Κωδικός Ceramides: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις και ποια προϊόντα να επιλέξεις

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Κωδικός Ceramides: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις και ποια προϊόντα να επιλέξεις

Τα ceramides ή αλλιώς κεραμίδια, είναι ένα trending συστατικό με πολλά οφέλη και σήμερα, θα σου πούμε τα πάντα για αυτά, αλλά και ποια προϊόντα που τα περιέχουν πρέπει να βάλεις στην καθημερινή σου περιποίηση.

Όποιον ειδικό και αν ρωτήσεις για τα ceramides, θα σου πει ότι είναι ένα από τα πιο πολύτιμα για την επιδερμίδα μας συστατικά. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, το γεγονός ότι, τα ceramides, έγιναν -επιτέλους- ένα από τα μεγαλύτερα skincare trends τον τελευταίο καιρό.

Δεδομένου λοιπόν ότι: α) Είναι το αγαπημένο συστατικό των skin experts και β) ότι συζητούνται πολύ, έφτασε η ώρα να μάθεις τα πάντα για αυτά και φυσικά να ανακαλύψεις τα καλύτερα προϊόντα που τα περιέχουν. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Τι είναι τα ceramides;

Αυτός ο «τοίχος», η επιδερμίδα μας δηλαδή, είναι αυτή που μας προστατεύει από τις εξωτερικές επιθέσεις και διατηρεί τα –τόσο σημαντικά- επίπεδα υγρασίας της. Αντιλαμβάνεσαι άρα, ότι τα ceramides παίζουν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο για την υγεία της επιδερμίδας, και κατά συνέπεια για την εμφάνισή της.

Τι άλλο κάνουν τα ceramides;

Όπως αναφέραμε πιο πάνω, τα ceramides προστατεύουν τον επιδερμιδικό φραγμό και άρα το δέρμα μας στο σύνολό του. Έχοντας έναν υγιή, πλήρως λειτουργικό επιδερμιδικό φραγμό, είμαστε «θωρακισμένοι» ενάντια σε βακτήρια και άλλα βλαβερά για την επιδερμίδα μας στοιχεία, αλλά όχι μόνο.

Τα ceramides αποτρέπουν την απώλεια υγρασίας. Η υγρασία είναι πολύτιμη για κάθε τύπο επιδερμίδας και μεγάλο μέρος της χάνεται, όταν ο επιδερμιδικός φραγμός δεν λειτουργεί σωστά. Όση κρέμα και αν βάλεις λοιπόν, αν δεν υπάρχει το «τσιμέντο» (τα ceramides) ανάμεσα στα κύτταρά σου, η επιδερμίδα σου δεν μπορεί να συγκρατήσει την υγρασία.

ceramide gesunde Haut

Προστατεύουν από τη μόλυνση της ατμόσφαιρας. Ναι, είναι πραγματική απειλή για όλο μας το σώμα. Όταν ωστόσο, το τείχος προστασίας που έχουμε είναι γερό, είμαστε πολύ λιγότερο ευάλωτοι στις εξωτερικές επιθέσεις.

Μειώνουν τα ορατά σημάδια γήρανσης. Μην σκέφτεσαι μόνο το κολλαγόνο και την ελαστίνη. Όταν μιλάμε για προστασία από το γήρας, τα ceramides παίζουν βασικό ρόλο και είναι απαραίτητα.

Καταπραΰνουν και μαλακώνουν την επιδερμίδα. Tα συμπτώματα του διαταραγμένου, μη λειτουργικού επιδερμιδικού φραγμού, περιλαμβάνουν την ξηρότητα, το ξεφλούδισμα και τις λεπτές γραμμές εξαιτίας της αφυδάτωσης. Η αποκατάσταση των ceramides λοιπόν, αυξάνει τα επίπεδα υγρασίας και άρα βελτιώνει την εμφάνισή της συνολικά.

cerave 73393238 538171830357589 9068032728756122547 n

Αφού τα παράγει ο οργανισμός μας, γιατί τα αναζητούμε και σε προϊόντα;

Όπως όλα τα πράγματα αρχίζουν να φθίνουν με τον καιρό, έτσι και η παραγωγή ceramides από τον οργανισμό μας φθίνει όσο μεγαλώνουμε. Μετά την τρίτη δεκαετία της ζωής μας, η μείωση των ceramides στην επιδερμίδα γίνεται ορατή και οι κρέμες με ceramides βοηθούν στην αποκατάσταση των επιπέδων τους.

