#ChanelNails: 10 super chic nail art και 10 πράγματα που δεν ήξερες για το θρυλικό Νο. 5

Χριστίνα Αναστασία Χρόνη
#ChanelNails: 10 super chic nail art και 10 πράγματα που δεν ήξερες για το θρυλικό Νο. 5

Σήμερα Κυριακή, ξυπνήσαμε με πολύ Parisian chic διάθεση γι’ αυτό κάνουμε κομψά nail art με έμπνευση από τον αγαπημένο μας οίκο και μαθαίνουμε πράγματα που δεν ξέραμε για το πιο αναγνωρίσιμο άρωμα του κόσμου!

Αυτή η Κυριακή είναι ηλιόλουστη! Δεν περίμενα να ξυπνήσω και να δω μία τόσο ωραία ημέρα και έχω κατενθουσιαστεί (εδώ Χριστίνα, η Χρόνη). Καθώς λοιπόν έφτιαχνα τον πρώτο καφέ της ημέρας, θυμήθηκα τα ταξίδια που κάναμε στην προ-covid εποχή και πόσο μου έχει λείψει το Παρίσι.

Ναι, είμαι πολύ τυχερή που η δουλειά μου με ταξιδεύει στις πιο όμορφες πόλεις του κόσμου. Έχω ωστόσο να πάω πολύ καιρό εξαιτίας της πανδημίας, και σήμερα ξύπνησα με πολύ Parisian chic διάθεση. Αποφάσισα λοιπόν, να αφιερώσω το σημερινό nailspiration στα Chanel μανικιούρ που πολύ μας αρέσουν εδώ στο beauty department αλλά και στο θρυλικό Νο. 5.


https://www.instagram.com/p/CWn-FoioUso/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

DIY Time! Ένα τέλειο Chanel nail art με αγάπη από την Betina Goldstein

Chanel No.5

Το super classic Chanel No. 5, δημιουργήθηκε το 1921 και -μέχρι και σήμερα- είναι το πιο δημοφιλές άρωμα σε όλο τον κόσμο. Είναι άμεσα αναγνωρίσιμο αλλά… Πόσα πραγματικά ξέρεις για το άρωμα-θρύλος που σημάδεψε έναν ολόκληρο αιώνα; Για να δούμε!

  1. Δημιουργός του Chanel No. 5 είναι ο Ernest Beaux, αρωματοποιός των Τσάρων της Ρωσίας.
  2. Αυτό που του ζήτησε η Coco ήταν να δημιουργήσει ένα «γυναικείο άρωμα με τη μυρωδιά μίας γυναίκας».
  3. Για να αντλήσει έμπνευση, ο Ernest Beaux ταξίδεψε μέχρι τον Αρκτικό κύκλο όπου τον ενέπνευσε η ευωδιά του παγωμένου αέρα πάνω από τις κρυστάλλινες λίμνες τα μεσάνυχτα.
  4. Το Chanel No. 5 αψήφησε τις τάσεις της εποχής που ήθελαν τη μυρωδιά να επικεντρώνεται σε ένα άνθος και τα πρώτα δείγματα περιλάμβαναν σανδαλόξυλο, μαγιάτικο ρόδο, νερολί και γιασεμί.
  5. Όταν τα μύρισε, η Mademoiselle Chanel ζήτησε να προστεθεί ακόμα περισσότερο γιασεμί που ήταν το πιο πολύτιμο υλικό της εποχής.

https://www.instagram.com/p/CXcIiMUI8AZ/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

  1. Ο Ernest Beaux της παρουσίασε 80 δείγματα και εκείνη επέλεξε το Νο 5. Το άρωμα λοιπόν, πήρε το όνομά του από το νούμερο του δείγματος.
  2. Το μπουκάλι, ήταν minimal, κομψό, και διαφορετικό από τα μπουκάλια της δεκαετίας του 20 ενώ το καπάκι του μιμούνταν την αρχιτεκτονική της Place Vendome.
  3. Μέχρι σήμερα, το μπουκάλι έχει παραμείνει το ίδιο (με ελάχιστες αλλαγές) και είναι το πιο αναγνωρίσιμο μπουκάλι του κόσμου.
  4. Με την απελευθέρωση του Παρισιού μετά τον πόλεμο, οι Αμερικανοί στρατιώτες περίμεναν για ώρες ώστε να αγοράσουν το πολύτιμο άρωμα για τις αγαπημένες τους.
  5. Η επιτυχία του επισφραγίζεται το 1952 όταν η Marilyn Monroe παραδέχεται πως, στο κρεβάτι, φορά μόνο μερικές σταγόνες Νο 5.

Κάποια μπορεί να τα ήξερες και κάποια όχι σίγουρα έχεις μυρίσει το Chanel No. 5… αν όχι επίτηδες, τότε έχει φτάσει στη μύτη σου με κάποιο αεράκι γιατί το φορούν εκατομμύρια γυναίκες. Και τώρα που σε έβαλα σε Chanel, Parisian chic mood, κάνε ένα ακόμα scroll.


https://www.instagram.com/p/CVDNHn6ImVk/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ακολουθεί gallery, μέσα στην οποία έχω συγκεντρώσει πανέμορφα και super chic nail art με έμπνευση από τον θρυλικό οίκο Chanel. Πολλά μπορείς μάλιστα να τα κάνεις και μόνη σου. Ρίξε μία ματιά, και καλή Κυριακή Queen!

Damien Boissinot: Μας αποκάλυψε το μυστικό για να αντιγράψουμε το χτένισμα του show του οίκου Chanel