Θερμότητα: Ο μεγαλύτερος εχθρός των μαλλιών μας

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
Θερμότητα: Ο μεγαλύτερος εχθρός των μαλλιών μας

Τα μαλλιά μας έχουν πολλούς «εχθρούς», αλλά η θερμότητα είναι ο μεγαλύτερος. Θα σου εξηγήσουμε τους λόγους και θα σου μιλήσουμε για τον τρόπο με τον οποίο, η Dyson έχει καταφέρει να «δαμάσει» τη θερμότητα χάρη στον έξυπνο έλεγχο θερμότητας, και πώς έτσι μας χαρίζει τέλειο styling με μηδενική φθορά.

Βαφές, χτένισμα, κοκαλάκια, αλάτι το καλοκαίρι και βροχή ή χιόνι τον χειμώνα… Τα μαλλιά μας δέχονται πολλαπλές επιθέσεις από το περιβάλλον και από την ανάγκη μας να τα φορμάρουμε και να τα κάνουμε όμορφα.

Ωστόσο, Νο1 εχθρός τους παραμένει η θερμότητα από τα «εργαλεία». Η παρατεταμένη έκθεση των μαλλιών μας στη θερμότητα του σεσουάρ και των λοιπών styling tools, φτάνει να φθείρει ανεπανόρθωτα την τρίχα και θα σου εξηγήσουμε το γιατί.

Όλες οι τρίχες των μαλλιών μας αποτελούνται από μία σκληρή πρωτεΐνη, την κερατίνη και έχουν τρία στρώματα. Υπάρχει ο μυελός της τρίχας (το κέντρο), ο φλοιός και τέλος η επιδερμίδα της τρίχας, το εξωτερικό στρώμα δηλαδή.

Αυτό το στρώμα, η επιδερμίδα, αποτελείται από λέπια σαν αυτά του ψαριού. Μία υγιής τρίχα έχει λέπια λεία και ερμητικά κλειστά. Σε αυτό άλλωστε οφείλεται και η λάμψη των υγιών μαλλιών, τα λεία λέπια αντανακλούν περισσότερο το φως.

image003

Αυτό που κάνει λοιπόν η θερμότητα, είναι αρχικά να χαλαρώνει τα λέπια στην επιδερμίδα της τρίχας και σε πολλές περιπτώσεις να τα καταστρέφει. Αυτή είναι η αρχή της φθοράς και το αποτέλεσμά της είναι το φριζάρισμα και η ατίθαση όψη.

Με τα λέπια χαλαρά, ανοιχτά ή και κατεστραμμένα ο φλοιός της τρίχας (το εσωτερικό μέρος) μένει εκτεθειμένος στη θερμότητα και τότε ξεκινούν περισσότερα προβλήματα. Η δομή της τρίχας φθίνει και έτσι, τα μαλλιά μας δεν μπορούν να κρατήσουν το φορμάρισμα, είναι άτονα και δείχνουν πολύ ταλαιπωρημένα.

Όταν πλέον υποχωρήσει και ο φλοιός της τρίχας, η θερμότητα φτάνει στον μυελό και τότε τα μαλλιά σπάνε ανεξέλεγκτα και έχουμε σημαντική αλλοίωση στο χρώμα. Newsflash! Σε περίπτωση που δεν το ήξερες, τα περισσότερα μόρια χρώματος βρίσκονται στον μυελό της τρίχας. Η θερμότητα λοιπόν καταστρέφει αργά και σταθερά την τρίχα και δεν υπάρχει κανένας τρόπος επανόρθωσης της φθοράς.

image005

Άπαξ και αρχίσει η φθορά από τη θερμότητα δεν υπάρχει επιστροφή. Ο μοναδικός τρόπος για να βοηθήσεις λοιπόν τα μαλλιά σου είναι η προστασία από τη θερμότητα. Ναι, τα ειδικά προϊόντα βοηθούν αλλά η πραγματική επένδυση που πρέπει να κάνεις είναι στα σωστά εργαλεία. Και κάπως έτσι φτάνουμε στο θέμα μας: Το Dyson Supersonic.

