#SkinMatters: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το υαλουρονικό οξύ

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
#SkinMatters: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το υαλουρονικό οξύ

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το υαλουρονικό οξύ, αυτό το συστατικό για το οποίο ακούς τόσα πολλά και το οποίο βρίσκεις σε πολλά προϊόντα. Τι είναι; Τι κάνει; Σε ποιον απευθύνεται; Πώς θα το βάλεις στη ρουτίνα σου; Όλα εδώ!

Υαλουρονικό οξύ: Μπορεί το όνομά του να σε τρομάζει γιατί περιλαμβάνει τη λέξη «οξύ» αλλά στην πραγματικότητα, είναι ό, τι καλύτερο για την επιδερμίδα. Βλέπεις, το υαλουρονικό οξύ είναι ένα πολυμερές σακχάρου που υπάρχει φυσικά στο δέρμα μας, και βοηθά στη σύνδεση του νερού με το κολλαγόνο, παγιδεύοντάς το, έτσι ώστε η επιδερμίδα να φαίνεται πιο σφριγηλή, πιο δροσερή και πιο ενυδατωμένη.

Σύμφωνα με τη δερματολόγο-αφροδισιολόγο, Δρ. Κωνσταντίνα Μάμαλη «Το Υαλουρονικό οξύ έχει καθιερωθεί ως πολύτιμο συστατικό ανάμεσα στις κορυφαίες αισθητικές θεραπείες αντιγήρανσης που εκτελούνται καθημερινά στο δερματολογικό ιατρείο. Επιπλέον συγκαταλέγεται στη λίστα των συστατικών αιχμής και περιέχεται στα πιο γνωστά αντιγηραντικά προϊόντα που ξεχωρίζουν για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά τους».

Τι κάνει το υαλουρονικό οξύ;

«Ως φυσικό ενυδατικό συστατικό συμβάλλει στην ενίσχυση της φυσικής υγρασίας του δέρματος, στη λείανση ήδη εγκατεστημένων ρυτίδων γήρανσης αλλά και στην ανάκτηση του χαμένου όγκου και της ελαστικότητας του δέρματος. Συνδυάζεται άριστα με αντιοξειδωτικά συστατικά και σύμπλοκα καθώς και με τη Βιταμίνη Β5, με στόχο την κυτταρική ανάπλαση και την ανασύσταση του επιδερμικού φραγμού, εξασφαλίζοντας έτσι υψηλή προστασία από εξωτερικές ‘επιθέσεις’» εξηγεί η Δρ. Κωνσταντίνα Μάμαλη.

image003

Αυτό που κάνει το υαλουρονικό οξύ άρα, είναι να παρέχει στην επιδερμίδα όλη την ενυδάτωση που χρειάζεται για να παραμένει φρέσκια και νεανική. Είναι το «μόριο της πυκνότητας». Όσο η επιδερμίδα μας το παράγει αποτελεσματικά, δεν εμφανίζονται λεπτές γραμμές και θαμπή όψη, δεν παρουσιάζουμε ευαισθησίες και δυσχρωμίες και όλα είναι καλά στον κόσμο.

image005

HA fact: 1 μόλις γραμμάριο υαλουρονικού οξέος, μπορεί να συγκρατήσει 6 λίτρα νερό!

Όσο μεγαλώνουμε ωστόσο και όσο η καθημερινότητα και οι ξέφρενοι ρυθμοί της σύγχρονης ζωής μας «επιτίθενται», η παραγωγή του υαλουρονικού οξέος από την επιδερμίδα μας φθίνει και συμπαρασύρει το κολλαγόνο. Τότε είναι που εμφανίζονται οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές, οι δυσχρωμίες και η ξηρότητα, οι ευαισθησίες και οι ερεθισμοί.

Γιατί μας είναι απαραίτητο;

Ακόμα, τότε είναι που πρέπει να προσφέρουμε αυτό το genius συστατικό στην επιδερμίδα μας με άλλους τρόπους και όχι μόνο επειδή θέλουμε πιο νεανική όψη. Το υαλουρονικό οξύ είναι απαραίτητο για την υγεία της επιδερμίδας μας. Το υαλουρονικό οξύ είναι απαραίτητο γιατί βοηθά στην επούλωση της επιδερμίδας και στην ελαστικότητά του. Είναι ένα από τα βασικά συστατικά που χρειάζεται ο επιδερμιδικός μας φραγμός ώστε να μπορεί να λειτουργεί σωστά, και να προστατεύει την επιδερμίδα μας από τις εξωτερικές επιθέσεις.

HA fact: Μέχρι την ηλικία των 50, έχουμε χάσει το 50% των αρχικών επιπέδων3 Υαλουρονικού Οξέος του δέρματός μας.

