κατηγορία από τις δύο βρίσκεσαι, σίγουρα θα υπάρξει η μέρα που δεν θα έχεις όρεξη να κάνεις πολλά πολλά στο μακιγιάζ σου. Να σου δώσω μια λύση γι’ αυτές τις μέρες που θες να είσαι περιποιημένη, σε χρόνο dt και χωρίς να επιβαρύνεις καθόλου την επιδερμίδα σου;

https://www.instagram.com/p/Bn37LpDjbXG

Τι λες για ένα «no make-up» make-up; Όπως ξέρεις (και αν δε το ξέρεις θα το μάθεις τώρα), πρόκειται για ένα μακιγιάζ πολύ φυσικό, που κάνει την επιδερμίδα να φαίνεται υγιείς, λαμπερή και περιποιημένη! Έχω να σου πω επίσης ότι το «no make-up» make-up είναι απίστευτη τάση και το προτιμούν πολλές celebrities και με ένα scroll στο Instagram μπορείς να το ανακαλύψεις και εσύ! Θα μοιραστώ μαζί σου 5 μυστικά που θα σε βοηθήσουν να το κάνεις τέλεια. Let’s see!

#1 Η προετοιμασία της επιδερμίδας είναι το Α και το Ω

Μία από τις κορυφαίες συμβουλές των makeup artists, είναι η περιποίηση της επιδερμίδας πριν από το μακιγιάζ. Το να βεβαιωθείς ότι το δέρμα σου είναι καλά ενυδατωμένο είναι πολύ σημαντικό. Αν παραλείψεις αυτό το βήμα, τότε η επιδερμίδα δεν θα δείχνει υγιής ούτε και φρέσκια.

https://www.instagram.com/p/CF00mvqJuaV

#2 Foundation με φειδώ

Για ένα φυσικό αποτέλεσμα, ιδανικά, πρέπει να εφαρμόσεις ελάχιστη ποσότητα από το foundation σου, και μόνο σε σημεία που πιστεύεις ότι πραγματικά χρειάζεται. Αν με ρωτάς, πιστεύω ότι, ελάχιστη ποσότητα γύρω από τη μύτη, το στόμα και την περιοχή του πηγουνιού, και λίγο στο μέτωπο αρκεί.

Σε περίπτωση που έχεις επιλέξει ένα πολύ καλυπτικό μεικάπ, τότε δοκίμασε να κάνεις την ίδια διαδικασία με το concealer σου. Χρησιμοποίησε γενικά ότι θεωρείς πιο ελαφρύ για την επιδερμίδα σου.

#3 Μην φοβάσαι να κάνεις τα δικά σου mix

Αν δυσκολεύεσαι να επιτύχεις ανάλαφρη κάλυψη με το foundation σου ή σου αφήνει ένα πολύ ματ αποτέλεσμα, μπορείς να προσθέσεις λίγο από την ενυδατική σου κρέμα και να την αναμείξεις με το μεικάπ σου. Αυτό το trick θα κάνει το δέρμα σου να φαίνεται ενυδατωμένο αφού θα δώσει φυσικές γυαλάδες.

#4 Δώσε λάμψη

Το highlighter προσδίδει τέλεια, δροσερή γυαλάδα αν το χρησιμοποιήσεις σωστά και στρατηγικά. Χρησιμοποίησε ένα διακριτικό highlighter, στα ζυγωματικά, στο κέντρο της μύτης, στην εσωτερική γωνία των ματιών και λίγο πάνω από τα χείλη για ζουμερό αποτέλεσμα!



#5. Creamy vs powder

Τo κρεμώδες ρουζ είναι η καλύτερη επιλογή για να επιτύχεις το εφέ υγείας που θέλεις αφού γίνεται ένα με την επιδερμίδα, προσδίδοντας ένα φυσικό αποτέλεσμα.

Τοποθέτησε ταμποναριστά το κρεμώδες ρουζ σου, και σαν τελευταίες πινελιές, μπορείς να βάλεις την αγαπημένη σου mascara, ένα lip balm, ένα κραγιόν σε nude απόχρωση ή ακόμα και το lip gloss σου αν θες λίγη extra λάμψη!



Και είσαι έτοιμη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Beauty sleep! 15 κρέμες νύχτας για να ξυπνάς κάθε πρωί πιο φρέσκια και ανανεωμένη

Κωδικός αραιά φρύδια: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις και να κάνεις

Το natural μακιγιάζ είναι ό,τι χρειάζεσαι στα ταξίδια σου – Inspo η Ευαγγελία Αραβανή


Πηγή Κεντρικής: @lisaeldridgemakeup