Είναι το σεσουάρ που άλλαξε για πάντα τα δεδομένα στο styling των μαλλιών τόσο εξαιτίας του πρωτοποριακού σχεδιασμού του, αλλά και χάρη στην cutting edge τεχνολογία του. Η τεχνολογία του Dyson Supersonic βλέπεις, βασίζεται στον πανίσχυρο κινητήρα V9.

Ο κινητήρας V9, λειτουργεί με ταχύτητα πάνω από 110.000 περιστροφές ανά λεπτό, σε αντίθεση με τους κινητήρες άλλων σεσουάρ που περιστρέφονται 20.000 ή 30.000 φορές το λεπτό. Σε αυτή την ταχύτητα, οι λεπίδες του κινητήρα, περιστρέφεται τόσο γρήγορα ώστε να παράγει υπερηχητικά ηχητικά κύματα που δεν μπορεί να ακούσει το ανθρώπινο αυτί.

image007

Έχουμε λοιπόν έναν πραγματικά πανίσχυρο κινητήρα που, σε συνδυασμό με την τεχνολογία Air Multiplier διοχετεύει τον αέρα στοχευμένα στεγνώνοντας και φορμάροντας τα μαλλιά ταχύτατα. Ένα τόσο ισχυρό εργαλείο θερμού αέρα λοιπόν, μοιραία φθείρει ανεπανόρθωτα τα μαλλιά… ΛΑΘΟΣ! Στον πυρήνα της έρευνας και ανάπτυξης των προϊόντων για τα μαλλιά της Dyson, βρίσκεται η υγεία της τρίχας και όλα περιστρέφονται γύρω από αυτή.

Το Dyson Supersonic λοιπόν, περιλαμβάνει την τεχνολογία έξυπνης θερμότητας. Πολύ απλά, οι μηχανικοί της Dyson πρόσθεσαν στον κινητήρα, αισθητήρες θερμότητας οι οποίοι μετρούν τη θερμοκρασία της ροής του αέρα, αναμεταδίδοντας 20 φορές ανά δευτερόλεπτο μετρήσεις στον κύριο μικροεπεξεργαστή. Τα δεδομένα αυτά, στη συνέχεια χρησιμοποιούνται για την προσαρμογή της ταχύτητας του κινητήρα, ώστε οι θερμοκρασίες να διατηρούνται σε ασφαλή επίπεδα για την τρίχα.

image009

Και όλα αυτά κατάφεραν να τα «κρύψουν» μέσα στον πρωτοποριακό, hi-tech σχεδιασμό και να παρέχουν εκτός από προστασία στα μαλλιά, άνεση στη χρήση. Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν ότι, αν υπάρχει μία επένδυση που πρέπει να κάνεις για τα μαλλιά σου, αυτή ακούει στο όνομα Dyson Supersonic. Περίμενε όμως δεν τελειώσαμε…

Όπως είπαμε, δεν υπάρχει τρόπος να επανορθώσεις τις φθαρμένες τρίχες. Μέχρι να αποφασίσεις να τις κόψεις, θα παραμένουν ατίθασες, θα φριζάρουν και θα «πετάνε» χαλώντας το χτένισμά σου. Όχι όμως αν πάρεις το ολοκαίνουργιο Dyson Supersonic Flyaway Attachment.

image011

Είναι ένα εξάρτημα που εφαρμόζει όπως κάθε άλλο επάνω στο Dyson Supersonic σου και δημιουργεί το πιο λείο, επαγγελματικό αποτέλεσμα σε όποιο χτένισμα και αν επιλέξεις. Πώς το κάνει; Αναδιοργανώνοντας τις τρίχες, φέρνοντας μπροστά τις μακριές και υγιείς, και παράλληλα κρύβοντας τις κατεστραμμένες και ατίθασες πίσω τους. Πώς το χρησιμοποιείς; Το χρησιμοποιείς σε στεγνά μαλλιά, σαν το τελευταίο βήμα του styling.

Αναζήτησε το Dyson Supersonic και την πλήρη γκάμα των attachments του σε επιλεγμένα καταστήματα και κάνε στα μαλλιά σου το πιο πολύτιμο δώρο!