Όπως αντιλαμβάνεσαι, το υαλουρονικό οξύ είναι ουσιαστικά το Α (αν όχι και το Ω) για την εμφάνιση και την υγεία της επιδερμίδας μας, γιατί είναι συνώνυμο με την ενυδάτωση.

image007

Σε ποιον απευθύνεται;

Σε όλους! Το υαλουρονικό οξύ είναι θεμελιώδες συστατικό για την επιδερμίδα σε κάθε ηλικία. Είναι ωστόσο ιδιαίτερα ευεργετικό για τις ευαίσθητες επιδερμίδες. Καθώς το ευαίσθητο δέρμα έχει ιδιαίτερες ανάγκες και διαφέρει σημαντικά από τους άλλους τύπους δέρματος, το γήρας το επηρεάζει ταχύτερα και οι ρυθμοί επούλωσής του είναι σημαντικά πιο αργοί.

Το υαλουρονικλό οξύ λοιπόν, έρχεται να ενισχύσει τους φυσικούς μηχανισμούς άμυνάς του (επιδερμιδικός φραγμός), να δημιουργήσει δυνατούς δεσμούς υαλουρονικού οξέος και κολλαγόνου, και έτσι να επαναφέρει την ελαστικότητα, τη λάμψη και την υγεία του.\

image009

Πώς θα το βάλεις στη ρουτίνα σου;

Τα προϊόντα που περιέχουν υαλουρονικό οξύ είναι δεκάδες. Εκτός από πολύτιμο συστατικό, είναι και μία «τάση» στο skincare, αλλά αυτό ελλοχεύει παγίδες. Το μοριακό βάρος του υαλουρονικού οξέος, η ποιότητά του και ο συνδυασμός του με άλλα συστατικά είναι πράγματα που επηρεάζουν την αποτελεσματικότητά του. Γι’ αυτό η μοναδική μας πρόταση για να το βάλεις στη ρουτίνα σου έχει το εξής όνομα: La Roche-Posay, Hyalu B5 Serum.

image011

Για την La Roche-Posay τα λόγια περιττεύουν. Για τον συγκεκριμένο ορό ωστόσο, όσα και αν πούμε δεν θα είναι αρκετά. Πρόκειται για ένα συμπύκνωμα που έρχεται να «γεμίσει» την επιδερμίδα, να την καταπραΰνει και να της προσφέρει όλη την ενυδάτωση που χρειάζεται αλλά και ακόμα περισσότερα.

image013

Συνδυάζει 2 τύπους υαλουρονικού οξέος, διαφορετικού μοριακού βάρους με την βιταμίνη Β5. Η βιταμίνη Β5 είναι απαραίτητη θρεπτική ουσία, που ενισχύει την καλή λειτουργία του επιδερμικού φραγμού. Μαζί, δημιουργούν ένα τέλειο «ελιξίριο» ενυδάτωσης και νεότητας, ιδανικό για τις ευαίσθητες επιδερμίδες. Βλέπεις, ο ορός La Roche-Posay, Hyalu B5 Serum περιέχει και Madecassoside, ένα που χρησιμοποιείται στην ιατρική για τις καταπραϋντικές και επουλωτικές ιδιότητές του.

image015

HA fact: Το υαλουρονικό οξύ βρίσκεται παντού στο σώμα αλλά παραπάνω από το 50% εντοπίζεται στην επιδερμίδα μας.

Έχουμε λοιπόν έναν ορό υαλουρονικού οξέος που μπορεί να διεισδύσει βαθιά στην επιδερμίδα (χάρη στα διαφορετικά μοριακά βάρη ΗΑ) και να προσφέρει ενυδάτωση, αναζωογόνηση, υγεία και δύναμη στην επιδερμίδα.

Πόσο σύντομα θα δεις αποτέλεσμα;

Τα πρώτα αποτελέσματα του La Roche-Posay, Hyalu B5 Serum, είναι ορατά από τις πρώτες 4 ώρες μετά την χρήση του. Ναι, πολύ καλά διάβασες. Μόλις 4 ώρες μετά τη χρήση, η επιδερμίδα δείχνει πιο φρέσκια, πιο δροσερή, εμφανέστατα ενυδατωμένη και πολύ πιο λεία. Οι ερεθισμοί καταπραΰνονται, η λάμψη επιστρέφει στην επιδερμίδα, και η συνολική όψη βελτιώνεται σημαντικά.

Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν, αυτά που θα θέλαμε να κρατήσεις είναι ότι, το υαλουρονικό οξύ δεν είναι οξύ αλλά ένα σούπερ ενυδατικό μόριο που λατρεύει η επιδερμίδα μας και ότι για να βάλεις στη ρουτίνα σου, δεν έχεις παρά να σπεύσεις στο κοντινότερο σε εσένα φαρμακείο και να κάνεις δικό σου τον La Roche-Posay, Hyalu B5 Serum.

image017

Μάλιστα, για ακόμα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, σου προτείνουμε να συνοδεύσεις αυτόν τον hero ορό με ­την αγωγή 7 ημερών Hyalu B5 Ampoules αν η επιδερμίδα σου χρειάζεται επιπλέον φροντίδα, και σίγουρα με το Hyalu B5 Aquagel SPF30 για επιπλέον ενυδάτωση και προστασία.