Είναι όλα τα ceramides μέσα στα προϊόντα ίδια;

Ναι και όχι. Όπως θα έχεις παρατηρήσει, αναφερόμαστε στα ceramides στον πληθυντικό, γιατί δεν υπάρχει μόνο ένα. Υπάρχουν αρκετοί τύπου ceramides και όχι, δεν περιέχουν όλα τα προϊόντα τα ίδια… Γι’ αυτό δεν έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα.

Τα ceramides μπορεί να υπάρχουν σε διαφορετικούς συνδυασμούς μέσα στα προϊόντα και σε διαφορετικές συγκεντρώσεις. Μπορεί επίσης να είναι φυτικά ή και συνθετικά.

cerave 121223318 401354087925097 8695596488305087821 n

Τα προϊόντα με ceramides που οφείλεις να προσθέσεις στη ρουτίνα σου

Όπως αναφέραμε νωρίτερα, δεν είναι όλα τα προϊόντα με ceramides τα ίδια, και για να σε βοηθήσουμε να επιλέξεις σωστά, θα σου μιλήσουμε για τα προϊόντα που λατρεύουμε εμείς: Τα προϊόντα CeraVe.

Όλα τα προϊόντα CeraVe, έχουν αναπτυχθεί σε συνεργασία με δερματολόγους και γι’ αυτό περιέχουν 3 βασικά ceramides (ceramides 1, 3, και 6-II) φυτικής προέλευσης, όμοια με εκείνα που παράγει η επιδερμίδα μας φυσικά.

Ακόμα, τα προϊόντα CeraVe, είναι εμπλουτισμένα με ένα επαναστατικό σύστημα διάχυσης, με την ονομασία MVE (MultiVesicular Emulsion Technology), το οποίο απελευθερώνει σταδιακά τα ενυδατικά συστατικά, παρέχοντάς ενυδάτωση μακράς διάρκειας. Χάρη στην τεχνολογία MVE οι πλούσιες υφές των προϊόντων CeraVe απορροφούνται άμεσα χωρίς να αφήνουν λιπαρότητα.

Όλα τα παραπάνω συνδυαστικά, βοηθούν στην αποκατάσταση του επιδερμιδικού φραγμού, παρέχουν βαθιά ενυδάτωση και συμβάλλουν όχι μόνο στην καλή υγεία της επιδερμίδας αλλά και στην βελτίωση της εμφάνισής της.

cerave 161824591 1180318549066476 3520290649463358972 n

Τα δικά μας αγαπημένα

Αν και ολόκληρη η σειρά προϊόντων της CeraVe βρίσκεται στο top των επιλογών μας, έχουμε αδυναμίες. Είναι τα δύο προϊόντα που κλείνουν μέσα τους όλη τη δύναμη των ceramides σε συνδυασμό με την πρωτοποριακή τεχνολογία της CeraVe και είναι απίστευτα απολαυστικά στην χρήση.

Moisturising Cream

Πρόκειται για μία πολυτελή κρέμα, με πλούσια αλλά μη λιπαρή υφή, ιδανική για επιδερμίδες ξηρές έως πολύ ξηρές. Η βελούδινη σύνθεσή της , γίνεται αμέσως ένα με την επιδερμίδα, προσφέροντάς της βαθιά θρέψη και ενυδάτωση που διαρκεί όλη την ημέρα μέρα.

2541604 prod altimg 2

Moisturizing Lotion

Έχει μεταξένια, λεπτόρρευστη υφή που απορροφάται αμέσως και προσφέρει αποτελεσματική ενυδάτωση και προστασία σε κάθε τύπο επιδερμίδας, ακόμα και σε όσους έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στις λεπτόρρευστες υφές.

Και τα δύο προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο σώμα αλλά και στο πρόσωπο και προσφέρουν με τον πιο απολαυστικό τρόπο, όλη την ευεργετική δράση των ceramides. Αυτό που εσύ έχεις να κάνεις, είναι μόνο να διαλέξεις ποια υφή (κρέμα ή λοσιόν) προτιμάς και να την χρησιμοποιείς καθημερινά.

cerave 145643154 893987468032163 6360779898964316847 n

Που θα βρεις τα προϊόντα CeraVe για να βάλεις τα ceramides στη ρουτίνα σου; Στο κοντινότερο σε εσένα φαρμακείο ή με ένα κλικ στο αγαπημένο σου ηλεκτρονικό φαρμακείο. Εδώ μπορείς να μάθεις περισσότερα και φυσικά, μην ξεχάσεις να κάνεις like στην επίσημη σελίδα CeraVe στο facebook.